Barcelona Valencia'yı liderlikten etti

La Liga'nın 7. haftasında Valencia'yı ağırlayan Barcelona, 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanmayı başardı ve rakibini liderlik koltuğundan indirdi.

Haftaya namağlup giren Valencia, La Liga'nın son şampiyonu karşısında, 38. dakikada Pablo Hernandez'in golüyle 1-0 öne geçti. Ancak sakatlıktan kurtulan ve eski formunu koruduğu gözlenen Xavi, maçın ikinci yarısında hazırladığı iki pozisyonda Andres Iniesta ile Carles Puyol'u golle buluşturdu ve Barcelona, güçlü rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Kontraataklarla gol bulmaya çalışan ve 38. dakikada da bu yöntemle 1-0 öne geçen Valencia, golden 3 dakika sonra yine aynı şekilde farkı ikiye çıkartma şansını yakaladı. Bu pozisyonda Barcelona kalecisi Victor Valdez, Pablo'nun kaleye gönderdiği topun ağlarla buluşmasını engelledi ve takımını ayakta tutan isim oldu.

İkinci yarıya, ilk 45 dakikaya göre çok daha farklı başlayan Barcelona, beraberlik golünü 47. dakikada Iniesta ile buldu. Bu dakikada orta saha civarından aldığı topla rakip kaleye hareketlenen Iniesta, Xavi ile yaptığı ver-kaç sonrasında ceza sahası içinde buluştuğu topu, hiç bekletmeden yaptığı vuruşla kale direğinin hemen dibinden ağlara gönderdi.

Bu golün hemen ardından Barcelona, David Villa ile öne geçme şansını yakaladı. Ancak kaleci Cesar, yaptığı müthiş kurtarışla buna izin vermedi.

Ev sahibi takımın ikinci golü de Xavi'nin asistiyle geldi. Carles Puyol, Xavi'nin sağdan ortaladığı topu kafayla ağlara gönderdi ve maçın sonucunu belirleyen isim oldu. Valencia'nın Türk futbolcusu Mehmet Topal bu maçta formasını terletme şansını bulamadı.

Barcelona, aldığı bu sonuçla puanını 16'ya çıkarttı ve aynı puan ve averaja sahip Valencia ile 2. sırayı paylaştı.

Iniesta, maçtan sonra basına yaptığı açıklamada, beraberlik golünü ikinci yarının hemen başında bulmalarının çok büyük önemi olduğunu, bu galibiyetin, oynanacak maçlar açısından kendilerine özgüven verdiğini söyledi. Futbolcu, ilk yarıdaki kötü oyunlarının, topa fazla sahip olamamalarından kaynaklandığını da söyledi.