Porto, Beşiktaş Maçına Hazır

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda yarın deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak Portekiz'in Porto takımı, hazırlıklarını tamamladı.

Porto Teknik Direktörü Andre Villas Boas, takımının FİYAPI İnönü Stadı'ndaki antrenmanı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Berndhard Schuster'i iyi tanıdığını belirten Boas, "Schuster, düşüncelerini takımına yansıtmış. Beşiktaş'ın çok iyi organize olabilen, disiplinli bir ekip olduğunu biliyoruz. Çok pas
yapabiliyorlar. Taraftarların desteğiyle de agresif bir oyun ortaya koymalarını bekliyoruz. Biz de bu oyundan memnun olacağız. Taraftarların baskısı bizi etkilemeyecektir. Deneyimlerim iyi bir maç olacağını söylüyor. Bu maç diğerlerinden daha zor bir maç. Ancak bizim için önemli değil. Biz her maça aynı şekilde bakıyoruz ve 3 puanı hedefliyoruz. Beşiktaş için de Portekiz'deki maç daha zor olacaktır" dedi.
Beşiktaş'ta Guti ve Quaresma'nın sakatlıklarıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Boas, "Beşiktaş'ın eksikleri var. Ancak bu konuda haberler çok net değil. Guti ve Quaresma'nın son anda devreye girme ihtimali olabilir. Biz bu durumu göz önüne alarak bu konuda tetikte olacağız"
Quaresma'nın dengeleri altüst edebilen bir oyuncu olduğunu kaydeden Boas, "Burada olmaktan da çok mutlu olduğunu biliyorum. Çok motive olacağını düşünüyorum. Yarın oynamaması iyi olur. Çünkü Beşiktaş için her an her şeyi yapabilecek kapasitede bir oyuncu" diye konuştu.
Porto'nun Kolombiyalı golcü oyuncusu Falcao ise basın toplantısında yaptığı açıklamada Beşiktaş savunmasını incelediklerini belirterek, "Beşiktaş savunmasını geçebiliriz. Bizim teknik kapasitemiz buna yeterli. Yakaladığımız pozisyonlarda etkili olursak başarılı olabiliriz. Ben bu tür maçlar oynamaya
alışığım. Takım arkadaşlarım da böyle deneyimler yaşamıştır. Sonuçta maçı kazanacak olan taraftarlar değildir. Ayrıca bu baskı Beşiktaş'ın aleyhine de olabilir. Biz akıllı ve sakin bir şekilde oynayarak maçı kazanmaya çalışacağız" dedi.
Bu arada FC Porto, FİYAPI İnönü Stadı'nda yaptığı antrenmanla Beşiktaş maçının hazırlıklarını tamamladı.