Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Galatasaray Kulübü Aylık Olağan Divan Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Galatasaray Kulübü Aylık Olağan Divan Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kulüp Başkanı Adnan Polat yaptıkları çalışmalarla ilgili üyelere bilgi verirken, yapılan bazı eleştirilere de tepki gösterdi.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün organizasyonunda Gayrettepe Dedeman Otel'de gerçekleştirilen Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Galatasaray Kulüp Başkanı Adnan Polat, "Galatasaray Kulübü ve ilgili şirketlerinde ciddi çalışmalar var. Bunların da en önemlisi benim defalarca söylediğim gibi Futbol A.Ş. ile Sportif A.Ş.'nin birleşmesidir. Şirket birleşmesiyle Galatasaray'ın 20 yıllık dönemde 1 milyar doları cebinde kalmıştır" dedi.
Şirket birleşmesinin Türk Telekom Arena projesinden dahi daha önemli olduğunu söyleyen Polat, "Bunun için 4 sene uğraştık ve neticesini gördük. Şu anda tünelden çıktık. Artık yatırım yapma ve yükselme zamanı. Her şey güllük gülistanlık tabi ki değil. Gelir gider tablosunda kara, yan pozitif duruma geçmemiz için en az 2 yılı daha bütçe disiplini içinde geçirmeliyiz" ifadelerini kulandı.
Galatasaray Kulübü yıllık bütçelerindeki gerçekleşmelerin hep ekside kaldığı yönündeki eleştirilere değinen Polat, Türk Telekom Arena Stadı'ndaki 1 yıllık gecikmenin, 50 milyon TL geliri engellediğini aktarırken, "Bu eksik gerçekleşmelerdeki bir başka neden de sportif anlamda, futbolda özellikle, her şey olmasına rağmen istenen başarı sağlanamamasıdır. Şampiyonlar Ligi'ne girebilmemiz, 20-25 milyon dolar ek gelir demek. Maalesef bu iki senede futbolda istediğimiz sonuçları alamadık. Bundan da hiç hoşnut
değilim. Ancak futbolun içinde bulunanlar bilir. Bir takım, değeri on katı olan rakibini yenebiliyor. Dün akşam bunu milli maçta da gördük" diye konuştu.
Galatasaray'daki mevcut durumla ilgili görüşlere değinirken, kendisinin hayata pozitif bakan biri olduğunu aktaran Adnan Polat, şunları söyledi:
"Bazı arkadaşlarımız bardağın boş tarafına bakıyor, bu da doğaldır. Şimdi bardağın yarısı doluysa, daha önce bu oran 5'te 1'deydi. Biraz pozitif bakalım. Önümüzde çok önemli projeler var. İyi yoldayız. Memnun olmadığım tabi ki var. Bunlara futbol takımının aldığı kötü neticeleri, mali olarak hala kar-zarar oranında pozitife dönemememizi, nakit akışında yaşadığımız sıkıntıları sayabilirim. Türk Telekom Arena'nın gecikmesi ile Şampiyonlar Ligi'ne katılamamamız hedef tutturmakta bizi etkiliyor. Ben pozitif
gelir tablosu olan bir Galatasaray için uğraşıyorum. Bunun stratejik planlamasını da başlattık."
Şirketlerdeki yapılanmalar nedeniyle yönetim kurullarında yapılan değişikliklerin speküle edildiğini belirten Polat, yeniden bir sistem kurmanın zorluklarına değindi.
"KÖTÜLEME KAMPANYASI VAR"
Başkan Adnan Polat Galatasaray'da son dönemde ciddi bir kötüleme kampanyası yapıldığını iddia ederek, "Bunu anlamış değilim. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım ciddi projelerin arkasında koşturuyoruz. Sayın Işın Çelebi eski bir ekonomi bakanı ve sabah saat 8'de şantiyeye geliyor. Diğer yönetici arkadaşlarımız yine öyle önemli işlerde çalışıyor. Bu işler kolay olmuyor. Haksızlığa uğramamız bizi üzüyor" dedi.
"ÖNEMLİ OLAN NAKİT AKIŞI GEREKTİREN BORÇLAR"
Galatasaray Kulübü'nün borçlarının farklı şekillerde dile getirildiğini savunan Polat, "Benim için önemli olan nakit akışı gerektiren rakamlar. Kulübün nakit akışı gerektiren borcu 151 milyon dolar. Bizim son 2 senede kredi borcu artışımız yok. Sadece şirket birleşmesi için 70 milyon dolarlık borçlanma yetkisi aldık, bunun da 31 milyon dolarını kullandık. Bu rakamla birlikte toplam kredi borcumuz 105 milyon dolar. 2006 yılında 60 milyon dolar civarında kredi borcumuz vardı ancak gelir de o kadardı. Şimdi
gelirlerimiz 180 milyon dolar civarı ve borçlar uzun vadeli hale getirildi. Hiçbirinde de problem yok. Hiçbir bankayla ihtilafımız yok. Galatasaray'ı kamuoyu önünde kötü göstermek kimseye fayda sağlamıyor. Türkiye'de hukukçular, bizim şirket birleşmesi operasyonumuzu mümkün görmüyorlardı ama bugün gerçekleşti. Şimdi şirketimizin yüzde 83'üne sahibiz. Geliri ve gideri oldu. Artık normal ve sürdürülebilir bir yapıya kavuştu. Bundan sonra neticelerini göreceğiz. Biz hep günlük, haftalık, maçlık yaşıyoruz.
Bende istiyorum hemen pozitif görünüme geçelim ama hemen olmuyor. Şirketin yüzde 63 hissesi bizdeyken piyasa değeri 220 milyon TL'ydi. Bugün yüzde 83'ü bizde ve piyasa değeri 860 milyon TL. Biraz emeğe saygı olmalı" şeklinde görüş belirtti.
"FUTBOLCU ARAŞTIRMA EKİBİ KURULUYOR"
Yüksek transfer harcamaları yaparak çarkların dönmeyeceğini kendisinin de bildiğini dile getiren Adnan Polat, buna önlem olarak bir futbolcu araştırma ekibi kurmak için çalışmalarının olduğunu söyledi. Ekibin 10-15 kişiden oluşacağını, Avrupa, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika'da futbolcu taraması yapacağını kaydeden Polat, "Yüksek transfer rakamları ödeyerek yarışın içinde olamayacağımıza inanıyorum. Her yıl 1 oyuncu bile yakalayabilsek, tüm masraflarımızın üstünde gelir elde ederiz. Avrupa'nın önemli
kulüplerinin yapılanmalarını inceliyoruz" dedi.
Adnan Polat, Divan Kurulu toplantılarındaki üslupla ilgili sıkıntısını da dile getirerek, "Divan Kurulu'ndaki görüşmeleri kayıkçı kavgasına dönüştürmeyelim. Eleştiri tamam ama kimse kimseyi itham etmesin. Yiğidi öldürün ama hakkını yemeyin'' diye konuştu
Geçen ayki toplantıda Mehmet Helvacı'ya yönelik sözlerinden ötürü de Hayri Kozak'ı özür dilemeye davet etti.
(BÇ-ERS-ERS-S)