Real Madrid Malaga deplasmanını 4 golle geçti

Sezon başında gol yollarında kısır kalmakla eleştirilen Real Madrid, Deportivo'yu 6-1 yendiği maçın ardından, Malaga deplasmanında da 4 gol atarak bu yönde bir eksiği olmadığını kanıtladı.

Ligin 7. haftasında Malaga deplasmanına çıkan Real Madrid, rakibini, Gonzalo Higuain'in 30 ve 65, Cristiano Ronaldo'nun da 45 ve 50. dakikalarda attığı gollerle 4-1 yendi ve maç fazlasıyla da olsa liderlik koltuğuna oturdu.

Gol perdesini açan Arjantinli futbolcu Higuain, soldan ortalanan topla uzak direğin çaprazında buluştu ve topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. Beraberlik golü için bastıran Malaga, her ne kadar mücadeleci bir görüntü çizse de, Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun 45. dakikada attığı gole engel olamadı. Bu dakikada Mesut Özil'in pasında topla penaltı noktası civarında buluşan Ronaldo, düzgün bir vuruşla takımının 2 farkı yakalamasını sağladı. Ronaldo, 50. dakikada kullandığı penaltı atışını gole çevirdi ve durumu 3-0'a getirdi. Malaga, maçtaki tek golünü Kris Stadsgaard ile 55. dakikada bulurken, sonucu belirleyen gol, 65. dakikada Higuain'den geldi.

Real Madrid, aldığı bu galibiyetle puanını 17'ye çıkarttı ve maç fazlasıyla lider oldu. La Liga'da haftanın son maçı, bu akşam Hercules ile Villarreal arasında oynanacak. Villareal, 15 puanla 4. sırada bulunuyor.