Üniversiade Erzurum 2011 Kış Oyunları'na Doğru

Üniversiade Erzurum 2011 Kış Oyunları kapsamında düzenlenen "Oyunlara 100 Gün Kala" etkinliklerinde olimpiyatın yapılacağı tesisler gezdirildi ve bir konferans verildi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen konferansa Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Erzurum Oyunlar Koordinatörü Bekir Korkmaz ve Gençlik ve Spor Erzurum İl Müdürü Fatih Çintımar ile üniversite öğrencileri katıldı.
Vali Sebahattin Öztürk, konferansta yaptığı konuşmada, 25. Üniversite Kış Oyunları'na 100 gün kaldığını, ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin bugüne kadar en pahalı ve en kapsamlı spor organizasyonuyla karşı karşıya olduklarını belirterek, "Çok bilmediğimiz ata ve ana sporumuz olmayan branşlarla ilgili bir organizasyon yapmaktayız. Tesislerimizin yapımında bir gecikme olması söz konusu değil. Bütün organizasyonun eksiksiz ve hatasız yapılması Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarı bakımından büyük önem taşımaktadır.
Amacımız, en iyisini yapmaktır. Bu organizasyonla birlikte bu kadar çok para harcayarak, böylesine güzel tesisleri Erzurum'a kazandırmaktaki asıl amacımız, önümüzdeki 10 yıl içinde Erzurum'a Kış Olimpiyatları'nı kazandırmak. Önce hazır hale geleceğiz, sonra olimpiyatlara talip olacağız ve bunun Erzurum için bir hayal olmadığını da göstereceğiz. Şu ana kadar 600 milyon TL para harcandı. Tesislerin yüzde 98-99'u tamamlanmış durumda. Kalanlar ise Kasım ayında tamamlanıp bize teslim edilecek" dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de bu oyunlarla Erzurum'un Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi konumuna geldiğini ifade ederek, "Erzurum'un oyunlar açılımı, Türkiye'yi kış sporları ve kış turizminde çok önemli bir konuma taşıyacak. Sokak çocuklarından oluşturduğumuz buz hokeyi takımının Türkiye şampiyonu olması da Erzurum şehrinin kış oyunlarına ne kadar yatkın olduğunu göstermektedir. Erzurum'un bu potansiyelini değerlendirebilirsek, kış sporlarında dünyada da söz sahibi olabiliriz.
Amacımız, önce Türkiye'ye, daha sonra da tüm dünyaya Erzurum'un tanıtımını yapmaktır" diye konuştu.
Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, göreve geldikleri 1996 yılından beri, çeşitli projeler üreterek Türkiye'nin tanıtımını en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını kaydederek, "Ülkemizin, insanımızın, bölgemizin dünyaya tanıtımı için ne yapabiliriz diye projeler üretirken, 2005 İzmir Üniversite Yaz Oyunları'na ev sahipliği yaparak, Türk gençliğinin gücünü ve potansiyelini dünyaya göstermiş olduk. Böylece, bu büyük organizasyonu bize vermekte tereddüt etmediler. Palandöken gibi bir
dağın, kış sporları için önemini Türkiye, hatta Erzurum tanımıyordu, biz bunu gösterdik. Şimdi herkes tanıyor ve organizasyondan sonda dünya da tanıyacak" şeklinde konuştu.
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar ise, Erzurum'un olimpiyatlara hazır olduğunu söyleyerek, "Oyunlara 54 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcunun katılımını bekliyoruz. Bu rakam bir rekordur. Ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak bu organizasyonu düzenlemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Çok ciddi çalışmalar yapıldı" ifadelerini kullandı.
Konferansın sonunda Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak oyunların logosunu tasarlayan Muharrem Altunkaynak'a teşekkür belgesi, Erzurum Çinisi ve şilt hediye etti.
Konferanstan sonra basın mensupları ile Erzurum Oyunlar Koordinasyon Merkezi'nde çalışanlar arasında curling gösteri maçı yapıldı.