Trabzonspor 3-1 Gençlerbirliği

Spor Toto Süper Lig'in 9. hafta maçında Trabzonspor, ikinci yarıda oynadığı etkili futbolla Gençlerbirliği'ni 3-1 mağlup etti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Spor Toto Süper Lig'de 9. hafta mücadelesinde Trabzonspor ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı ev sahibi Trabzonspor 3-1 kazanmayı başardı.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 68. dakikada Burak Yılmaz, 72. dakikada Jaja ve 80. dakikada Umut Bulut kaydetti. Gençlerbirliği'nin tek golü ise 32. dakikada Serkan Çalık'tan geldi.

Trabzonspor'un Hırvat futbolcusu Hrvoje Cale, Gençlerbirliği karşısında gördüğü sarı kartla ceza duruma düştü.

Trabzonspor bu galibiyetin ardından puanını 20 yaptı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Gençlerbirliği ise 8 puan kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta Trabzonspor, Konyaspor deplasmanına konuk olurken; gençlerbirliği evinde Manisaspor'u ağırlayacak. Öncesinde ise Gençlerbirliği salı günü Ziraat Türkiye Kupası Play-Off maçında Akçaabat Sebatspor'u ağırlayacak.

YATTARA, TEOFİLO VE GLOWACKİ YOK

Trabzonspor'da Yattara, Teofilo ve Glowacki, 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Teknik direktör Şenol Güneş, 17 futbolcuya kadroda yer verirken, Yattara'nın ateşinin çıktığı ve bu nedenle son anda kadrodan çıkartıldığı bildirildi. Futbolcuya, tesislerde serum verildiği kaydedildi.

Teknik direktör Güneş, geçen hafta Kasımpaşa'yı 7-0 yenen kadrodaki oyunculara ilk 11'de görev vererek kadroyu bozmadı.

HİDDİNK VE ÇETİN TRİBÜNDE
Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile Gençlerbirliği arasında yapılan karşılaşmayı (A) Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink de izledi.

Yardımcısı Oğuz Çetin ile birlikte Trabzon'a gelen Hiddink, kulüp başkanı Sadri Şener ile birlikte protokol tribünden karşılaşmayı takip etti.

Hiddink ve Çetin'e Trabzonspor Kulübü tarafından öğle yemeği de verildi

RALF ZUMDİCK'İN İLK MAÇI
Bordo-mavili taraftarlar ise ligin son 2 haftasını galibiyetle kapatan ve ligde ikinci sırada yer alan takımlarının maçına çok fazla ilgi göstermedi. Özellikle maraton tribünü kenarlarında büyük boşluklar olduğu gözlendi. 15 bin dolayında taraftar, karşılaşmayı izledi.

Gençlerbirliği, göreve yeni getirilen Ralf Zumdick yönetiminde ilk maçına çıktı.

İLK DAKİKALARDA DENGE
Hüseyin Avni Aker Stadı karşılaşma oldukça düşük bir tempoyla başladı. İlk dakikalarda iki takım oyunu orta sahada sıkıştırınca, kalecilere pek fazla iş düşmedi.

İlk yarının 10. dakikasından sonra Trabzonspor oyuna ağırlığını koymaya başladı. Trabzonspor rakip kaleye yüklenirken ilk ciddi gol pozisyonunu serbest vuruş sonrası buldu. 11. dakikada Serkan Balcı'nın kullandığı duratn topta, Umut Bulut ceza sahası içinde iyi yükseldi fakat kafa vuruşunu kötü yapınca pozisyon sonuçsuz kaldı. Oyunu yavaş yavaş rakip yarı sahaya yıkan bordo-mavili ekip, 23. dakikada da Colman ile girdiği bir pozisyondan sonuç alamadı.

SAVUNMA UZAKLAŞTIRAMADI, SERKAN AFFETMEDİ
Gençlerbirliği, Trabzonspor'un etkili geldiği anlarda savunmada çok adamla kalarak, kontarataklarda gol bulmaya çalıştı. İlk yarının 31. dakikasında Ermin Zec'in ceza sahası attığı şutta, kaleci Onur gole izin vermedi.

Konuk ekipte korneri Harbuzi kullandı. Kullanılan bu köşe vuruşu sonrasında Trabzonspor savunması topu uzaklaştıramadı. Boşta kalan topa Serkan çalık sert ve düzgün bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Bu golden sonra ilk yarıda başka gol olmayınca soyunma odasına Gençlerbirliği'nin 1-0'lık üstünlüğüyle gidildi.

GÜNEŞ'TEN HÜCUM HATTINA TAKVİYE
İkinci 45 dakikada başlarken Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş oyuncu değişikliğine giderek, skoru değiştirmek adına ilk hamlesini yaptı. Güneş, oyundan Ceyhun Gülselam'ı alırken; yerine hücum oyuncusu Engin Baytar'a şans verdi.

BURAK'IN SERBEST VURUŞU DİREKTE PATLADI!
Değişikliklerle birlikte Trabzonspor oyunu, Gençlerbirliği sahasına yıktı ve sağlı, sollu ataklarla Serdar Kulbilge'nin koruduğu kalede tehlikeler yarattı. Bordo-mavili takımın etkili geldiği dakikalarda bir top da direkten döndü. 57. dakikada kazanılan serbest vuruşu Burak Yılmaz kullandı. Burak'ın sert şutunda top direkten döndü.

İKİNCİ DEĞİŞİKLİK SONRASI İKİ GOL!
Trabzonspor'un beklediği berbaerlik golü gelmeyince Şenol Güneş oyuna bir kez daha müdahale etti. Tecrübeli teknik adam oyundan Brezilyalı futbolcu Alanzinho2yu çıkarırken; yerine vatandaşı Jaja'ya görev verdi.

Bu değişiklikten bir dakika sonra Trabzonspor aradığı beraberlik golünü bulmayı başardı. Serkan Balcı'nın sağ kanattan yerden yaptığı ortaya Burak Yılmaz ceza sahası içinde sert vurarak, topu ağlarla buluşturdu ve skoru 1-1 yaptı.

Beraberlik golünü bulan Trabzonspor'da moraller yerine gelirken; Gençlerbirliği üzerine gelen bordo-mavili takımı durdurmakta oldukça zorlandı ve 72. dakikada kalesinde ikinci golü gördü.

Ev sahibi Tarbzonspor'un kazandığı serbest vuruşu Selçuk İnan kullandı. Ceza sahası içine kavisli gelen ortaya, oyuna yeni giren Jaja iyi yükselerek kafayı vurdu ve topu Serdar'ın uzanmasına rağmen köşeden ağlarla buluşturdu. Bu golle bordo-mavililer 2-1 öne geçmiş oldu.

UMUT SKORU BELİRLEDİ!
Arka arkaya bulduğu gollerle Geneçlerbirliği karşısında 2-1 öne geçen Tarbzonspor, 80. dakikada golcüsü Umut Bulut'un attığı golle durumu 3-1 yaptı ve mücadele de bu skorla tamamlandı.

Serkan Balcı'nın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Umut Bulut topu iyi takip ederek kafayı vurdu ve takımının üçüncü golünü kaydetti. Serkan ilk golde olduğu gibi, üçüncüğ golde de asisti yapan isim oldu.


TRABZONSPOR 3-1 GENÇLERBİRLİĞİ

90' maça 2 dakika uzatma eklendi
86' Trabzonspor'da Umut'un yerine Barış Ataş oyunda.
80' GOOOLLL UMUT BULUT Serkan Balcı sağ kanattan ceza sahasına uzun mesafeli bir orta yaptı. Kale sahası önünde Umut Bulut topu iyi takip ederek kafayı vurdu ve takımının üçüncü golünü kaydetti.
75' Gençlerbirliği takımı ileriye iyi çıktı. Oktay Delibalta kaleci ile karşı karşıya kalacakken Egemen kritik bir müdehale ile topa müdehale etti ve mutlak bir tehlikeyi önledi...
71' GOOOLLL JAJA Sağ kanaatta Selçuk serbest vuruşu kullandı. Ceza sahasında Jaja savunmanın baskısından kurtularak kafayı vurdu. Top Serdar'ı geçerek filelerle buluştu
68' GOOOLLL BURAK YILMAZ Serkan Balcı sağ kanattan ileriye etkili çıktı. Tecrübeli futbolcu son çizgiye inerek içeriye yerden ortaladı. Penaltı noktasının sağında Burak gelişine topa vurdu ve takımına beraberliği getirdi.
64' Egemen Zec'in kontrolündeki topa ayağını fazla kaldırdı ve Gençlerbirliği rakip yarı sahada çift vuruş kazandı.
63' Sağ kanattan bir etkili orta daha geldi. Bu kez Aykut iki rakibinin arasından kafayı vurarak topu kornere gönderdi.
60' Sağ kanattan yapılan ortaya arka direkte Engin vurdu. Ancak top farklı şekilde dışarı çıktı.
56' alanzinho ceza yayının önünde Jedinak'ın müdehalesi ile yerde kaldı. serbest vuruş Trabzonspor'un... Tehlikeli bir nokta...
55' Trabzonspor yarı sahasında sadece Billy Mehmet var.
54' Bu dakikalarda Trabzonspor oyunu tamamen rakip yarı alana yıkmış durumda.
50' Trabzonspor sol kanattan Engin ile etkili geldi. Engin çizgiye inmeden içeriye ortaladı. Burak ile birlikte Aykut topa yükseldi. Ancak hakem Cüneyt Çakır Burak'ın faul yaptığını belirtti. Atış Gençlerbirliği'nin...
49' Savunmadan ileriye çıkan Egemen ceza sahasının dışından sert bir şut çekti. Ancak top direğin dibinden dışarı çıktı.
46' Trabzonspor'da oyuncu değişikliği ikinci yarıda Ceyhun'un yerine Engin Baytar görev yapacak.

TRABZONSPOR 0-1 GENÇLERBİRLİĞİ İLK YARI SONA ERDİ

45' maça 1 dakika uzatma eklendi
43' Serbest vuruş penaltı noktasına doğru kullanıldı. Top kafalardan sekip ceza yayı üzerindeki Colman'ın önünde kaldı. Colman kafayla içeriye aşırdı... o bölgede Umut kafayı vurdu. Ancak top kaleci Serdar'ın ellerinde kaldı.
40' Mahmut savunmadan çıkarken Colman faul yaptı ve olası bir hızlı hücumu engelledi.
36' Zec, Trabzonspor kalesinde tehlike yaratmaya devam ediyor. Zec sağ çaprazdan içeriye katetti. Rakibini geçirip içeriye ortaladı. Savunmada Egemen topa ayak koydu ve top ceza sahasının dışına açıldı.
32' GOOOLLL SERKAN ÇALIK Sol çaprazdan Billy Mehmet ile Mustafa Yumlu topa yükseldi. Seken topa gelişine Serkan Çalık sert vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.
27' Ermin Zec, ceza sahasının dışından kaleye müthiş bir şut gönderdi. Kaleci Onur son anda topu dışarı tokatladı.
24' Trabzonspor Gençlerbirliği ceza sahasına oyunu yıktı... Sağ kanattan yapılan ortaya Umut'tan önce savunmada Aykut uzaklaştırdı.
19' Jedinak ceza sahasının dışından kaleyi yokladı. ancak top Onur'un kontrolünde dışarı çıktı.
18' Gençlerbirliği ise hızlı hücumcularıyla topu rakip alanda tutmak istiyor.
16' Zec'in sağ kanattan ortasını defans çeldi. Ceyhun topla buluştu ara pası Gençlerbirliği defans oyuncularında kaldı
11' Serkan sağ kanttan serbest vuruşu kullandı. Ceza sahasına yapılan ortaya Umut kafayı vurdu. Ancak top kalenin üzerinden dışarı çıktı.
7' Serkan sağ kanatta ileriye pasını göndermek isteyen Harbuzi'ye sert bir faul yaptı. Pozisyonun arından hakem Cüneyt Çakır Serkan'a uyarıda bulundu.
5' Ceyhun sağ kanattan hareketlenen Burak'ı savunmanın arkasına kaçırmak istedi. Ancak pası çok hızlı...
3' Harbuzi'nin ara pasında defans araya girdi ve tehliyeki büyümeden önledi
1' karşılaşmaya Gençlerbirliği başladı

TRABZONSPOR
Onur
Serkan
Egemen
Mustafa
Cale
Selçuk
Ceyhun
Colman
Alanzinho
Burak
Umut

GENÇLERBİRLİĞİ
Serdar
Mahmut
Aykut
Kulusic
Murat
Cem Can
Harbuzi
Serkan Çalık
Jedinak
Ermin Zec
Billy Mehmet