20. Dünya Büyükler Karate Şampiyonası'nda İlk Gün Maçlarının Ardından

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da başlayan 20

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da başlayan 20. Dünya Büyükler Karate Şampiyonası'nın ilk gününde 84 kiloda mücadele eden Yavuz Karamollaoğlu, bütün rakiplerini yenerek, evsahibi ülke Sırbistan'ın sporcusuyla finalde karşılaşma hakkını elde etti.
Şampiyonada 68 kiloda Hafsa Şeyda Burucu da, yenildiği Japon rakibinin finale çıkması üzerine yaptığı reposaj maçlarında Şilili, Polonyalı ve Hırvat rakiplerini peşpeşe yenerek, bronz madalya karşılaşmasına çıkmaya hak kazandı. Bugün mindere çıkan diğer sporculardan bayan katada Kübra Akarsu, erkek katada Metin Sofuoğlu, erkek kumitede artı 84 kiloda Okay Arpa ve 75 kiloda Serkan Yağcı ile bayanlarda ve artı 68 kiloda Hüsniye Güler rakiplerine yenilerek elendi.

DELİHASAN'A BAKAN KUTLAMASI
Öte yandan, Dünya Karate Federasyonu'nun (WKF) yönetim kurulu seçimlerinde büyük bir zafer kazanarak dünya karatesinin yönetimine giren Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ve Karate Federasyonu yönetim kurulu üyeleri, Sırbistan Kabinesi'nden Bakan Süleyman Uglianin'i makamında ziyaret etti. Çok sıcak bir ortamda geçen ziyarette, Bakan Süleyman Uglianin, Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'ı, Dünya Karate Federasyonu yönetimine seçilmesinden dolayı kutladı. Bakan Uglianin, Türkiye ile
gönül bağlarının olduğunu ve Türkiye'yi her zaman kendilerine yakın hissettiklerini kaydederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Esat Delihasan da, bundan sonra ilişkileri daha da geliştirerek, iki ülke arasında spor yoluyla dostluk köprüsü kuracaklarını söyledi.
Önceki gün yapılan seçimlerde, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan Dünya Karate Federasyonu'nun (WKF) yönetim kurulu üyeliğine seçilmişti.