Karatede Belgrad Seferi

27-31 Ekim tarihlerinde Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılacak 20. Dünya Büyükler Karate Şampiyonası'na Milli Takım iddialı gidiyor.

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Mayıs ayında Atina'da yapılan Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda erkeklerde takım halinde şampiyon olduğumuzu kaydederek, "Şimdiki hedefimiz Belgrad'da zirveye çıkmak. Bunu başaracak güçteyiz. Bütün sporcularımıza inanıyorum. Teknik heyetimizin planlı ve gayretli çalışmalarıyla kamp dönemlerini çok iyi geçirdik. Türkiye'nin geçmişinde daha önce de dünya şampiyonlukları var. Belgrad'da zorlu rakiplerle karşılaşacağız. Biz de dünyanın en iyileri arasındayız.
Takımlarımızda hem genç hem de tecrübeli isimler bir arada. Arkadaşlık en üst seviyede. Mükemmel bir hazırlık dönemi geçirdik. Belgrad'da bütün kıtalardan gelen rakiplerimiz arasında, kürsünün en üst basamağına 'Türkiye' adını yazdırmak ve milletimizin yüzünü güldürmek için, bütün gücümüzle çalışacağız" dedi.
Milli Takımlar Teknik Direktörü İbrahim Erçin de, uzun zamandan beri yaptıkları kamplarla bu şampiyonaya hazırlandıklarını kaydederek, "Sporcularımızın form grafiği bizi sevindiriyor. Çok şükür, herhangi bir sakatlığımız da yok. Başkanımız ve yöneticilerimiz her zaman yanımızda. Her şey bizim açımızdan son derece elverişli diyebilirim. İnşallah çalışmalarımızın semeresini alacak ve şampiyonadan zaferle döneceğiz. Madalya için her kategoride ve her sıklette ümitliyiz. Asıl hedefimiz, madalyalarımızın
rengini altına çevirmek" şeklinde konuştu.
Milli Takım kafilesi yarın (24 Ekim Pazar günü) saat: 13.05'de İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Belgrad'a hareket edecek.
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılacak Dünya Büyükler Karate Şampiyonası'nda Türkiye'yi şu isimler temsil edecek:
Bay Takım Kata: Metin Sofuoğlu, Orçun Duman, Arslan Çalışkan
Bayan Kata Ferdi: Kübra Akarsu
Bay Kumite: 60 kg: İlyas Demir, 67 kg: Ömer Kemaloğlu, 75 kg: Serkan Yağcı, 84 kg: Yavuz Karamollaoğlu, Artı 84: Okay Arpa
Bay Takım Kumite: Enes Erkan, Yaser Şahin Tekin, Gökhan Gündüz, Hakan Yerebakan, Samet Develi
Bayan Kumite: 50 kg: Gülderen Çelik, 55 kg: Serap Özçelik, 61 kg: Vildan Doğan, 68 kg: Hafsa Şeyda Burucu, Artı 68: Hüsniye Güler
Bayan Takım Kumite: Asunur Yıldırımer
Teknik Kadro: İbrahim Erçin (Milli Takımlar Teknik Direktörü), Levent Aydemir (Baş Antrenör), Ecvet Kurt, Cengiz Deniz, Savaş Altın, Murat Delihasan, Hatun Albayrak, Cengiz Çınar (Antrenör)