Beşiktaş terledi, uzatmada turladı: 3-0

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası play-off maçında Mersin İdman Yurdu'nu 120 dakika sonunda 3-0 mağlup ederek gruplara kalmayı başardı.

Ziraat Türkiye Kupası play-off maçında Beşiktaş ile Mersin İdman Yurdu Fiyapı İnönü Stadı'nda karşı karşıya geldi. 90 dakikası 0-0 golsüz eşitlik ile sona eren mücadele kazanan taraf 120 dakika sonunda 3-0'lık skorla Beşiktaş oldu.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 100. dakikasında Guti, 103 ve 113. dakikasında Bobo'dan geldi. Mersin İdman Yurdu'nda karşılaşmanın 84. dakikasında Hasan Üçüncü kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu karşısında aldığı galibiyetin ardından Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplara kalmayı başardı. Beşiktaş'ın gruplardaki rakibi 29 Ekim Cuma günü çekilecek olan kura sonrasında belli olacak.

Spor Toto Süper Lig'de haftalardır galbiyet alamayan Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda Mersin İdman Yurdu'nu İnönü Stadı'nda mağlup ederek hem gruplara kaldı, hem de şeytanın bacağını kırarak uzun süredir beklenen galibiyet hasretine son verdi. Beşiktaş, Ekim ayında daha önce oynadığı 4 resmi maçta da mağlup olmuştu.

YUSUF VE FATİH İLK KEZ 11'DE

Beşiktaş'ın Ziraat Türkiye Kupası play-off turunda Mersin İdmanyurdu ile yaptığı maçta Yusuf Şimşek ve Fatih Tekke, bu sezon ilk kez ilk 11'de sahaya çıkma şansı buldular. Siyah-beyazlı takıma geldiği 2008-2009 sezonunda oynadığı futbol ve attığı gollerle şampiyonlukta büyük pay sahibi olan, ancak önce formsuzluk ve ardından uzun süreli sakatlık nedeniyle takımından uzak kalan Yusuf, Mersin İdmanyurdu karşısında bu sezon ilk kez resmi bir maçta forma giydi. Yusuf, ayrıca uzun bir aradan sonra ilk kez ilk 11'de yer aldı.

STOPERDE ERSAN GÜLÜM

Beşiktaş'ta ilk 11 heyecanını bu sezon ilk kez yaşayan bir diğer oyuncu Fatih Tekke oldu. Transfer olduğu günden beri sakatlıkla boğuşan ve yeni yeni kendisini toparlayan Fatih, siyah-beyazlı formayla ilk 11'deki ilk maçında Mersin İdmanyurdu'na karşı mücadele etti. Tecrübeli oyuncu, sakatlığının ardından ilk resmi maçına Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor karşısında çıkmıştı. Bu oyuncuların yanı sıra en son ligde 2. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapılan maçta ilk 11'de forma giyen Ersan Gülüm de uzun bir aradan sonra teknik direktör Bernd Schuster tarafından ilk 11'de sahaya sürüldü.

FABIAN ERNST YOK

Sezon başından beri yoğun bir tempo yaşayan Beşiktaş'ta teknik direktör Schuster, üst üste maçlarda oynatmak zorunda kaldığı tecrübeli oyuncuları İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman ve Fabian Ernst'i Mersin İdmanyurdu karşısında dinlendirdi. Alman teknik adam, Ernst'i kadroya almazken, İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman'ı ise yedek soyundurdu. Kayserispor karşısında ilk 11'de sahaya çıkan genç oyuncu Onur Bayramoğlu da yine bugünkü maçta yedeğe çekildi. Ernst'in yanı sıra Nobre, Nihat, Cenk ve Rıdvan da maç kadrosuna alınmadılar.

MERSİN KALECİSİ ESER DEVLEŞTİ

Mersin İdman Yurdu karşısında oldukça rahat bir ilk yarı çıkartan Beşiktaş, oyunun kontrolünü bir an olsun elinden bırakmadı. Mersin'i kendi yarı sahasına hapsederek sağlı sollu ataklar ile Eser'in koruduğu kalede ardı ardına pozisyonlar yakalayan siyah-beyazlı takım özellikle Fatih Tekke'nin kafa vuruşları ve Guti, Tabata'nın ceza yayı çevresinden sert vuruşları ile tabeladaki skoru değiştirmeye çalıştı.

Dakikalar ilerledikçe gol için Mersin ceza sahasına daha fazla yüklenmeye başlayan Beşiktaş, istekli ve hırslı futbolunu 'üretkenlik' ile süsleyemedi. Rakip yarı alanda oynanan ilk 45 dakikada Beşikaş'ta hemen hemen her futbolcu saman alevi gibi gelişen pozisyonlar sonucunda Mersin kalesini yokladı ama tabelaya damga vuran isim konuk takım kalecisi Eser oldu.

KATI MERSİN SAVUNMASI, STRESLİ BEŞİKTAŞ...

Karşılaşmanın ilk yarısında oyunun kontrolünü elinde tutmasına rağmen kalabalık Mersin savunması arasında pozisyon bulmakta zorlanan Beşiktaş, mücadelenin ikinci yarısında daha agresif bir futbol anlayışı ile mücadele etti. İsmail Köybaşı ve Hilbert'in de kanat organizasyonlarına destek vermesiyle oyunu rakip yarı alana yıkan siyah-beyazlı takım 52'de Tabata ve 69'da da Bobo ile yüzde yüz iki gol pozisyonundan yararlanamadı.

Dakikalar ilerledikçe baskı altına giren takıma müdahale eden Bernd Schuster, Fatih Tekke ve Fink'i kenara alarak Necip ve Holosko'yu sahaya sürdü. Eriyen dakikalar katı Mersin savunmasının direncini arttırdı, Beşiktaş'ı ise ciddi bir strese soktu. Oyunun son bölümünde risk alarak fazla adamla hücum etmeye başlayan Beşiktaş, orta alanı tam anlamıyla domine etmesine rağmen rakip ceza sahası içerisinde beklenen pozisyonları bulamadı ve mücadelenin 90 dakikalık süresi 0-0 golsüz eşitlik ile sona erdi.

İKİ UZATMA DEVRESİ VE KOPAN MAÇ

Uzatma dakikalarının ilk devresine baskılı başlayan Beşiktaş, oyunu biraz daha geniş alana yayarak Mersin İdman Yurdu'nun direncini kırmak istedi. Guti ve Tabata'nın rakip savunmanın arasına attığı kısa paslarla pozisyon yakalamaya başlayan siyah-beyazlılar Bobo ve Holosko ile mutlak gollerden yararlanamadı. Dakikalar ilerledikçe tansiyonun yükseldiği zorlu maçta sahneye çıkan isim Guti ve 100. dakikada meşin yuvarlağı filelere yolladı. Guti'nin golünden sonra oyundan düşen Mersin savunmasını cezalandıran isim bu kez Bobo oldu ve dakikalar 103'ü gösterdiğine tabeladaki skor 2-0'a geldi.

Uzatma devresinin ikinci bölümünde Mersin İdman Yurdu'nun bir kişi eksik oynamasından doğan avantajı da iyi değerlendiren Beşiktaş, topun kontrolünü tam anlamıyla eline geçirdi ve maçı iyiden iyiye rölantiye aldı. Kendi yarı sahasından çıkmakta zorlanan Mersin ise uzun toplarla Beşiktaş kalesini yokladı ama Rüştü'nün koruduğu kaleden sürpriz bir gol sesi çıkmadı. Oyun disiplininden iyice kopan Mersin karşısında pozisyon bulmakta sıkıntı yaşamayan Beşiktaş, rakibine öldürücü darbeyi 113. dakikada Bobo ile vurdu ve karşılaşmadan 3-0'lık galibiyetle ayrılarak Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplara kalmayı başardı.

MAÇTAN DAKİKALAR...

Maçta son düdük: 3-0

119' Fatih'in kullandığı serbest vuruşta top doğrudan Rüştü'nün kucağına gitti...

118' Necip'in, Joseph'e yaptığı hareket sonrasında hakem düdüğünü çaldı. Atış Mersin İdmanyurdu'nun...

117' Onur'un sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde Bobo topa istediği gibi vuramadı...

116' Fuat'tan topu kapan Guti yine İsmail'i düşündü ancak bu kez pası başarılı değil...

115' Bobo bu sezonki 9. resmi golünü kaydetti...

114' Onur'un sağ kanattan son çizgiye inerken yaptığı ortada Bobo 6 pasın içinden düzgün bir kafa vuruşu yaparak Eser'i avladı. Bobo kendisinin 2. takımının 3. golünü atmış oldu...

113' GOOLL GOOLL !!

112' Guti'nin güzel ara pasında İsmail topla buluştu. Ancak hakemin düdüğü var...

111' Fuat'ın uzun pasında Mehmet topa yetişemedi...

110' İsmail'in pasında Guti topu iyi kontrol etti ve pasını Bobo'ya verdi. Bobo topa hareketlenmeyince Fuat topu uzaklaştırdı...

109' Fuat'ın, Bobo'ya yaptığı harekete hakem faul dedi...

108' İsmail'in sol kanattan top sürerken çektiği şut çok farklı bir şekilde dışarıya çıktı...

107' Beşiktaş 2-0'ın verdiği rahatlıkla çok iyi bir şekilde top çeviriyor...

106' İkinci uzatma devresine Beşiktaş başladı...

105' Ve Aytekin Durmaz ilk uzatmayı sona erdirdi...
 
105' Hakem maçın sonuna 1 dakikalık uzatma ilave etti...

105' Tabata'nın kullandığı serbest vuruşta Eser topu rahatça kontrol etti...

105' Holosko, Yunus'un faul'ü ile yerde kaldı. Atış Beşiktaş'ın...

104' Beşiktaşı taraftarlar 2-0'lık skorun ardından iyice desteklerini arttırdılar...

103' İsmail yine sol kanattan atağa destek verdi ve yerden ortasını yaptı. Kale ağzındaki Bobo topu ağlara gönderdi ve takımını 2-0 öne geçirdi...

102'
GOOLL GOOLL !!

101' İsmail'in ortasında Mehmet topu uzaklaştıramadı. Dönen topa gelişine vuran Guti'nin şutu Mersin İdmanyurdu savunmasına çarparak kaleci Eser'i yanılttı ve top ile Eser ayrı köşelere gitti...

100' GOOLL GOOLL !!

99' Onur'un pasında İsmail topu son çizgide tutmayı başardı ve ortasını yaptı. Hüseyin topu ileriye doğru dikerek tehlikeyi uzaklaştırdı...

98' Zapotocny'nin pasında Onur kaleye yaklaşık 20 metre uzaklıktan çok sert bir şut çekti. Top direğin dibinden dışarıya çıktı...

97' Guti'nin kullandığı köşe vuruşunda Joseph topu kafasıyla uzaklaştırdı...

96' Ersan topla ceza sahası içine çok rahat bir şekilde girdi. Orta şut karışımı bir şut atan oyuncunun şutunu Eser son anda kornere gönderdi...

95' Mersin İdmanyurdu'nda Mehemt Budak yerde kaldı ve tedavisi sahanın kenarında yapılıyor...

94' Hilbert sağ kanattan son çizgiye indi. Hilbert'in ortasında Bobo kale sahası içinde topa dokundu ama savunmadan döndü.

93' Guti'nin pasında Bobo ceza sahası içinde topla buluştu ancak kalkan bir ofsayt bayrağı var.

93' Beşiktaş uzatmaya daha kontrollü başladı.

92' Uzatma bölümünde de gol gelmezse seri penaltı atışlarına geçilecek.

91' Ve maçın ilk uzatma bölümü başladı...

90 dakika sona erdi: 0-0

Dakika 95: Beşiktaş Guti'yle atağa kalktı ancak top savunmadan döndü.

Dakika 92: Beşiktaş atak üstüne atak düzenliyor... Maçta son dakikalara girildi... Bobo atağa kalktı... Kaleci Eser Bobo'yu karşıladı... İki oyuncu çarpıştı... Eser küçük bir sakatlık geçirdi....

Dakika 90: Beşiktaş İdman Yurdu'nu kendi sahasına hapsetti Hakem maçta 4 dakika uzatma verdi

Dakika 88: Hilbert'in ortasında Bobo topa vuramadı out... Beşiktaş yüzde yüz bir gol pozisyonundan daha yararlanamadı.

Dakika 85: Beşiktaş baskılı oyununa rağmen gol bulamadı. Maçta gercin anlar başladı.

Dakika 84: Mersin İdmanyurdu'nda Hasan Üçüncü, Guti'yi arkasından çekince ikinci sarı kartı gördü ve oyundan atıldı...

Dakika 82: Ersan'ın kullandığı serbest vuruşta top çok farklı şekilde dışarıya çıktı...

Dakika 81: Mersin İdmanyurdu'nda Şehmus'un yerine oyuna Bujor dahil oluyor...

Dakika 80: Holosko cezasahası içinden vurdu aut....

Dakika 77: Beşiktaş'ta Yusuf yerini Onur'a bıraktı. Beşiktaş böylece 3 oyuncu değişiklik hakkınıda kullandı...

Dakika 76: Beşiktaş Boboy'la atağa kalktı. Defansın müdahalesi... Korner... Beşiktaş korneri kullandı top kaleci Eser'de kaldı.

Dakika 74: Maçta henüz gol yok... Top Necip'te... Necip pasını İsmai'e verdi... Beşiktaş topu kazandı... Hilbert'in atağını İdman Yurdu savunması kesti...

Dakika 72: Hilbert ortasını yaptı ancak Erdal topu kornere gönderdi...

Dakika 71: Beşiktaş, Hilbert'le sağ kanattan bindirdi.Defansın müdahalesi aut...

Dakika 69: Beşiktaş'ın atağında top kaleci Eser'de kaldı. Beşiktaş, Guti'yle yeniden atakta.... Top şimdi Yusuf'ta... Yusuf, İsmail'e gönderdi. İsmail dokunamadı out... Beşiktaş çok önemli bir pozisyondan daha yararlanamadı.

.Dakika 67: Holosko'nun ceza sahasına gönderdiği top, Mersin İdman Yurdu savunması tarafından uzaklaştırıldı.

Dakika 64: Beşiktaş'ta Fink oyundan çıkarken yerine Holosko oyuna dahil olurken, Fatih Tekke'nin yerine ise Necip oyuna girdi.

Dakika 62:Beşiktaş'ta iki oyuncu kenarda bekliyor oyuna girmek için...

Dakika 61: İdman Yurdu'nun atağında top kaleci Rüştü'de kaldı.

Dakika 59: Beşiktaş bu dakikalarda baskısını artırdı. Fatih Tekke kaleci Eser'le karşı karşıya kaldı. Ancak yardımcı hakem bayrağını kaldırdı ofsayt...

Dakika 56 Beşiktaş Hilbert'le atağa kalktı... Top Tabata'da.... Tabata'nın pası Bobo'ya... Bobo'nun vuruşu top kaleci Eser'den döndü. Beşiktaş yüzde yüz gol poziyonundan yararlanamadı.

Dakika 54: Bobo'nun pasında Hilbert topla buluştu. Ancak yan hakem bayrağını kaldırdı...

Dakika 51: Sağ taraftan Beşiktaş atağında top İsmail'de kaldı. İsmail'in vuruşu aou...

Dakika 50: Beşiktaş ilk yarıdakı baskılı oyununu sürdürüyor...

Dakika 48: Beşiktaş'ın atağında top İdman Yurdu savunmasında kaldı.

Dakika 47: Beşiktaş atağa kalktı Guti'nini vuruşu top Nurullah'ın eline çarptı ancak pozisyon öncesinde bir faul var... Oyuna Mersin İdman Yurdu başladı...

Dakika 46: Maça Mersin İdman Yurdu başladı...

İLK YARI SKORU: 0-0

Dakika 45: Maçta 1 dakikalık bir uzatma oynanacak.

Dakika 44: Top Beşiktaş'ta... Top Fink'te... Fink pasını verdi ancak pas yerini bulmadı... Mersin İdman Yurdu Şehmuz'la atağa kalktı ofsayt...

Dakika 42: Mersin İdman Yurdu'nun atağında top Beşiktaş savunmasında kaldı. Şimdi Beşiktaş atağa kalktı. İdman Yurdu savunması topu kornere attı. Beşiktaş korneri kullandı ancak sonuç alamadı...

Dakika 39: Hilbert'le Beşiktaş atağı defansın müdahalesi ve korner... Beşiktaş korneri kullandı. Top kaleci Eser'de kaldı.

Dakika 37: Beşiktaş atağa kalktı Hilbert'in şunu kaleci Eser'in müdahalesi ve korner.... Beşiktaş korneri kullandı. Top Eser'de kaldı....

Dakika 35: Mersin İdman yurdu korner kazandı ancak sonuç alamadı. Şimdi Beşiktaş atağa hazırlanıyor... Sertaç'ın Guti'ye müdahalesi sert.... Hakem Aytekin Durmaz Sarı kartını Sertaç'a gösterdi.

Dakika 32: Top Zapotocny'de Fatih'e verdi...İdman Yurdu topa müdahale etti. İdman Yurdu'nun atağı... Şehmuz'un yavaş vuruşu top Rüştü'de kaldı.

Dakika 30: Beşiktaş sağ kanattan Tabata'yla atak başlattı. Tabata, Fatih'e pas verdi ancak Mersin İdman Yurdu topu uzaklaştırdı.

Dakika 27: Guti'nin pasında İsmail, Eser ile karşı karşıya kaldı. Sert bir şut çeken İsmail'in şutunu Eser yumrukladıç Dönen topa kafa vuran Bobo'nun şutunu yine Eser çelmeyi başardı..

Dakika 25: Beşiktaş oyunu İdman Yurdu kalesine yıklamaya başadı...

Dakika 22: Beşiktaş sol kanattan müthiş bir atak başlattı. İsmail şutunu çekti top Eser'den döndü. Tabata'nın kafa şunu yeniden Eser... Top uzaklaştı... Maçın yıldıızı şu ana kadar yaptığı kurtarışlarla Mersin İdman Yurdu kalecisi Eser...

Dakika 20: Beşiktaş atağa kalkı. Bobo şutunu çekti. Kaleci Eser topa müdahale etti. Korner... Beşiktaş korneri kullandı. Mersin İdman Yurdu savunması topu uzaklaştıdı..

Dakika 19: Fink pasını Yusufa attı. Ancak Mustafa müdahale etti. Top şimdi Mersin İdman Yurdu'nda.... Hilbert topu kazandı ve kalecisi Rüştü'ye döndü...

Dakika: 18 Mersin İdman Yurdu Mustafa'yla atağa çıktı. Mustafa ortasını açtı. Top Beşiktaş savunmasında kaldı.

Dakika 16: Beşiktaş Tabata'yla atak başlattı. İdman Yurdu Şehmuz'la topu kazandı. Şehmuz atağa kalktı ancak Beşiktaş savunması tarafından engellendi.

Dakika 14: Beşiktaş, yeniden atağa kalktı. Top Bobo'da... Bobo pasını verdi. Tabata şutunu çekti aut...

Dakika: 12 Beşiktaş kornerden sonuç alamadı. İdman Yurdu atağa kalktı ancak Rüştü tecrübesiyle topu almayı başardı. (Beşiktaş ilk kez kalesinde bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı.)

Dakika 10: Beşiktaş sol kanattan atak başlattı. İsmail ortaladı, Fatih kafayı vurdu. Eser topa müdahale etti: Korner...

Dakika 9: Mersin İdman Yurdu bu dakikalarda ileriye çıkmakta zorlanıyor...

Dakika 7: Beşiktaş Bobo'yla atağa kalktı. Top Mersin İdman Yurdu savunması tarafından kesildi.

Dakika 6: Beşiktaş sağ kanattan bir atak başlattı... Top Bobo'da ve out...

Dakika 6: Beşiktaş Hilbert'le atağa çıktı ancak sonuç alınamadı

Dakika 5: Beşiktaş kendi sahasında ısınma pasları yapıyor...

Dakika 3: Maç orta alanda devam ediyor. Beşiktaş, maçı Mersin İdman Yurdu'nun sahasına yıkmak için baskı yapıyor...

Dakika 1: İlk yarıya Beşiktaş başladı. Beşiktaş sağ kanattan bir atak başlattı ancak sonuç alamadı.