Şampiyonlar Ligi'nde gol atamayan tek takım Bursaspor

Bu sezon tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Bursaspor, oynadığı 3 maçta henüz fileleri havalandıramadı.

Bursaspor, 8 gruptaki toplam 32 takım içerisinde şu ana kadar gol atamayan tek takım oldu. Ayrıca bu maçta Bursaspor’un rakibi olan Manchester United ise 32 takım içerisinde Real Madrid ile birlikte henüz kalesinde gol görmeyen iki takımdan biri konumunda bulunuyor.

ERTUĞRUL SAĞLAM'IN DEPLASMAN ŞANSSIZLIĞI


Beşiktaş’ın başında 2007-08 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele eden Ertuğrul Sağlam deplasmanda oynadığı 3 maçı da kaybetmişti. Ertuğrul Sağlam Bursaspor’un başında da deplasmanda oynadığı 2 karşılaşmayı da kaybetti. Beşiktaş ile 3 deplasman maçında O.Marsilya ve Porto’ya 2-0, Liverpool’a 8-0 yenilen Ertuğrul Sağlam, Bursaspor’un başında deplasmanda G.Rangers’a 1-0 ve Manchester United’a 1-0 kaybetti. Oynanan 5 maçta Ertuğrul Sağlam’ın takımları hiç gol atamazken kalesinde 14 gol gördü. Ertuğrul Sağlam teknik direktörlük kariyerinde üç takımla Avrupa Kupalarında toplam 25 maçta 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 9 yenilgi alırken, Şampiyonlar Ligi gruplarında 9 maçta 2 galibiyet, 7 yenilgi aldı.

4 RESMİ MAÇTA GOL YOK

Süper Lig'de bu sezon 8 maç oynayan (1 hükmen) ve 6 galibiyet, 2 beraberlik ile namağlup lider konumda bulunan Bursaspor, lig dışında oynadığı maçlarda ise gol atamadan yenildi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Valencia karşısında 4-0, G.Rangers karşısında 1-0 ve Manchester United karşısında 1-0 yenilen Bursaspor, sezon başı oynanan TFF Süper Kupa maçında da Trabzonspor'a 3-0 kaybetmişti.

TEK İSABETLİ ŞUT 90. DAKİKADA


Şampiyonlar Ligi C grubundaki 3.maçında deplasmanda Manchester United’a 1-0 yenilen Bursaspor, karşılaşmadaki tek isabetli şutunu 90.dakikada Gustav Svensson ile attı. Castrol Analizlerine göre maçın ilk yarısında 2 isabetsiz şut atan Bursaspor, ikinci yarıda attığı tek şutta isabet sağladı. Ev sahibi Manchester United ise ilk yarıda 2 tanesi isabetli olmak üzere toplam 5 şut atarken, ikinci yarıda ise attığı 5 şutun 3 tanesinde kaleyi buldu.