'Çocuk Ve Gençlerin Oyun Beden Eğitimi Spor Ve Fiziksel Etkinlik Yoluyla Gelişimlerinin Desteklenmesi Projesi' Tanıtım Semineri Trabzon'da Yapıldı

"Çocuk ve Gençlerin oyun beden eğitimi spor ve fiziksel etkinlik yoluyla gelişimlerinin desteklenmesi projesi" tanıtımı semineri Trabzon Zorlu Grand Otel'de yapıldı.

Seminerinde yapılan konuşmalarda projenin önemine vurgu yapılırken, " Engelliler dahil olmak üzere tüm dezavantajlı çocuklar ve her türlü yetenek düzeyinden çocuk ve gençlerin sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlayarak ulusal hedeflere katkıda bulunmak" olduğu kaydedildi.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Milli Eğitim İl Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, projenin yarar sağlayacağını belirtti.
Müdür Sandıkçı, "Proje, çocuk ve gençlerin sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlayarak ulusal hedeflere katkıda bulunacak. Eğitim spor ve sanat şehri olan Trabzon'umuzda eğitim ve gençlik spor için daha geniş katılımlı bir kamuoyu oluşturulmasına da katkı sağlamasını ümit ediyorum" dedi.
İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Murat Altuğ da proje hakkında bilgi verirken, projenin çocuk ve gençlerin yaşam becerilerini geliştirmesini amaçladığını belirtti.
Altuğ, "Londra 2012 Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları kapsamında oluşturulan İnternational İnspiration projesi yüksek kalitede ve herkesi içeren oyun, beden eğitimi, spor ve fizik etkinlik aracılığıyla okullarda ve toplum düzeyinde farklı yeteneklerde milyonlarca çocuk ve genç insanın yaşam becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Proje, 5 ülkede başlamış olup (Azerbaycan, Hindistan, Paula, Brezilya ve Zambiya) projenin nihai olarak 20 ülkeye yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Projenin ana
amacı, engelliler dahil olmak üzere tüm dezavantajlı çocuklar ve her türlü yetenek düzeyinden çocuk ve gençlerin hayatlarında fark oluşturmak. Proje bu amacını öğretmenler, toplum ve liderleri ve gönüllüler yoluyla, yüksek kalitede ve herkesi içeren oyun, beden eğitimi, spor ve fiziksel etkinliğin okullarda ve toplum düzeyinde etkin bir şekilde kullanılmasıyla gerçekleştirmeyi planlamaktadır" dedi.
Trabzon Valisi Dr. Recep Dr. Kızılcık'ta projenin son derece önemli olduğunu belirtti.
Vali Kızılcık, "Bu projede tüm çocuklarımız kapsam alanına girmekte, hem engelliler hem engelli olmayanlar bu proje kapsamında eğitim faaliyetlerinde yer alarak herkesin kendi kapasitesi ve imkanları ölçüsünde topluma verebileceği bir şeylerin olduğunun da farkına varması anlamında bu projenin son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü her çocuğumuz bu dünyaya gelmiş bir birey olması hasebiyle saygındır ve etrafına toplumuna insanlığa verebilecek bir şeylere sahiptir. Yeter ki biz onların gelişiminden
sorumlu olan ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimize eğitim ve kendilerini geliştirebilecekleri imkanı sağlıyor olabilelim. Bu proje hem uluslararası işbirliğinin bir gereği olması hem de ülkemizdeki bu alanda kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek yürütülüyor olması anlamında da son derece önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.