İzmir Büyükşehir Belediyesi Hentbol Takımı'na Güçlü Rakip

Bayanlar EHF Kupası'nda İsviçreli rakibini her iki maçta da yenerek eleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Hentbol Takımı'nın 3

Bayanlar EHF Kupası'nda İsviçreli rakibini her iki maçta da yenerek eleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Hentbol Takımı'nın 3. turdaki rakibi Norveç'in güçlü takımı Byasen oldu. Zorlu bir rakiple eşleştiklerini belirten Büyükşehirli bayanlar, İzmir seyircisinin desteğiyle ilk maçta avantajlı bir skor elde etmek istiyor.
Avrupa'da Türkiye'yi başarıyla temsil eden ve EHF Cup 2. turunda İsviçre'den LK Zug takımını eleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi 3. turda Norveç'in Byasen takımıyla eşleşti. LK Zug'u ilk maçta 37-26, ikinci maçta ise 40-32'lik skorlarla deviren Mavi-beyazlı ekip, bu kez daha dişli bir rakibe karşı mücadele edecek. 2007 Kupa Galipleri kupası finalisti ve Avrupa kupalarının gediklisi Byasen'in kadrosunda önemli oyuncular bulunduğunu belirten teknik heyet, ancak kendilerinin de güçlü bir takıma sahip
olduğunu ve turu geçmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Gençleşen kadrosuyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl daha diri ve mücadeleci bir ekip haline geldiğini söyleyen kaptan Serpil İskenderoğlu ise zor bir kura çektiklerini, fakat İzmirli sporseverlerin desteğiyle ilk maçta iyi bir skor alarak ikinci maça avantajlı bir şekilde çıkmayı istediklerini söyledi. Türkiye'yi ve İzmir'i en iyi şekilde temsil etmek için çalıştıklarını ifade eden tecrübeli oyuncu, "Turu geçmek için tüm çabamızı ortaya koyacağız" diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yıldız oyuncusu ve takımın en önemli silahları arasında yer alan Çiğdem Özcan da, İzmirli sporseverlerin desteğinin önemine dikkat çekerek, güçlü rakiplerine karşı farklı bir skor elde edebilmek için Celal Atik Spor Salonu'nun tribünlerinin boş kalmaması gerektiğini söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Hentbol Takımı, ilk maçı 13 veya 14 Kasım'da İzmir'de, rövanş maçını ise 20 veya 21 Kasım'da deplasmanda oynayacak. Norveç'in en önemli ekiplerinden biri olarak kabul edilen Byasen'in kadrosunda Brezilya, Tunus ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerden yabancı oyuncular bulunuyor. Norveç ikincisi olarak Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Byasen, elemelerde ikinci olarak EHF Kupası'nda yoluna devam ediyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Hentbol Takımı ise 2009 yılında Challenge Kupası'nda yarı final oynama başarısı göstererek, Türkiye'de bir ilke imza atmıştı.