Şampiyonlar Ligi'nde bu gecenin maçları

Şampiyonlar Ligi gruplarında üçüncü hafta maçları başlıyor. Gecenin en önemli mücadelesi Real Madrid ile Milan arasında oynanacak.

Şampiyonlar Ligi gruplarında üçüncü hafta maçları başlıyor. Gecenin mücadelesi Real Madrid ile Milan arasında oynanacak. Avrupa futbolunun en başarılı iki ekibi, Şampiyonlar Ligi G Grubu mücadelesinde bu akşam Madrid'de kozlarını paylaşacak.

Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük kupasını toplam 16 kez kazanan Real Madrid ile Milan, üçüncü hafta maçında Santiago Bernabeu Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Ajax ve Auxerre'in de yer aldığı grupta ilk ilk maçını kazanan Real Madrid, yenilgisiz devam ettiği İspanya ligindeki son maçında da Malaga'yı 4-1 mağlup etti.

Real teknik direktörü Jose Mourinho, Zlatan İbrahimoviç, Robinho ve Pato gibi hücum silahlarına sahip Milan'da en çok çekindiği ismin Filippo Inzaghi olduğunu söyledi.

Mourinho, "Milan teknik direktörü Allegri isterse 10 forvetle oynasın, ancak Inzaghi'yi oynatırsa maç bizim için daha zor olur. Milan'ın tüm forvetlerine saygı göstermelisiniz. Hepsi fark yaratabilecek oyuncular. Ancak ben Inzaghi'nin oynamamasını tercih ederim" dedi.

Son lig maçında Chievo'yu 3-1 yenerek Serie A'da ikinci sıraya yükselen Milan, son yedi resmi maçta hiç yenilmedi, Şampiyonlar Ligi'ndeki iki grup maçından dört puan çıkardı. Robinho, Milan formasıyla ilk golünü Chievo'ya attı.

Milan'ın çalıştırıcısı Massimiliano Allegri, Real Madrid ile mükemmel bir maç oynayacaklarına inandığını ve alacakları iyi bir sonucun Şampiyonlar Ligi'nde ilerleme konusunda kendilerine büyük güven vereceğini söyledi.

Gecenin ilginç geçmesi beklenen maçlarından biri Moskova'da oynanacak. Premier League lider Chelsea, kendisi gibi iki grup maçını da kazanan Spartak Moskova'ya konuk olacak.

H Grubu'nda ilk iki maçını kaznanırken toplam dokuz gol atan Arsenal, averajla ikinci sırada yer alan Mircea Lucescu'nun ekibi Shakthar Donetsk'i ağırlayacak.

Geçtiğimiz sezonun Şampiyonlar Ligi finalisti Bayern Münih, iki maçta altı puanla zirvede yer aldığı E Grubu'ndaki üçüncü maçını evinde CFR Cluj ile oynayacak.

19 Ekim Salı

E Grubu
Roma-Basel
Bayern Münih-CFR Cluj

F Grubu
Spartak Moskova-Chelsea
Marsilya-Zilina

G Grubu
Ajax Amsterdam-Auxerre
Real Madrid-Milan

H Grubu
Arsenal-Shakhtar Donetsk
Braga-Partizan

20 Ekim Çarşamba

A Grubu
Twente-Werder Bremen
Inter Milan-Tottenham

B Grubu
Lyon-Benfica
Schalke-Hapoel Tel Aviv

C Grubu
Manchester United-Bursaspor
Rangers-Valencia

D Grubu
Barcelona-FC Kopenhag
Panathinaikos-Rubin Kazan