Cluj kendi etti kendi buldu

Şampiyonlar Ligi E Grubu maçında Bayern Münih, sahasında ağırladığı CFR Cluj'u 3-2'yle geçerken, Bayern'in iki golünü rakip takım oyuncuları kendi kalesine attı.

Allianz Arena'nın dolu tribünleri önünde oynanan maça Bayern Münih istediği gibi başlayamadı. Hamit Altıntop'un da ilk onbirinde yer aldığı Alman ekibi maçın ilk dakikalarında pozisyon bulmakta zorlanırken, konuk takım 21. dakikada Piccollo'yla net bir gol pozisyonunu kaçırdı.

Maçın 28. dakikasında gelişen konuk takım atağında ise De Zerbi'nin sağ kanattan ceza sahasına ortaladığı frikikte, boş kalan Cadu yakın mesafeden topu ağlara göndererek Cluj'u deplasmanda öne geçirdi.

Bu şoku çabuk atlatan Bayern, dört dakika sonra eşitliği yakaladı. Maçın 32. dakikasında gelişen Bayern atağında ise ceza sahasında Lahm'ın pasıyla buluşan Kroos'un vuruşunda Cadu'ya çarpan top yön değiştirdi ve ağlara gitti.

Maçın 38. dakikasında ise Bayern adına Badstuber'in kullandığı korneri uzaklaştırmak isteyen Panin'in dizine çarpan top yakın mesafeden kaleye girdi ve Bayern'in ikinci golü oldu.

İkinci yarı Bayern'in kontrolünde

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise Bayern rakibine müthiş bir üstünlük gösterdi. Devrenin ilk dakikalarında Müller ve Gomez'le gelen pozisyonlardan gol çıkmadı.

Konuk takımın cılız ataklarından birinde 71. dakikada de Zerbi'nin güzel şutunu Butt kornere çelmeyi başardı.

77. dakikada ise Bayern'i rahatlatan gol Gomez'in ayağından geldi. Kroos'un şutunda kaleci Stancioiu'dan dönen topu Cadu uzaklaştırmak istedi ama yakın mesafeden Gomez'e çarpan top ağlara gitti.

Maçın 86. dakikasında gelişen konuk takım atağında ise de Zerbi'nin ortasında iyi vuran Culio farkı bire indirse de kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Bayern gruptaki üçüncü maçını da kazanarak ikinci turu büyük ölçüde garantiledi: 3-2

Bu gruptaki diğer maçta ise Roma, kendi evinde Basel'e 1-3 kaybetti.