32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu Başladı

32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nun verilirken, maraton, 15 kilometre koşusu ve halk koşusuna binlerce kişi katıldı.

Asya'dan Avrupa'ya yapılan koşunun startı Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından verildi. Maratonda atletler, Boğaziçi Köprüsü üzerinden Barbaros Bulvarı'nı takip ederek Beşiktaş'a inip, sahil yolundan Karaköy, Galata Köprüsü'nü geçerek, Eyüp'e yönelecekler. Feshane'den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya doğru koşacak olan atletler, sahil yolundan Bakırköy'e doğru gidip, geriye dönecekler ve Gülhane Parkı'nın içinden
Sultanahmet Meydanı'ndaki finişe çizgisine gelecekler.
15 kilometre koşusunda ise atletler, Boğaziçi Köprüsü'ne geçtikten sonra Karaköy'e gelip, Unkapanı köprüsünün altından geçtikten sonra Kadir Has Üniversitesi'nin önünden dönecekler. Atletler, sahilden Gülhane Parkı'na yönelerek, parkın içinden Sultanahmet'e çıkıp, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Mısır Dikilitaşı'nın arasındaki varış çizgisine ulaşacaklar.
(EYB-EYB-S)