Schuster'in Basın Toplantısı

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernhard Schuster, Porto'yu yenerek grupta liderliğe yükselmek istediklerini söyledi.

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi L Grubu 3. haftasında yarın Portekiz'in Porto takımıyla oynayacağı maç öncesinde Beşiktaş Teknik Direktörü Bernhard Schuster, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Yarın 6 puanı bulunan iki takımın liderlik için mücadele edeceğini ve karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak grupta liderliğe yükselmeyi hedeflediklerini söyleyen Alman teknik adam, "Bu maç için çok hevesliyiz. Sakatlıklar var ama bu futbol ve olur. Yarın sahaya çıkacak tüm takım bütün gücüyle
varını yoğunu ortaya koyacaktır'' dedi.
Bir soru üzerine grubun favorisinin Porto olduğunu belirten Schuster, "Kuralar çekildiğinde söylemiştim. Grubun favorisi Porto, demiştim. Ama şu an 6 puanımız var ve yarın liderlik için sahaya çıkacağız. Porto çok güçlü bir ekip, yarın seyircimiz önünde 3 puan neden olmasın?" ifadelerini kullandı.
Porto maçında sahada her zamanki Beşiktaş'ın olacağını kaydeden tecrübeli teknik adam, "Yarın karşımızda son maçımızdaki gibi sadece futbol oynatmayan bir takım olmayacak. Yarın çok güzel bir maç olacak. Futbol adına güzel şeyler sahaya yansıyacak. En iyi taraftara sahibiz. Çünkü taraftarımız iyi futbol oynamak istediğimizi görüyor. Ufak hatalarla kalemizde goller görüyoruz. Trabzonspor ve Manisaspor maçlarında böyle oldu. Bu takım maçları kazanmak istiyor ve hep domine ediyor. Rakiplerimizi de Quaresma,
Guti, Aurelio gibi as oyuncuları olmadığı zaman görmek isterim. Bu futbol, sakatlıklar devamlı olacaktır. Biz bu kazanma isteği ve mücadeleyi göstermeye devam ettiğimizde daha da iyi yerlere geleceğiz. Sakatlıklar nedeniyle bu kadar sıkıntı yaşadığımız bir dönemde Porto ile liderlik için oynayacağız. Bu kadar sıkıntı içindeyken beraberliğin de önemli olduğunu düşünüyorum. Ama yarın sahaya yine de kazanmak için çıkacağız" dedi.
Quaresma'dan eski takımı Porto hakkında bilgi almadığını söyleyen Schuster, "Quaresma'ya sormaya gerek yok. Şu anki kadroda onunla birlikte oynayan futbolcu yok. Porto'yu çok iyi tanıyoruz. Futbolcu fabrikası. İyi bazı futbolcularını sattılar ama devamlı alttan gelen futbolcuları var. Porto, sistem olarak çok oturmuş bir takım ve hep iyi futbolculara sahip" diye konuştu.
(EYB-EYB-S)