Ertuğrul Sağlam: Maçı açıkçası iyi değerlendiremedik

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 'Üretken olamadığımız rakibin de iyi oynamadığı karşılaşmayı açıkçası iyi değerlendiremedik' dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 'Üretken olamadığımız rakibin de iyi oynamadığı karşılaşmayı açıkçası iyi değerlendiremedik' dedi.

Sağlam, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, maç öncesi amaçlarının, Manchester'den iyi bir sonuçla ayrılıp, bundan sonraki Şampiyonlar Ligi geleceklerine biraz olsun umutla bakmak olduğunu, ancak karşılaşmanın istedikleri şekilde bitmediğini söyledi.

'Bu akşam çok iyi oynadığımızı söyleyemem' diyen Sağlam, Stepanov ve Ali Tandoğan'ın sakatlık nedeniyle oyundan zorunlu olarak çıkmasının da tüm düzenlerini alt üst ettiğini kaydetti.

Sağlam, maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını vurgulayarak, 'Üretken olmadığımız, rakibin de iyi oynamadığı karşılaşmayı açıkçası iyi değerlendiremedik. Sahaya en iyisini yapabileceğimizi inandığımız takımla çıktık. Zorunlu değişiklikler yapmak zorunda kalmasaydık ofansif anlamda daha üretken olabilirdik' diye konuştu.

Bir gazetecinin, 'Glasgow Rangers-Valencia maçı berabere sonuçlandı. Sizce bundan sonraki süreçte Bursaspor'un Avrupa'da devam edebilme şansı nedir?' sorusuna Sağlam, şu yanıtı verdi:
'Rakiplerimizin hepsi puan aldı. Bizim üçüncülükle ilgili şansımız iyice azaldı. Bundan sonraki 3 maçın 2'sini kendi sahamızda oynamamız avantaj. UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şansını devam ettirebilmek için kalan 3 maçımızı kazanmamız, belki bir beraberlik şansımız olabilir, rakiplerimizin de bizi puanla UEFA'ya götürecek sonuçları alması lazım.'

Sağlam, 'Bursa'daki Manchester United maçında ilk golü ve ilk puanı almak için mi yoksa galibiyet için mi sahaya çıkacaksınız?' sorusunu, 'Kesinlikle sahaya kazanmak için çıkmak çıkacağız' diye cevapladı.

Bursaspor'un çok kötü bir performans sergilediğinin anımsatılması üzerine Sağlam, şöyle devam etti:
'Bu takım 30 senedir Avrupa kupasında oynamıyor. Avrupa kupalarına uzun süre sonra çıktığında da dünyanın kulüp bazındaki en büyük organizasyonuyla başlıyor. Bu bizim için hem şans hem de şanssızlık. Birçok futbolcum ilk kez Avrupa'da oynuyor. Çok tecrübesiz bir takımız. Bunun dezavantajını yaşıyoruz. Biz çok mütevazı bir takımız. Denge olarak açıkçası bizimle rakiplerimiz arasında büyük uçurumlar var. Buna rağmen ilk kez mücadele ettiğimiz Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeye çalışıyoruz.

Bundan sonraki maçlarda hem gol atıp hem de ilk puanlarımızı aldığımızda daha mutlu olacağız. Doğrusu bu sene bizim açımızdan tecrübe senesi. İnşallah bu yıl da ligi zirvede bitirip bu seneki tecrübemizi gelecek yılki Avrupa kupalarına yansıtacağımızı düşünüyorum.'

Sağlam, soru üzerine Stepanov'un dizine aldığı darbe sonucu ikinci yarıya çıkamadığını, Ali Tandoğan'ın da alt fibula kemiğine darbe aldığı için maça devam edemediğini vurgulayarak, 'Ali bu akşam hastaneye gidip film çektirecek. İnşallah iki futbolcumun da sakatlığı çok ciddi olmaz' dedi.

ALEX FERGUSON

Ertuğrul Sağlam: Maçı açıkçası iyi değerlendiremedik

Manchester United Menajeri Alex Ferguson ise Old Trafford Stadı'na gelen takımların çoğunun kapalı futbol oynadığını ve bunun da kendilerinin işini zorlaştırdığını söyledi.
İskoç teknik adam, Bursaspor'un da kendilerine karşı kapalı futbol oynadığını belirterek, 'Bizim için kolay bir maç olmadı. Biz topu iyi sakladık. Böyle maçlarda orta sahada topa hakim olmak çok önemli. Savunmadaki 4 futbolcum da çok iyi oynadı. 19 yaşında bir santrfor kullandık, bu bizim için zor oldu' diye konuştu.

Bulgar futbolcu Berbatov'a bu maçta forma vermediklerini ifade eden deneyimli teknik adam, 'Daha fazla gol atmayı isterdik ama istediğimiz sonucu aldık' dedi.

Ferguson, takımdan ayrılmak isteyen Wayne Rooney hakkındaki sorular üzerine, 'Bu konuyla ilgili fazla konuşmak istemiyorum. Daha önemli işlerimiz var. Pazar günü önemli bir maça çıkacağız. Bu işi yarın halledeceğiz' ifadelerini kullandı.

Rooney ile ilgili İngiliz gazetecilerin ısrarlı sorularından rahatsızlık duyduğunu belirten İskoç teknik adam, basın toplantısında yalnızca Bursaspor maçıyla ilgili sorular sorulmasını istedi.