Arsenal 5 - 1 Shakhtar

Arsenal, Shakhtar Donetsk konuk ettiği maçta 3 puanı 5 golle aldı.

H Grubu'nda 3. hafta mücadelesinde Arsenal, Shakhtar'ı 5-1 yendi.

Maçın ilk yarısında Arsenal oyunun tek hakimiydi. İlk dakikalarda iki takımda pozisyona girmekte zorlanırken, 19'uncu dakikada gelişen Arsenal atağında, Shakhtar kalecisi büyük bir hata yaptı. Kucağına gelen topun kontrolünü sağlayamayan Pyatov, topu elinden kaçırdı. Djourou önünde kalan topu Song'a gönderdi. Bu oyuncunun ilk şutunu defans çıkartsa da, topu tekrar önünde bulan Song, Arsenal'i 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 23'te Arsenal bu kez Nasri ile gole yaklaştı. Chamakh'ın kafayla indirdiği topa güzel bir vuruş yapan Nasri, kaleciyi geçemedi.

Son 20 dakikada oyunda tempo düştü. Shakhtar Donetsk uzaktan şutlarla etkili olmaya çalışırken, Arsenal 42'de farkı 2'ye çıkarttı. Samir Nasri sol çaprazdan attığı golle Arsenal'i 2-0 öne geçirdi. Bu gol ilk devrenin de skorunu belirlemiş oldu.

İkinci yarıya skoru lehine çevirmek umuduyla başlayan Shakhtar, 47'de Luiz Adriano ile bir pozisyondan yararlanamadı. Bu oyuncunun sol çaprazdan vuruşunda Arsenal kalecisi Fabianski başarılıydı. 60'ıncı dakikada Luiz Adriano'nun Song'a yaptığı faulle kazanılan penaltıyı, Fabregas gole çevirdi ve fark 3'e çıktı. Bu golden sonra moral olarak çöken Shakhtar arka arkaya kalesinde goller gördü. Önce 66'da Wilshere, müthiş bir pas organizasyonuyla gelişen atağı, düzgün bir vuruşla gole çevirdi ve skoru 4-0 yaptı. 69'da sahneye bu sefer Chamakh çıktı. Nasri'nin güzel ara pasında topla buluşan oyuncu, güzel bir vuruşla topu ağlara yolladı ve skor 5-0 oldu.

Bu dakikadan sonra oyunu rölantiye alan Arsenal, 82'nci dakikada kalesinde golü gördü. Arsenal'in Shakhtar'a gönderdiği Hırvat forveti, eski takımına golünü attı. Penaltı noktası civarında topla buluşan Eduardo güzel bir vuruşla takımının şeref sayısını kaydetti. Maçta başka gol olmayınca, Arsenal bu karşılaşmadan müthiş bir zaferle ayrılmış oldu.

Bu sonuçla Arsenal puanını 9'a yükseltirken, Shakhtar Donetsk 6 puanda kaldı.