Fenerbahçe, Gençlerbirliğ'ni 3 Golle Geçti

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında kendi sahasında oynadığı Gençlerbirliği maçından 3-0 galip ayrıldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll hakem Fırat Aydınus'un göstermiş olduğu performansı eleştirerek, "Oyunun ilk 25 dakikasında çalınan düdükleri anlamadım. Bütün düdükler rakibin lehine çalındı. Bundan dolayı öne hamle yapamadık ve oyundan düştük. Neden böyle düdük çalındı anlamış değiliz. Oyunun 30. dakikasından sonra oyunda kendini göstermeye çalışan bir takımımız vardı. Pas trafiğini elimizde tutmaya çalıştık. 2-0 olduktan sonra direncimiz
düştü. İkinci yarıda ise karşı tarafında isminin büyüklüğünden ve hakem kararlarından dolayı oyuncularımız kendini geri çeki. 40-50 bin kişilik seyircinin önünde ikili mücadeleye giriliyor. Bunun üzerine hakemin takımın lehine çaldığı düdüklerden sonra oyuncularımız ister istemez kendini geri çekiyor. Çünkü çok genç bir takımız. 10 kişi kaldıktan sonra mücadelemizi sürdürüp oyundan kopmadık. Oyuncularımızın göstermiş olduğu performanstan son derece memnunum. İlerleyen haftalarda puanları toplamaya
devam edeceğiz. Fenerbahçe takımının futbolcuları üst düzeyde. Şansımız yaver gitseydi, top bizden yana olsaydı oyun farklı olabilirdi" dedi.
Fenerbahçe'nin hak ettiği bir galibiyet aldığını kaydeden Doll, "Her harekette bize düdük çalınıyorsa futbolcularımız ve teknik ekip birbirine bakıyorsa burada bir soru işareti var. Skor 2-0 olduktan sonra kararlar normale döndü ama iş işten geçmişti" ifadelerini kullandı.
Gençlerbirliği futbolcusu Aykut Demir maçın zor geçeceğini bildiklerini söyleyerek, "Erken gol yememeyi istemiyorduk. Fakat ilk yarı çok basit iki gol yedik. İlk yarıda maçı verdik. İkinci yarıda daha iyiydik. Kontradan 3. golü yedik. Bundan sonra önünüzdeki maçlara bakacağız. İlerleyen haftalarda kendimizi üst sıralarda görmek istiyoruz" diye konuştu.
Kırmızı-siyahlı oyuncu Oktay Delibalta Fenerbahçe karşısında bu skoru beklemediklerini belirterek, "Ankaragücü maçında iyi bir oyunda galip gelmiştik. Aynı taktikle oyuna başladık. İlk yarıda gol yemeyi istemiyorduk. Fakat ilk yarıda kalemizde 2 gol gördük. Bu skordan sonra maçı çevirmek zor oldu. 10 kişi kaldıktan sonra yapacak bir şey kalmadı. Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

KOCAMAN: "MAÇTAN 3 GOLLE VE GOL YEMEDEN AYRILDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, milli maçlar nedeniyle lige verilecek aradan önce bu maçtan 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Takım 1. dakikadan itibaren çok organize olduğu söylenemez ama çok istekliydi. Rakip takımın hakkını vermek gerekiyor. Gençlerbirliği topun arkasına geçen bir oyuncu grubuna sahip. Bizi hataya zorladılar. İyi savunma yapıyorlar. Oyunun merkezinden ayrılıp kanatlara yöneldiğimiz zaman etkinliğimizi arttık. İlk yarıda 2 gol bulduktan sonra küçük bir
yanlışımız vardı. Çok kontra atak yedik. İkinci yarı başlarken 2-0'lık skorun vermiş olduğu avantajlarla istediğimiz tek şey topun bizde kalmasıydı. Ama rakip 10 kişi kaldıktan sonra bizim üzerimize daha çok geldi. Maçın sonunda atılan gol bize armağan oldu. Maçtan 3 golle ve gol yemeden ayrıldığımız için mutluyuz" dedi.
Takımdaki bazı şeylerin kolay değişmediğini anlatan Kocaman, "Oyuncuların yapısı bizi hızlı oyuna götürüyor. Hızlı oynamanın yanında topun süratini de arttırmamız gerekiyor. Umarım oyuncularım bunu devam ettirir" şeklinde konuştu.
Bir basın mensubunun Cristian ve Bilica'nın kadroda olmamasını sorması üzerine Kocaman, "Oyuncuların antrenmanlardaki performansı çok önemli. Bu iki oyuncu yüksek dozajda antrenman yaparsa aramızda olur. Guiza da buna dahil. Genel olarak kafamda geçen kriter iyi antrenman yapmak ve sahada iyi mücadele etmek. Çok basit bir kriter bu" cevabını verdi.
Uzun süre sonra kadroya giren ve ikinci yarıda oyuna dahil olan Kazım'ın performansı için ise Kocaman, "Olumlu yada olumsuz bir şey söylemek için süre yeterli değil. Kazım uzun zamandır iyi antrenman yapıyor. İyi antrenman yaptığında kapımızın kendisine açık olduğunu gösterdik. Saha içinde de kazıma ihtiyacımız oldu ve kendisini oyuna aldık" yorumunu yaptı.

"MİLLİ TAKIM BAŞTAN AŞAĞI CAZİBE MERKEZİDİR, BUNU ÇEŞİTLİ ENSTRÜMANLARLA FARKLILAŞTIRMAYA GEREK YOK. ÇOK YÜKSEK PRİMLER VERİLİYOR, BUNA GEREK VAR MI?"
Fenerbahçe'de sakatlığı nedeniyle kadroda bulunmayan Özer'in milli takıma çağrılmasıyla ilgili olarak, "Yanıtı benden ziyade milli takımın seçicilerinin vermesi gerekiyor" diyen Kocaman, yüksek primlerle, milli takımın daha fazla cazibe merkezi haline getirildiğini ifade ederek, bu konunun düşünülmesi gerektiğini vurguladı. Oyuncuların milli takımlardan sağlıklı bir şekilde dönmelerinin her antrenörün dileği olduğunu kaydeden Kocaman, "Milli takım konusu hassas bir konu. Bu ülkenin insanlarıyız, milli
takımla ilgili konuşurken hassas olmak gerekiyor. Oyuncularımızı milli formanın dışında cezbeden bazı enstrümanlar varsa o konuda milli takımın dengeleri yerine getirmesi daha iyi olur diye düşünüyorum. Milli formaya hasret var. Benim de futbolculuğum yıllarında istediğim şeydi. Bu konuda biraz daha özellikle mali dengeleri ortalamaları gerekiyor. Her şey olabilir, prim sistemi ya da benzeri şeyleri biraz daha. Milli forma cazibe yeridir. Bunu biraz daha artırmaya gerek yok. Milli takım baştan aşağı cazibe
merkezidir, bunu çeşitli enstrümanlarla farklılaştırmaya gerek yok. Çok yüksek primler veriliyor, buna gerek var mı? Biraz daha bu konuda kontrol ele alınmalı" diye konuştu.
Selçuk Şahin'in sakatlığı ile ilgili konuşan Kocaman, Selçuk'tan ilk aldığımız haberler iyi yönde değil. Bağlarla ilgili bir problemi olduğu söyleniyor. Fakat bu kesin değil. Bir futbolcunun sağlığının yitirmesini istemeyiz" dedi.
Fenerbahçeli futbolcu Yobo, Gençlerbirliği maçından 3 puan aldıkları için çok mutlu olduklarını kaydederek, "Maç öncesi tek hedefimiz galibiyetti. Evimizde aldığımız galibiyetlerle iyi yola gireceğiz. Aldığımız 3 puan çok önemliydi. Bunun dışında kalemizi gole kapattığımız için de mutluyuz" şeklinde görüş belirtti.
Sarı-lacivertli oyuncu Lugano lige kötü başlangıç yaptıklarını hatırlatarak, "Ligin başında istediğimiz gibi galibiyetler alamadık. İki haftada aldığımız iki galibiyetle şampiyonluk yolunda bizde varız diyoruz. Bugün sahadan 3 puanla ayrıldığımız için çok mutluyuz. Üzdüğümüz taraftarımızı tekrar mutlu etmek istiyoruz. Seri galibiyetlerle daha iyi noktada olacağız" ifadelerini kullandı.
Lugano, Yobo ile defansta daha katı savunma yapmaları gerektiğini belirterek, "Gol yemediğimiz zaman bir şekilde gole gidecek bir takımız. Geçen sezon makine gibi futbol oynuyorduk. Savunmada iyiydik ve sonuca gidiyorduk. Bu savunmanın önemi gösteren bir veri. Yobo için çok fazla bir şey söylememe gerek yok. Kariyeri ortada bir futbolcu. Nijerya kaptanı ve savunmanın çok önemli olduğu İngiltere'de oynamış bir oyuncu" dedi.
Milli takımdan sonra yaşadığı sakatlık sürecini anlatan Lugano, "Dizimde iç bağlardan aldığım darbe sonucu sakatlık geçirmiştim. Milli takımda, milli formanın vermiş olduğu aşkla giymek istiyorsunuz. Bende o duygularla oynamak istedim. O süreçten sonra Fenerbahçe yararına tedavimi gerçekleştirdim. Az yüklenmeyle başladık ve sonra çok yüklemeyle devam ettim. Şu anda iyi durumdayım. Fenerbahçe için elimden gelenin en iyisini yapacağım" diye konuştu.
Öte yandan maçta sakatlanarak oyundan çıkan Fenerbahçeli futbolcu Selçuk Şahin'in hastaneye kaldırıldığı, orta saha oyuncusunun sağ diz yan bağlarında sorun olduğu belirtildi.