Bir Devin Çöküşü; Tuncay Şanlı

Türk futboluna kazandırdığı yıldızlarla her zaman adından söz ettiren Sakaryaspor'un hamurunda yoğrulan ve 20 yaşında transfer olduğu Fenerbahçe'de kısa sürede taraftarın sevgilisi olduktan sonra İngiltere'ye transfer olan milli futbolcu Tuncay Şanlı, şimdilerde eski günlerini deyim yerindeyse mumla arıyor

Türk futboluna kazandırdığı yıldızlarla her zaman adından söz ettiren Sakaryaspor'un hamurunda yoğrulan ve 20 yaşında transfer olduğu Fenerbahçe'de kısa sürede taraftarın sevgilisi olduktan sonra İngiltere'ye transfer olan milli futbolcu Tuncay Şanlı, şimdilerde eski günlerini deyim yerindeyse mumla arıyor.
Tuncay Şanlı* Fenerbahçe taraftarlarının ismini her duyduğunda tüylerini diken diken eden, Türk futbolunu İngiltere Premier Lig gibi dünyanın en iyi liginde temsil eden, gerek performansıyla gerek hırslı ve pes etmeyen futboluyla milli takımın değişmez ismi*Ancak Sakaryaspor fırınında pişip Türk futboluna kazandırılan Tuncay Şanlı son dönemde adeta yokları oynuyor. Özellikle Middlesbrough'dan Stoke City'e transfer olduktan sonra kariyerinde ciddi bir düşüş yaşayan milli futbolcu tam anlamıyla dibe vurdu!
Tuncay, hem oynadığı kulüpte hem de milli takımda kabus gibi bir dönem geçiriyor. Sergilediği kötü performans nedeniyle son Azerbaycan maçının ikinci yarısında oyundan alınan Tuncay Şanlı, Stoke City'den sonra Milli Takım'da da gözden düştü.
STOKE CITY'LE LİGDE 217 GÜNDÜR GOL ATAMIYOR
7 haftası geride kalan İngiltere Premier Lig'in son 5 haftasında forma şansı bulamayan, hatta son 4 karşılaşmanın 18 kişilik kadrosuna dahi giremeyen 28 yaşındaki futbolcu, Stoke City formasıyla ligdeki son golünü 10 Mart 2010 tarihinde oynanan ve 1-1 berabere biten Burnley maçında atmıştı.
Geçen sezon ligde sadece 4 gol atabilen Tuncay Şanlı, bu sezon ise takımındaki tek golünü Stoke City'nin evinde Shrewsbury'i 2-1 yendiği Carling Kupası'nda kaydetti.
MİLLİ FORMAYLA 403 GÜNDÜR GOLE HASRET
Tuncay Şanlı'nın Ada'daki bu inanılmaz düşüşü, Milli Takım kariyerine de yansıdı. Ay-yıldızlı ekibin tarihindeki en golcü isimleri arasında yer alan 28 yaşındaki futbolcu, Milli Takım'da da 403 gündür gol hasreti çekiyor.
Tuncay Şanlı, son olarak 5 Eylül 2009 tarihinde oynanan ve A Millilerin Estonya'yı 4-2 yendiği maçta 2 gol kaydetmişti.
Almanya maçında Mehmet Aurelio'nun sakatlanmasıyla oyuna sonradan giren ancak karşılaşmada hiçbir varlık ortaya koyamayan Tuncay, Azerbaycan maçına ise ilk 11'de başlamış ancak kötü futbolu nedeniyle ikinci yarıda oyundan alınmıştı.
Sakaryaspor'da başlayan daha sonra Fenerbahçe'yle tavan yapan ve İngiltere'ye, önce Middlesbrough ardından da Stoke City'e uzanan Tuncay Şanlı'nın kariyerinin bundan sonra gerek kulüpler bazında gerekse milli takım düzeyince nasıl şekil alacağı ise büyük merak konusu.