Fenerbahçe Ülker - Efes Pilsen Maçının Ardından

Efes Pilsen, 26. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda, Fenerbahçe Ülker'i 79-77 yenerek kupanın sahibi oldu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Efes Pilsen antrenörü Velimir Perasovic, karşılaşmaya kötü başladıklarını belirterek, "İstediğimiz gibi başlayamadık. Fark 16 sayılara kadar yükseldi. Maçın büyük bir bölümünde Fenerbahçe Ülker'i yakalamak için mücadele ettik. Bugün başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Ama Fenerbahçe Ülker gibi güçlü takımlara karşı her zaman 16 sayı geriden gelip başarılı olamayabilirsiniz. Bu maçı kazanmayı çok istiyorduk. Benim için en önemli artılardan biri de
Fenerbahçe Ülker gibi pota altında güçlü bir takım karşısında 16 hücum ribaundu almamızdı. Biz gerçekten kalpten oynadık. Maçın büyük bir bölümünde özellikle Fenerbahçe Ülker'in uzun oyuncularına karşı sorunlar yaşadık. Son bölümde de çeşitli taktikler geliştirerek rakibimizi durdurduk ve kazanmayı bildik" dedi.
Özellikle uzun rotasyonunda sıkıntı yaşadıklarını anlatan Perasovic, "Sakatlığı bulunan Raduljica'nın dönmesiyle beraber pota altında bu tür sıkıntılar yaşamayacağız" diye konuştu.
Herrhangi bir oyuncu transfer edip, etmeyeceklerine yönelik bir soruyu ise Perasovic, "Şu an buna cevap veremiyorum. Çünkü aradığımız kapasitede bir oyuncuyu bulmamız çok zor bu dakikada. Ama bu meziyetlerde bir oyuncu bulursak takviye olur" yanıtını verdi.
Ayrıca Velimir Perasovic, Ender Arslan'ı teknik nedenlerden dolayı bugün oynatmadığını da ifade etti.
Efes Pilsenli oyuncu Kerem Tunçeri de kendileri için çok önemli bir karşılaşmaya çıktıklarını ifade ederek, "Cumhurbaşkanlığı Kupası iki takımın da hedefleri arasındaydı. Ancak iki takım da hazır değil. Özellikle biz içeride sorun yaşıyoruz sakatlıklar nedeniyle. Ciddi şekilde pota altında sorun yaşıyoruz. Ancak bugün ikinci yarı iyi mücadele ettik ve kazandık. Kazandığımız için de çok mutluyuz" şeklinde konuştu.
Fenerbahçe Ülker Antrenörü Neven Spahija ise karşılaşmayı kazanmak istediklerini, ancak bunu başaramadıklarını söyleyerek, "Galibiyetinden dolayı Efes Pilsen'i tebrik ediyorum. Maçı 40 dakika düşünmemiz lazım, 39 dakikada değil. Maçın genelinde konsantrasyonumuzu buna göre sağlamamız lazım. Bana göre maçın anahtarı 16 hücum ribaundu vermemizdi. Bu benim için kabul edilemez. Bu kadar üst klasman bir maç için kesinlikle kabul edilemez. Seyircilerimiz için çok üzüldüm bizi çok iyi desteklediler. Kazanmak
isterdik ama maalesef kazanamadık" ifadelerini kullandı.
Sarı-lacivertli oyuncu Ömer Onan ise karşılaşmaya istedikleri gibi başladıklarını ve oyunun büyük bölümünde üstün olan tarafın kendileri olduğunu anlatarak, "Biz maçı kazanmayı çok istiyorduk ama ufak tefek hatalarımız, 16 hücum ribaundu vermemiz bizim için iyi olmadı. Bu maçı bir kaza olarak düşünüyorum. Maçın genelinde iyi oynadık. Bir kez öne geçtiler ama biz geri çeviremedik. Yeni bir takımız, her gün daha iyiye gideceğimize inanıyorum" şeklinde görüş belirtti.