Schumacher'den Şaşırtan Açıklama

Fenerbahçe ve Alman Milli Takımı'nın eski kaleci ve kaptanlarından Toni Schumacher tarafından Antalya'nın Manavgat ilçesi Titreyengöl turizm bölgesinde düzenlenen 13

Fenerbahçe ve Alman Milli Takımı'nın eski kaleci ve kaptanlarından Toni Schumacher tarafından Antalya'nın Manavgat ilçesi Titreyengöl turizm bölgesinde düzenlenen 13. Plaj Futbol Turnuvası'ndan 2 bin 670 Euro gelir elde edildi.
Schumacher tarafından Aldiana Otel'de Manavgat Dr. Hüseyin Vural İlköğretim ve İş Okulu yararına bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Plaj Futbol Turnuvası'na otel çalışanları ve tatil yapan turistlerden oluşan değişik yaş gruplarından 6 takım katıldı. Toni Schumacher, Plaj Futbol Turnuvası'nın ardından düzenlenen çekiliş ve bağışlarla toplanan 2 bin 670 Euro'luk çeki Manavgat Dr. Hüseyin Vural İlköğretim ve İş Okulu idaresine verilmek üzere otel yetkililerine teslim etti.
AİLESİ DE DESTEK VERDİ
Bütün turnuvalarda olduğu gibi Schumacher'i eşi Yasmin, 7 yaşındaki kızı Perla ve oğlu Oliver yalnız bırakmadı. Gecenin sonunda Dr. Hüseyin Vural İlköğretim ve İş Okulu öğrenci ve öğretmenleriyle hatıra fotoğrafı çektiren Schumacher, 2009 Yılı Engelli Jimnastik Şampiyonası'nda Türkiye birincisi olan Büşra Ateş'i kucağına alarak yanaklarından öptü.
"BİRŞEYLER YAPABİLDİĞİM İÇİN MUTLUYUM"
Bu çocuklara toplumun her kesiminin sahip çıkması gerektiğini belirten Toni Schumacher, "Çocuklar için ne yapabileceğimi düşündüm. Manavgat'taki okula gittim gördüm. Buradaki engelli çocuklara ne yapabileceğimi düşündüm. Ama bu sadece bir kısmı Avrupa'da benzer şekilde yılda 20-30 okula gidiyorum. Çocuklar için bir şeyler yapabildiğim için mutlu oluyorum" diye konuştu.
"TÜRK MİLLİ TAKIMI İYİ YOLDA"
Türk futbolunun son yıllarda iyi bir ivme kazandığını, bunun da Türk Milli Takımı'na olumlu yansıdığını belirten Schumacher, "Ben Türk Milli Takımı'nın iyi yolda olduğuna inanıyorum. Almanya ve Azerbaycan maçlarında olduğu gibi her takımın kötü anı ve yenilgi aldığı maçlar olur. Çok iyi hazırlık karşılaşmaları yaptı Güney Kore ve Avustralya maçlarında iyi oynadı. Milli takımın çok iyi yolda olduğunu düşünüyorum" dedi.
"AYKUT'UN İŞİNE KARIŞILMASIN"
Fenerbahçe'de antrenörlük yapmanın çok büyük ve zorlu bir görev olduğunu belirten Schumacher, "Ben Aykut'un futbolculuğu gibi antrenörlüğünün de çok iyi olduğuna inanıyorum. Fenerbahçe'de en önemli problemin antrenörün işine çok kişinin karışmasından kaynaklandığını söyleyebiliriz. Aykut'a güvensinler ve işine karışmasınlar. İnanıyorum ki Aykut Fenerbahçe'de önemli başarılara imza atacaktır"
"MESUT BÜYÜK YETENEK"
Alman Milli Takımı'nda oynaması nedeniyle Türkiye'de Mesut'a tepki gösterilmesine anlam veremediğini belirten Schumacher, "Aslında Türk halkının Mesut'a karşı kötü düşünceleri olduğunu sanmıyorum. Futbolu zevk ile izlenen genç ve iyi bir oyuncu. Sonuçta Türkiye'de ya da Almanya'da oynadığı fark etmemeli. Profesyonel futbolcular bu tür şeylerden etkilenmemeli. Mesut'un Real Madrid ve Alman milli takımında çok başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu.