Klitschko Briggs'i komaya soktu

ABD'li boksör Shannon Briggs dünya ağır siklet boks şampiyonasında Ukraynalı rakibi Vitali Klitschko'dan 312 yumruk yemesine rağmen yere düşmedi. Ancak Shannon Briggs maçtan sonra yoğun bakıma kaldırıldı.

Devlerin kapışmasında Shannon Briggs rakibi Klitschko'dan aldığı yumruk darbeleri nedeniyle karşılaşmadan bir gün sonra yoğun bakıma kaldırıldı.

Dünya Ağır siklet boks şampiyonasında Ukraynalı boksör Vitali Klitschko ile ABD'li Shannon Briggs karşı karşıya geldi. Klitschko rakibine maç boyunca tam 312 yumruk attı ama Briggs yıkılmadı. Ukraynalı boksör sayıyla altın kemeri aldı.

Almanya'nın Hamburg kentinde O2 Arena'da WBC (Dünya Boks Konseyi) Ağır siklet altın kemer maçı yapıldı. Ukraynalı Vitali Klitschko ile ABD'li Shannon Briggs'in karşı karşıya geldiği maçı televizyondan 13 milyon kişi izledi. Rakibini maç boyunca sert yumruklarıyla adeta döven Ukraynalı tam 312 yumruk atmasına rağmen Briggs'i nakavt edemedi.

42 maçlık kariyeride 38 nakavtı bulunan Klitscko'nun 51 maçlık kariyerinde 45 nakavtı bulunan Briggs'e 12 round sonunda rakibini yere indirememesine rağmen büyük üstünlüğü vardı. Maçı hakemlerin verdiği rakamlarla 120-107, 120-107 ve 120-105 sayıyla kazanan Klitschko altın kemer unvanını korumayı bildi.

312 YUMRUK YEDİ, YERE İNMEDİ


Klitscko maç sonunda rakibini nakavt edemediği için üzgün olduğunu belirtirken, Briggs ise yediği 312 yumruğa rağmen yere inmedi ancak maç sonunda hastanede yoğun bakıma alındı. İlerleyen saatlerde hayati tehlikesi olmadığı anlaşılınca normal tedavi altına alınan Briggs'in menajeri Ukraynalı'ya bu maçın oynanmasını sağladığı için teşekkür etti.

Maçı iki boksörün eşlerinin yanı sıra, Ukraynalı futbolcu Andriy Shevchenko ve Milli Takımımızın Borussia Dortmund'da oynayan futbolcusu Nuri Şahin de izledi.