Tolunay Kafkas: Formayı Kimseye Vermem, Hak Eden Alır

Gaziantepspor, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında İzmir ekibi Bucaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Celal Doğan Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Teknik Direktör Tolunay Kafkas yönetiminde yapılan antrenman, ısınma koşusu ve açma - germe egzersizleriyle başladı. Antrenmanın ana bölümünde pas çalışması ve taktik çalışmalar gerçekleştirildi. Antrenman soğuma ve açma germe çalışmalarıyla tamamlandı. Antrenmana Milli Takımda bulunan Popov ile tedavisi devam eden Ferdi Coşkun katılmadı. Mehmet Yılmaz takımdan ayrı sahada koşu yaparken, Emre Güngör fizyoterapist eşliğinde sahada özel çalıştırıldı.
Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Son haftalardaki oyunuyla Gaziantepspor'un sezon başı kimliğine büründüğünü belirten Kafkas, "Büyük takım olabilmek için bir standardı tutturabilmek önemli. Gaziantepspor son haftalardaki oyunuyla doğru işler yapan bir takım görüntüsü içerisinde. Şimdi biz bunu üç, dört maç değil 34 maça yayma durumundayız. Bursa maçını federasyon 3-0 hükmen mağlup olarak tescilledi. Bu bizim için beklenen bir sonuç.
Bucaspor ile yapacağımız maçı da Adana'da oynayacağız. Bu maçı seyircisiz ve taraftarsız bir sahada oynuyoruz. Son iki haftada oynadığımız oyun ve aldığımız puan önümüzün açık olduğunu gösteriyor. Tabi bu milli takım arası umuyorum bizi olumsuz etkilemez, yolumuza devam ederiz. Buradaki amacımız üç puan almak, ondan sonra İstanbul Büyükşehir ve kupa maçına daha umutla bakmak istiyoruz" dedi.
Şartlar ne olursa olsun işlerini yapmak zorunda olduklarını kaydeden Kafkas, "Bursaspor maçı kararından dolayı ekstra bir motivasyona ihtiyacımız yok. Kararın olumlu ya da olumsuz olması bizim için çok önemli değil, biz maça iyi konsantre olacağız. Futbol ve oyun bu, onun için neticesini göreceğiz. Takımların teknik direktör değişikliği bazen olumlu bazen de olumsuz olur. Bunu genellemek doğru olmaz, biz sadece kendi oyunumuzu 'nasıl kazanabiliriz' buna bakmak durumundayız. Bucaspor, yeni bir takım
oluşturmalarına rağmen iyi bir takım, tecrübeli oyunculara sahipler. Biz de gençliğimize ve dinamizmimize güveniyoruz. Bu maçtan üç puan alabilecek güçteyiz. Önemli olan oyun anlayışımızı sahaya yayabilmek, istekli olmak. Bu futbolun olmazsa olmazlarındandır, Cumartesi günü iyi bir maç bizi bekliyor" diye konuştu.
Kafkas, 25 kişilik kadroda her oyuncunun ilk 11'de görev alma şansı olduğunu ifade ederek, "Sezon başından beri söylüyorum. Bu takımda formayı ben kimseye vermem. Tüm oyuncular çalışır ve hak eden formayı alır. 25 kişilik futbol takımımızda her oyuncunun şansı vardır. Yıldız ve genç ayrımı yapmıyorum. Daha önce gençlere de şans verdim. Onlar şanslarını iyi kullandılar. Dany, uzun zamandır idmanlarda iyi çalışıyor. Kendini gösterdi ve bunun ödülünü de kadroya girerek aldı. Kadroya giremeyen oyunculara da
sesleniyorum. Kimse küsmesin. Biz Gaziantepspor için çalışıyoruz. Onlar da iyi oldukları anda şans bulacaklarından emin olsunlar'' şeklinde konuştu.