Spor Toto 2. Lig

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Mardinspor'un kadro dışı bıraktığı Mesut Özkalkan, hukuki anlamda hakkını aramak için belge almaya gittiği Mardin'de saldırıya uğradı.

Kendisine yapılan saldırının organizeli olduğunu belirten Diyarbakırlı futbolcu Mesut Özalkan, fail olarak Mardinspor yönetimini gösterdi ve kendisine haksızlık ettiklerini düşündüğü Orhan Kapucu, Çetin İnsel ikilisine de veryansın etti.
Mesut Özkalkan, Yenişehir Belediyespor'da yetiştikten sonra Kayapınar Belediyespor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, İnegölspor, Belediye Vanspor ve Çaykur Rizespor'da forma giydi. Bu sezonun başında 2. Lig Beyaz Grup ekibi Mardinspor'a transfer olan başarılı sol kanat oyuncusu, 6 maçta oynadı.
Mardinspor'un kendi sahasında 3-1 kaybettiği Çankırı Belediyespor maçından sonra Teknik Direktör Orhan Kapucu tarafından kadro dışı bırakıldı.
Mesut Özalkan, teknik direktör Orhan Kapucu ile arasında geçenleri anlatarak, "Orhan hoca, 'Şekip Elik takımın başına geçmek için benim ayağımı kaydırmaya çalışıyor. Sen de onun adamısın' dedi. Evet, ben Şekip Elik ile samimiyim ama her şeyden önce profesyonel futbolcuyum. Takımın başına kimin geleceği beni ilgilendirmez. Orhan hoca beni harcamak için bu bahaneyi üretti. Diyarbakır'dan tanıdığım antrenör Çetin İnsel de bana sahip çıkmadı. Bana yapılan saldırıdan sonra arayıp geçmiş olsun bile demediler.
Sanki bu çirkin olayı onaylar gibi bir halleri vardı" dedi.
Kadro dışı kaldıktan sonra hukuki anlamdaki hakkını aramak için kulübe belge almaya gittiğini belirten Mesut, kendisine belge verilmediği gibi şehirden ayrılmaya çalıştığı sırada önceden organize olduklarını iddia ettiği 6-7 kişinin kendisine saldırdığını söyleyerek, "Diyarbakır'dan bir arkadaşımla beraber Mardin'e gittik. 'Madem beni kadro dışı bıraktınız o zaman bununla ilgili belgeyi verin' dedim. Kulüp müdürü beni yöneticilere yönlendirdi. Onlar da bana belge vermediler. Amaç şehirden izinsiz
ayrıldığımı gösterip kanuni hakkım olan alacaklarımı almamı engellemek. Şehirden ayrılırken 6-7 kişi arabayla önümüzü kesti. Sopalar ve kesici aletlerle saldırdılar. Canımızı zor kurtardık ve polise sığındık. Daha sonra hastaneden 10 gün iş göremez raporu aldım. Vücudumda darp izleri ve yara var" diye konuştu.
Çok zor anlar yaşadığını ifade eden Özalkan, "Bu işin peşini bırakmayacağım. Davacı oldum. Avukatım Cem Papila aracılığıyla hem mahkemeye hem de TFF'ye başvurdum. Maddiyat kadar manevi yönden zarar verdiler. Beni tanıyanlar bilir, oynadığım hiçbir kulüpte sorunlu olmamışım. Bu işten ekmek kazanan profesyonel bir futbolcuyu haksız yere kadro dışı bırakmak, alacaklarını almasını kanun dışı yollarla engellemek ve 6-7 kişi gönderip vurdurtmak erkekliğe sığar mı? Benim Mardinspor camiası ve taraftarıyla bir
sorunum yok ama bunu yapanlar sonucuna katlanacak. Şimdi başka kişileri devreye sokarak beni vazgeçirmeye çalışıyorlar ama asla geri adım atmam" şeklinde konuştu.