Lider Bursaspor'a Karabük Engeli

Spor Toto Süper Lig'in 8

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında kendi sahasında Kardemir Karabükspor'u ağırlayan lider Bursaspor, Şampiyonlar Ligi'ndeki Manchester United maçı öncesi sahasında 2 puan kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.
Maçın ardından basın toplantısında konuşan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Kardemir Karabükspor karşısında kaybedilen 2 puan sebebiyle üzgün olduklarını belirterek, "Kendi sahamızda Karabük maçındaki beklentimiz 3 puandı. İlk yarıdaki mücadeleden ve futbol anlayışından 2 tane gol bulduk. 4-5 tane pozisyon ürettik. İstediğimiz doğruları yansıttık. Karabükspor ilk yarıda 1 pozisyon üretti ve iki tane gol attı. Bünyamin hocanın penaltısını görmek lazım. Gerçekten penaltıysa tebrik etmek isterim. Bu gibi
penaltıların standartları aynı şekilde uygulanmasını istiyoruz. Bütün hakemlerde bu gibi pozisyonlarda penaltı vermelidir. İlk yarıda gösterdiğimiz performansı ikinci yarıda gösteremedik. Tam tersi bir oyun oldu. İstediğimiz pozisyonları da üretemedik. Son dakikalarda baskımız vardı. 2 puan kaybettik. 3 puan bizim için önemli olacaktı. Ama olmadı. Rakiplerimizle aramızdaki puan farkını açabilirdik. Ama sonuçta şu ana ligde mağlup olmayan bir takımız. Bu önemli. Galip gelemediğimiz için üzgünüm. Maçta iki
farklı yarı oldu. İlk yarıyı iyi değerlendirdik. İkinci yarıda kötü bir oyun sergiledik. Bu maçı sorgulayıp, bu puan kayıpları yaşamamak için çalışacağız. İyi mücadele eden Karabükspor'u tebrik ederim" dedi.

"BU MAÇI UNUTUP MANCHESTER'E ADAPTE OLMALIYIZ"
Kardemir Karabükspor maçında kaybedilen 2 puanı unutup Şampiyonlar Ligi'ne hazırlanacaklarını ifade eden Sağlam, "Manchester United maçına hazır hale gelmeliyiz. Şu an önümüzde bir Avrupa maçı var. Buna adapte olacağız" diye konuştu.

"İKİNCİ YARIDA GERÇEK KARABÜKSPOR SAHADAYDI"
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, Bursaspor karşısında aldıkları 1 puana sevindiklerini söyledi. Karşılaşmada iki farklı ilk yarı olduğunu dile getiren İldiz, maçın ikinci devresinde gerçek oyununu sahada sergilediklerini ifade etti. İldiz, "İki farklı bir maç oynadık. Maçın ilk yarısında gidip gelen bir oyun anlayışı vardı. Çok istediğimiz gibi oynayamadık. Bursaspor bazı zaaflardan faydalanarak goller buldu. Karşımızda geçen sene Türkiye'yi ayağı kaldırarak şampiyon olan bir takım
vardı. İkinci yarıda gerçek oyunumuzu ortaya koyduk. Ama gol atamadık. İkinci yarıdaki mücadeleyle kendi oyunumuza döndüğümüzden dolayı sevinçliyiz. Bursaspor karşısında puan almak çok önemli. İzleyenlere zevk verdiğimizi düşünüyorum. Maçın ilk yarısında sakatlanan Cernat'ın ayağında küçük çapta kırıklar var. Bu kötü oldu. Bundan sonra pozitif futbol oynayacağız. İlk 10'da yer almak için çalışacağız" ifadelerini kullandı.
Kardemir Karabükspor oyuncusu İlhan Parlak, Bursaspor karşısında alınan 1 puan almanın güzel olduğunu belirterek, bundan sonra sahaya gerçek Karabükspor'un gücünü göstereceklerini kaydetti.
Maçta başarılı bir performans gösteren Karabüksporlu oyuncu Şenol, ikinci yarıdaki pozisyonları gole çeviremediklerini söyleyerek, zorlu Bursaspor deplasmanından 1 puanla döndükleri için mutlu olduklarını belirtti.

"BERABERLİKTEN DERS ÇIKARMALIYIZ"
Bursasporlu futbolcu İbrahim Öztürk, maçta 2 kez öne geçmelerine rağmen bunu koruyamadıklarını ifade ederek, "İkinci yarıya kazanma düşüncesiyle çıktık. Ama az pozisyon ürettik. Kendi benliğimizi ortaya koyamadık. Bunlardan dersler çıkarmalıyız. Bunları telafi edeceğiz. Manchester United maçında gerçek oyunumuzu sahaya yansıtırsak, istediğimiz puanları alabiliriz. Avrupa'da elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.
Bursasporlu diğer oyuncu Svensson ise maçın ilk yarısındaki performansı ikinci yarıda gösteremediklerini vurguladı.