Fenerbahçe Yobo'nun tapusunu alıyor

Nijeryalı futbolcu Yobo, Galatasaray maçında sergilediği başarılı performansla Fenerbahçeli yöneticilerden tam puan aldı.

Fenerbahçeli yöneticiler Yobo’nun bonservisini alabilmek için gelecek hafta Everton ile görüşecek.

Galatasaray ile Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan derbi mücadelesinde savunmada tek başına ayakta kalan isim olan Yobo, şeref tribününde yöneticilerin yanı sıra Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da övgüsünü aldı. Yobo'yu Uche'ye benzeten başkan Yıldırım'ın "İşte bize böyle oyuncular lazım. Gerçekten çok sakin ve olumlu oynuyor. Derbinin ağırlığını kaldırabiliyor. Ayağına da çok hakim. Bu oyuncunun bonservisini mutlaka alalım. Elimizden kaçırmayalım" diyerek sarılacivertli yöneticilere talimatı verdiği öğrenildi.

Kocaman da raporu verdi

Teknik direktör Aykut Kocaman'ın da iki hafta önce Yobo'nun bonservisinin alınması yönünde rapor verdiği bildirildi. Yıldırım, sezon sonuna kadar kiralık sözleşmesi olan oyuncunun bonservisini almak için Everton ile görüşme görevini Cihan Kamer'e verdi. Kamer, önümüzdeki hafta İngiltere'ye giderek Nijeryalı yıldız için pazarlık masasına oturacak. Yönetimin bu düşüncesini öğrenen futbolcunun da, "Fenerbahçe'de mutluyum. Burada devam etmek istiyorum" dediği konuşuluyor.