Beşiktaş-manisaspor Maçının Ardından

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, Manisaspor maçında karşısında kaybettikleri 3 puanın telefi edilebilir olduğunu belirtirken, kaleci Hakan'ın yuhalanmasına tepki gösterdi.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş'ın sahasında Manisaspor'a 3-2 mağlup olduğu maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Siyah-beyazlı kulübün basın sözcüsü Mete Düren, maçın sonucunun kendileri için sürpriz olduğunu söyledi. Düren, Siyah-beyazlı takımın taraftarı ve kendilerini iyi oyuna alıştırdığını ifade ederek, "Bu maçın sonucu bize sürpriz oldu. Her takım gibi Beşiktaş'ın da sezon içerisinde böyle maçları olacaktır. Bunun ben çok önemli bir puan kaybı olacağını sanmıyorum.
Bundan sonraki maçlar bu kayıplar telafi edilir. Önemli olan bunların kalıcı hasarlar bırakmaması" dedi.
Düren, maçın son 15 dakikasın Beşiktaş'ın iyi futbol oynadığını belirterek, "Son 15 dakikada maçın rengi bir anda değişti. Maç biraz daha uzasaydı en azından beraberliği alırdık diye düşünüyorum. Lige verilen arada belki konsantrasyon kaybı olmuş olabilir. Önümüzde önemli bir UEFA Avrupa Ligi maçı var. Belki ona biraz konsantre olunmuş olabilir" diye konuştu.

"BİR FUTBOLCUMUZUN YUHALANMASI VE ISLIKLANMASI GİBİ TEPKİLERİ KABUL ETMİYORUZ"
Maçta taraftarların kaleci Hakan'ı yuhalaması ile ilgili olarak ise Mete Düren, "Hiç bir zaman biz bir futbolcumuzun yuhalanması ve ıslıklanması gibi tepkileri kabul etmiyoruz. Bunları şiddetle eleştiriyoruz. Her futbolcu hata yapabilir, her futbolcunun kötü bir günü olabilir. O yüzden futbolcuyu ıslıklamak onu hiç bir zaman daha iyiye götürmez. Aksine mevcut konsantrasyonunu da kaybettirir. Hakan'da da bir parça böyle oldu. Onun için taraftarın bundan biran önce vazgeçmesi lazım. Hata yapan oyuncuyu
yuhalamak ve ıslıklamak yerine karşı takım ve hakemler üzerinde baskı kurulması daha yararlı olur" açıklamasında bulundu.

"BİR HAKEMİN MAÇTAKİ OTORİTESİNİ ÇIKARTTIĞI KART SAYISI BELİRLEMEZ"
Maçın hakemi ile ilgili olarak da Düren şunları söyledi:
"Bir hakemin maçtaki otoritesini çıkarttığı kart sayısı belirlemez. Hakemin otoritesi kararların doğruluğu ve adaleti belirler. Maçtaki kararların ne kadar doğru olduğunu biz değerlendirmiyoruz. Gözlemciler değerlendirecektir. Ancak verilen tepkilerden en azından bazı kararların tekrar bir gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hakemlerin adaletsiz kararları futbolcuları daha gergin hale getiriyor. Daha çok kart çıkıyor ve daha çok maçın rengi değişiyor."

"HER ZAMAN AVRUPA KUPALARI FARKLI OLUR"
Basın sözcüsü Mete Düren UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacakları Porto maçı ile ilgili olarak ise, "Her zaman Avrupa Kupaları farklı olur. Bu takım bir bakarsınız daha iyi futbol sergileyebilir. Öyle olacağına da inanıyorum. Tabi ki Guti ve Quaresma bu takıma çok önemli katkılar yapan iki oyuncu ama biz onlarsız da belli bir yere gelebilecek takım oyununu başarmıştık bundan önceki haftalarda. Takımımızın Porto maçında iyi futbolla bu kötü sonuçları unutturacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.