Gol düellosunda gülen taraf İnter oldu

Şampiyonlar Ligi'nde dün gecenin en ilginç maçında Inter sahasında konuk ettiği Tottenham'ı 4-3 mağlup etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu karşılaşmasında San Siro'da Inter'in konuğu Londra temsilcisi Tottenham'dı. Inter 2'de Javier Zanetti, 11 ve 35'te Samuel Eto'o, 14'te Dejan Stankovic'in golleriyle ilk yarıyı 4-0 önde kapattı. Bu ilginç maçta ikinci yarıda Tottenham 52, 90 ve 90+1'de solak Gareth Bale ile farkı 1'e indirdi ama zaman yetmedi. 3 puana Inter uzandı.

EKSİKLER


Inter'de sakatlığı geçen Goran Pandev maça yedek kulübesinde başladı. İtalyan ekibi Thiago Motta ve Diego Milito'dan sakatlıkları sebebiyle yararlanamadı. Esteban Cambiasso da sakatlığından kurtulup yedek kulübesinde maça başladı.

Tottenham'da ise Rafael van der Vaart cezalı olduuğu için forma giyemezken, Younes Kaboul, Michael Dawson, Jermain Defoe ve Jamie O'Hara2nın uzun süreli sakatlıkları devam ediyordu. Aaron Lennon, Benoit Assou-Ekotto ve William Gallas ise kadroya geri döndü.

ZANETTİ TARİHE GEÇTİ


Inter maça kelimenin tam anlamıyla fırtına gibi başladı. Rafael Benitez'in bu yıl kendini yeniden bulan öğrencisi Samuel Eto'o 2'de ceza sahası içinde emektar Javier Zanetti'yi güzel gördü. Zanetti sol tarafta top plase ile ters köşeye yolladı ve ev sahibi ekibi 1-0 öne geçirdi. Zanetti attığı bu gol ile tarihe de geçti. 37 yıl 71 günlük olan isim Şampiyonlar Ligi tarihinde fileleri havalandıran en yaşlı oyuncu unvanının yeni sahibi oldu.

INTER FIRTINA GİBİ BAŞLADI


Maçın hemen başında gelen bu golün ardından Inter 8'de farkı ikiye çıkardı. Biabiany ceza sahasına girerken Tottenham kalecisi Gomes ile karşı karşıya kaldı ve müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Skomina tereddütsüz penaltı noktasını gösterirken, Gomes'i kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Penaltı değil ama kart kararı tartışmaya açıktı. Penaltıyı ise Eto'o gole çevirdi.

14'te bir başka tecrübeli isim Dejan Stankovic ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşla farkı 3'e çıkartırken, Inter fırtınasında ilk yarıda 4. gol 35'te Samuel Eto'dan geldi. Kamerunlu ceza sahasının içinde kaleciyi ayağının dışıyla yaptığı şık vuruşla avladı.

Şampiyonlar Ligi tarihinde kendi seyircisi önünde dörtten fazla gol atamayan Inter İngiliz ekibini ilk yarıda domine ettiği oyunuyla da şoke ederken, 4-0 ile soyunma odasına gitti.

10 KİŞİ KALAN TOTTENHAM BALE İLE 3 GOL BULDU


İkinci yarıya ise golle başlayan taraf Tottenham oldu. Inter baskısından sıyrılan ve kontraya çıkan Tottenham'da genç solak Gareth Bale 52'de uzun süre sürdüğü topta sol kanattan ceza sahasına girdi ve düzgün bir vuruşla topu yerden sağ direk dibine yolladı, kaleci Cesar'ın yapabileceği bir şey yoktu.

İkinci yarıda da maçtaki tempo yine dikkat çekiciydi fakat takımlar bu devrede çerçeveyi bulmakta zorlandı. Bu 45 dakika karşılıklı ataklarla geçti ve 10 kişi kalmasına karşın Tottenham zaman zaman Inter kalesinde önemli gol pozisyonları yakaladı. 52'de Bale kaydettiği golün bir kopyasını 90'da aynı şekilde kaydetti. İki golün arasında hiçbir fark yoktu.

90+1'de senenin konuşulan solağı Bale yine aynı köşeye yaptığı vuruşla bir gol daha kaydetti ve hat-trick yaptı. Maç bu dakikadan sonra başka bir hal alırken uzatmalardaki son bir dakika Tottenham'a yetmedi ve Inter 4-3 kazandı. Bale maça damgasını vuran oyuncu oldu.

İtalyan ekibi bu skorla grupta puanını 7 yaptı ve liderliğini devam ettirdi. Grupta gecenin diğer maçında Twente ile W.Bremen 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçlar sonrasında 3. maçların ardından puan tablosu şu şekilde oluştu; Inter 7, Tottenham 4, Twente 2, W.Bremen 2

Takımlar maça şu 11'ler ile başladı;

Inter: Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Chivu; Zanetti, Stankovic; Biabiany, Sneijder, Coutinho; Eto'o

Tottenham: Gomes: Hutton, Bassong, Gallas, Assou-Ekotto; Lennon, Jenas, Huddlestone, Bale; Modric; Crouch

Gol düellosunda gülen taraf İnter oldu