Gençlerbirliği'nde Hakeme Büyük Öfke

Medical Park Antalyaspor, 2-1 geriye düştüğü ve 2 penaltı kaçırdığı karşılaşmada Gençlerbirliği'ni 3-2 mağlup etmeyi başardı

Medical Park Antalyaspor, 2-1 geriye düştüğü ve 2 penaltı kaçırdığı karşılaşmada Gençlerbirliği'ni 3-2 mağlup etmeyi başardı. Gençlerbirliği kanadı durum 2-1'ken oyuna yeni giren Alparslan Erdem'e kırmızı kart gösteren ve yönetimiyle eleştirilen maçın hakemi Serkan Çınar'a büyük tepki gösterdi.
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, MHK'yi eleştirerek, "Sahamızda kötü bir mağlubiyet aldık. Buradan MHK'ye sesleniyorum. Bu hakemlerle lig bitmez. Bunları hakem yapmayı diplomalarını ellerinden almak gerek. Hakem kötüydü. Sonucu hakeme bağlamamak gerek. Kötü oynadık. Buradan MHK'yi canı gönülden kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll ise, "Maça iyi başladık. 1-0 öne geçti. İkinci golü de bulabilirdik. Sebebini bilemediğimiz bir şekilde direncimiz düştü. İlk yarı 1-1 bitti. 2. golümüzde şans yanımızdaydı. Alparslan'ın kırmızı kart görmesinin ardından gücümüz yok oldu. Kötü mücadele, top kayıpları ve bireysel hatalar bu sonucu getirdi. Hakemin Alparslan'ın pozisyonunda ağır karar verdiğini düşünüyorum. Bu pozisyon için kırmızı kart ağırdı. Hakemin kararını kamuoyunun takdirine bırakıyorum"
diye konuştu
Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek önemli bir üç puan aldıklarını belirterek, "Buraya gelmeden önce bütün planlarımızı galibiyet için yapmıştık. Oyunun başından sonuna kadar iyi hamleler yaptık. Son haftalarda ilk golü yememize rağmen geri dönmemiz, gelecek açısından umut verici. Kazanmayı alışkanlık haline getirmeye çalışıyoruz. Başarı güzel bir kadına benzer, sevgiyi vermezseniz sahip olamazsınız. Oyunun geldiği, gittiği anlar oldu, ancak penaltıyı kaçırdıktan sonra oyunu
bırakmadık. Karşılaşma 3-2 bitti, fakat 4-2, 5-2'de bitebilirdi" dedi.
Gençlerbirliği'nin kaptanlarından Orhan Şam da maçın hakemi Serkan Çınar'a büyük tepki göstererek, "Öncelikle her iki takım oyuncularını da tebrik ederim. Maçın tek konuşulacak ismi hakem Serkan Çınar'dı. Biraz ağır olacak belki ama 5 dakikada bir takım ancak bu kadar katledilebilir. Gençlerbirliği olarak, bugüne kadar herhangi bir sonuçtan sonra hakem hakkında konuşmadık. Antalyaspor'un galibiyetine gölge düşürmek istemem ama galibiyetin yüzde 50-60'nda hakemin payı vardı. Maç içinde küçük fauller,
Alparslan'a oyuna girdikten 5 dakika sonra ilk faulünden sonra verilen kırmızı kart haksızdı. Alparslan'ın art niyeti yoktu. Yediğimiz frikik golü öncesi önce avantajı verdi. Rakibimiz avantajı kullanamayınca faul verdi. Bu hakemlere Süper Lig maçı yönettiriyorlar. Bir maç ancak bu kadar kötü yönetilir. Hem de bizim için kritik bir maçtı. Altımızdaki takımlar kazanmıştı. Serkan Çınar maç içinde bizi tehdit de etti. Kendisiyle konuşmaya çalıştık. Kart gösterme tehditlerini savurdu. Böyle futbol oynanmaz. Biz
çocuk değiliz. Serkan Çınar, bugün ekmek paramızı çaldı" ifadelerini kullandı.
Süper Lig'de ilk golünü atmasına rağmen mağlup oldukları için bunun sevincini yaşayamadığını belirten Ermin Zec de maçın hakemini eleştirdi.
Medical Park Antalyaspor'un tecrübeli golcüsü Veysel Cihan, hakkettikleri bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, yaptıkları hatalardan dersler çıkarmak istediklerini söyledi.
Savunma oyuncusu Ivan Radeljic ise geçen sezon formasını giydiği Gençlerbirliği'ne karşı forma giymesinin garip bir his olduğunun altını çizerek, galibiyetin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.