Messi 2 gol attı Barcelona 3 puanı kaptı

Camp Nou'da Kopenhag ile karşılaşan Barcelona Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 kazanmasını bildi. Barcelona zaman zaman zorlandı, Messi çok top kaybetti ama Arjantinli yine de maçı Katalan tarafına getirmeyi bildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde D grubu mücadelesinde Katalan devi Barcelona'nın Camp Nou'da misafiri Danimarka temsilcisi Kopenhag'tı. 75.852 biletli futbolseverin takip ettiği maçta Barça Lionel Messi'nin 19 ve 90'da attığı goller ile 2-0 kazanarak 3 puana uzandı.

Barcelona'da kaleci Valdes bu maçta hasta olduğu için forma giyemedi. Bu son dakika değişikliği ile kale Pinto'ya kaldı ve Pinto Barça forması altında ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçında forma giydi.

Barcelona maça hızlı başladı. 4'te David Villa'nın ceza sahası içindeki güzel plasesi üst direkten döndü. İlk 10 dakikanın ardından topla oynama oranlarında Barcelona'nın Danimarka ekibine karşı yüzde 71'e 29'luk üstünlüğü vardı. Bu baskı Barcelona'ya 19. dakikada gol olarak geri döndü; Lionel Messi. Arjantinli ceza yayının üzerinden köşeyi harika bir vuruşla gördü ve sansasyonel bir golle takımını 1-0 öne geçirdi. Bu Messi'nin Şampiyonlar Ligi'nde 28.golüydü ve toplamdaki gol krallığında zirvedeki yerini korumaya devam etti.

Maçta ilk yarıda Barcelona'nın üç golü de ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Messi iki kez, David Villa bir kez fileleri havalandırmıştı. Messi'nin gol kaydettiği 19 Şampiyonlar Ligi maçında 16 galibiyet ve 3 beraberlik alarak hiç yenilgi yüzü görmeyen Barcelona ikinci yarıya ise istediği gibi başlayamadı. Devrenin başında Kopenhag etkiliydi.

KOPENHAG GOLE ÇOK YAKLAŞTI


Barcelona ikinci yarıdaki ilk gol fırsatını ise 57'de Messi'nin ceza sahası üzerinden yaptığı vuruşla yakaladı. İlginç bir 4-4-2 dizilişi ile oynayan Kopenhag 68'te ise beraberliğe çok yaklaştı. N'Doye'nin ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruş üst direği adeta parçaladı. Direkten dönen topu kale sahası içinde bomboş pozisyonda yaptığı kafa vuruşu ile filelerle buluşturamayan oyuncu ise Santin oldu. Barça derin mi derin bir nefes aldı.

72'de de David Villa altıpas üzerinde topu kaleciye nişanladı. Barça'da 73'te Pedro ve Xavi oyuna girerken, Villa ve Maxwell kenarı alındı. Topla oynama oranlarında Barcelona'nın yüzde 65'e 35'lik üstünlüğü vardı ama Kopenhag birkaç pozisyonda gole çok yaklaştı. Maçta son sözü ise 90'da sahneye çıkarak yine Messi söyledi ve skor 2-0 oldu.

Barcelona ikinci yarısında zaman zaman zorlandığı maçı Messi'nin güzel golüyle 2-0 kazanarak puanını 7 yapı ve grupta liderlik koltuğunu Danimarka ekibinin altından çekti, aldı.

Grupta gecenin diğer maçında ise Panathinaikos ile Rubin Kazan 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçların ardından 3. maçlar sonrası puan durumu şu şekilde oluştu; Barcelona 7, Kopenhag 6, Rubin 2, Panathinaikos 1.

Takımlar maça şu 11'ler ile başladı;

Barcelona: Pinto, Alves, Pique, Puyol, Abidal, Mascherano, Sergio, Maxwell, Iniesta, Messi, Villa

Kopenhag: Wiland, Pospech, Zanka, Antonsson, Wendt, Vingaard, Kvist, Claudemir, Gronkjaer, Santin ve N'Doye


Messi 2 gol attı Barcelona 3 puanı kaptı