Karate Milli Takımı Sırbistan'a Gitti

Karate Milli Takımı, Sırbistan'ın başkenti Belgrat'ta yapılacak olan Dünya Karate Şampiyonası'na altın madalya hedefiyle gitti.

Sırbistan'a hareket öncesinde Atatürk Havalimanı'na İHA'ya açıklamalarda bulunan Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Sırbistan'da Dünya Şampiyonu ünvanını korumaya çalışacaklarını belirterek, "Sırbistan'a geçen şampiyonada aldığımız şampiyonluğu korumak amacıyla gidiyoruz. Bunun yanında kadınlar klasmanında da şampiyon olmak istiyoruz. Bunu yapacak güçteyiz. Ferdi olarak şampiyonluklar yaşıyoruz. Bunu takım başarısına taşımalıyız" dedi.
Milli Takım Antrenörü İbrahim Erçin, takım olarak herhangi bir eksiklerinin bulunmadıklarını dile getirerek, "Federasyonumuzun bize son derece önemli destekleri oldu. Sırbistan'da kürsüye çıkmak istiyoruz. Buraya herhangi bir eksik bulunmadan gidiyoruz. Yaklaşık 2 aydır bu turnuva için hazırlanıyoruz. İnşallah başarılı bir sonuçla geri döneceğiz" diye konuştu.
Milli karateciler 50 kiloda Dünya Şampiyonu Güldere Çelik ve Enes Erkan ise milli takım olarak başarılı bir sonuç alıp her ne olursa olsun kürsüdeki yerlerini almak için Sırbistan'a gittiklerini söyleyerek şampiyonluk sözü verdiler.