Altın Top ödülüne aday gösterildi

Altın Top ödülüne aday gösterilen 23 futbolcu açıklandı. Listede Mesut Özil de bulunuyor.

FIFA ve France Football dergisi tarafından düzenlenen Balón de Oro (Altın Top) ödülüne aday gösterilen 23 futbolcu açıklandı. Listede EURO2008'nin ardından 2010 Dünya Kupası'nda da şampiyonluğa ulaşan İspanya Milli Takımı'ndan 7 futbolcu bulunuyor.

İspanya Milli Takımı'ndan 7 adayın gösterilmesi gözleri bir anda Barcelona üzerine çevirdi. Altın Top adayları arasında Puyol, Xavi, Iniesta, Villa ve Messi'den oluşan 5 Barcelonalı futbolcunun bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Jose Mourinho yönetiminde 2009-2010 sezonuna hem İtalya hem de Şampiyonlar Ligi'nde damga vurarak tarihi bir sezon geçiren Inter'den ise Samuel Eto'o, Julio Cesar, Maicon, Wesley Sneijder adaylar arasında gösteriliyor.

Son Bundesliga şampiyonu ve Şampiyonlar Ligi finalisti Bayern Münih'ten ise 5 futbolcu aday olarak gösterildi. 2010 Dünya Kupası'nda yarı final oynayan Alman Milli Takımı'nın da formasını giyen 5 futbolcu; Klose, Müller, Lahm, Schweinsteiger ve Mesut Özil Altın Top adayları arasında yer alıyor.

Dünyanın en prestijli ligi olarak gösterilen İngiltere Premier League'de forma giyen futbolcular arasında Didier Drogba (Chelsea), Cecs Fabregas (Arsenal) ve Asamoah Gyan (Sunderland) gibi isimler Altın Top adayları arasında gösteriliyor.

2010 Dünya Kupası'nda Alman Milli Takımı forması altında büyük başarıların altına imza atan Mesut Özil de Altın Top adayları arasında gösteriliyor. İspanyol basını Mesut'un adaylar listesinde olmasını sürpriz bir gelişme olarak değerlendirirken; Alman basını Özil'in bunu hakettiğ fikrinde birleşti.

10 Ocak 2011 tarihinde sonuçları açıklanacak olan Balon de Ora'da bu yıl bir ilk yaşanacak ve en iyi teknik direktöre de ödül verilecek. 10 adayın bulunduğu teknik direktör listesinde ise en güçlü adaylar Joachim Löw, Vicente del Bosque ve Jose Mourinho olarak gösteriliyor.

Balón de Oro (Altın Top) ödülünü şu ana kadar 6 Barcelonalı futbolcu kazandı. 1960 yılında Luis Suarez, 1973 ve 1974 yılında Johan Cruyff, 1994 yılında Hristo Stoickhov, 1999 yılında Rivaldo, 2005 yılında Ronaldinho ve 2009 yılında Lionel Messi bu gururu yaşayan Barcelonalı futbolcular olarak kayıtlara geçti.

1999 yılında Barcelona'da forma giyerek 2000 yılında Real Madrid'e transfer olan Luis Figo ise 2000 yılında Altın Top ödülünü almayı başarmıştı.

İŞTE ADAYLAR:

Didier Drogba (Fildişi Sahilleri / Chelsea)
Cesc Fabregas (İspanya / Arsenal)
Diego Forlán (Uruguay / Atletico Madrid)
Asamoah Gyan (Gana / Sunderland)
Iker Casillas (İspanya / Real Madrid)
Xabi Alonso (İspanya / Real Madrid)
Cristiano Ronaldo (Portekiz / Real Madrid)
Mesut Özil (Almanya / Real Madrid)
Wesley Sneijder (Hollanda / Inter)
Maicon (Brezilya / Inter)
Júlio César (Brezilya / Inter)
Daniel Alves (Brezilya / Inter)
Samuel Eto'o (Kamerun / Inter)
Philipp Lahm (Almanya / Bayern Münih)
Thomas Müller (Almanya / Bayern Münih)
Miroslav Klose (Almanya / Bayern Münih)
Bastian Schweinsteiger (Almanya / Bayern Münih)
Arjen Robben (Hollanda / Bayern Münih)
Lionel Messi (Arjantin / Barcelona)
Carles Puyol (İspanya / Barcelona)
David Villa (İspanya / Barcelona)
Xavi (İspanya / Barcelona)
Andrés Iniesta (İspanya / Barcelona)

TEKNİK DİREKTÖR ADAYLARI
Carlo Ancelotti (Chelsea)
Vicente del Bosque (İspanya)
Alex Ferguson (Manchester United)
Pep Guardiola (Barcelona)
Joachim Löw (Almanya)
José Mourinho (Inter ve Real Madrid)
Oscar Tabárez (Uruguay)
Louis Van Gaal (Bayern Münih)
Bert Van Marwijk (Hollanda)
Arsène Wenger (Arsenal)