Beşiktaş, Evinde Manisaspor'a Boyun Eğdi

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında kendi sahasında konuk ettiği Manisaspor'a 3-2 mağlup oldu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Manisaspor karşısında beklemedikleri bir yenilgi aldıklarını söyleyerek, "Bugün beklemediğimiz bir 3 puan kaybettik. Rakibimiz, girdiği gol pozisyonlarının tamamını değerlendirdi. Eksik kalmamıza rağmen iyi çalıştık, savaştık. Berabere de kalabilirdik. Amacımız maçı kazanmaktı. Ama daha çok maç var ve hiçbir takım size maçı bedavaya vermiyor" dedi.
Guti ile Quaresma'nn olmamasının maçı kaybetmeleri için bir etken mi olduğu sorusuna Alman teknik adam, şöyle konuştu:
"Quaresma ve Guti, oynadıkları tüm maçlarda bize faydalı oldular. Ama bir sakatlık gerçeği var. İkisinin de sakatlığı aynı zamana denk geldi. Sahaya çıkan ekibim de kazanmak için her şeye sahipti ama bunu başaramadık. Rapid maçında Quaresma oyundan çıktıktan sonra maçı çevirdik. Bu oyuncuların hep oynamalarını istersiniz, ekstra katkı sağlarlar. Ama sakatlıklar da bu işin içinde var. Umarım en kısa sürede aramıza dönerler" diye konuştu.
Önlerinde Avrupa Ligi'nde oynayacakları Porto maçının bulunduğunu anlatan Schuster, "Bu maç bizim için çok önemli ve sahaya yine kazanmak için çıkacağız. Trabzonspor maçını da bugünkü karşılaşmayı da yaptığımız ufak hatalarla kaybettik. Bu maçlar ufak hataların bize kötü yansıması oldu. Takımım iyi çalıştı ama sonuçta kazanmanız lazım, bunu beceremedik" şeklinde konuştu.
Bu mağlubiyetlerde taraftarların üzüldüğü kadar kendilerinin de üzüldüğünü belirten Schuster, "Perşembe günü çok önemli bir maçımız var ve taraftarımızın çok ciddi desteğine ihtiyacımız var. Bugün bize verdikleri destekle ikinci golü attık. Lig uzun bir maraton. Sonuç ne yarın ne ertesi gün belli olacak. Mayıs ayına kadar beklemek zorundayız. Şanssız bir dönem geçirdik, sakatlıklar da vardı. Bunlar takımımıza gelecek ve Beşiktaş geri dönecek" ifadelerini kullandı.
Beşiktaşlı golcü oyuncu Bobo, karşılaşmaya iyi başlayamadıklarını anlatarak, "İkinci golü yedikten sonra Tabata'nın kırmızı kartla oyun dışında kalmasından sonra bizim için işlerin karıştı. Yakaladığımız fırsatları değerlendiremeyince de mağlup olduk" dedi.
Bir gazetecinin Quaresma ve Guti'nin yokluğu sorması üzerine Bobo, "Hangi takımda oynarlarsa oynasınlar Quaresma ve Guti'nin yokluğu hissedilir. Guti'nin paslarını aradığımı söyleyebilirim. Quaresma'nın da kendine özgü oyununu aradık" cevabını verdi.
Bobo, tek ya da çift forvetle oynama konusunun teknik direktörün tercihi olduğunu, ancak kendisinin çift forvetle oynamayı tercih ettiğini dile getirdi.

KARAMAN: "RAKİP 10 KİŞİYKEN DAHA İYİ ŞEYLER YAPMAMIZ GEREKİRDİ"
Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, sahadan galip ayrıldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Ancak 3-1 galip durumda olan takımımızın rakip 10 kişiyken daha iyi şeyler yapması gerekirdi. Son 10 dakikada rakip tarafından zor pozisyonlara düşürüldük. Futbol adına öğrenmemiz gereken çok şeyler var. Beşiktaş alanı daraltmak istiyor ve öne çıkıyor. Bu maç çok gollü geçer demiştim. Girdiğimiz pozisyonları değerlendirmemiz lazım demiştim. Maç 3-1 giderken Simpson golü yapsa, maç farklı biterdi.
Beşiktaş 10-10 oynanınca üstünlüğü ele aldı. 90 dakikadan memnun değilim. Maçtan önce oyuncularıma çok farklı kazanmamız gerektiğini söyledim. Yorumcu olduğum dönemde Beşiktaş'ı çok yakından izledim. Rakip takım bir kanattan atak yaptığında çizgi halinde çıkıyorlar. Bir iki pas yapıp araya atılan her topla oyuncu kaleciyle karşı karşıya kalabiliyor. Beşiktaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Ankaragücü ve Viktoria Plzen maçlarında bu oldu. Beşiktaş'ı İstanbul'da yenmek sükse yapar. Ama eleştirilecek çok
şey var. Rakip 10 kişiyken son dakikalarda oyunu bu hale getirmemek gerekiyordu" dedi.
Beşiktaş Teknik Direktörü Schuster ile maç öncesi ve sonrası sohbet ettiğinin hatırlatılması üzerine Karaman, "Schuster'i beğeniyorum. Beyefendi biri. Ben de Almanya'da uzun yıllar kaldım. Samimi sohbet ettik. Avrupa kupalarında ona başarılar diledim" diye konuştu.
Manisasporlu savunma oyuncusu Burak Özsaraç lige verilen arada Beşiktaş ile yapacakları karşılaşmaya iyi şekilde hazırlanma fırsatı bulduklarını kaydederek, "Kayserispor maçından sonra mutlak galibiyet için geldik. Beşiktaş'ın savunmasının öne çıktığını biliyorduk. Araya atacağımız toplara çalıştık. 2 gol de bu şekilde geldi. Kazanmamız önemliydi. Daha yukarılara oynamak istiyoruz" şeklinde görüş belirtti.
Kaleci İlker Avcıbay ise Manisaspor'un lige iyi başlamadığını kaydederek, "Trabzonspor ve bu galibiyetle üzerimizdeki olumsuz imajı değiştirmeye başladığımızı düşünüyorum" dedi.