A Milli Futbol Takımı, Azerbaycana'a Boyun Eğdi

A Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda, deplasmanda Azerbaycan'a 1-0 yenildi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, Azerbaycan karşısında alınan mağlubiyeti kabullenemediğini söyledi. Maç sonrası ttüm oyuncuların ve teknik heyetin büyük hayal kırıklığı içinde olduğunu belirten Hollandalı teknik adam, "4 gün içinde 2 maç kaybetmek kariyerimde az yaşadığım bir durum. Almanya, dünya çapında bir takım. O yenilgiyi kabul edebilirim ama bu yenilgiyi
kabullenmek zor. Duran toptan gol yedik. Yediğimiz golde 3 oyuncu topun üstünden atladı. Konsantrasyon eksikliğimiz vardı, hayal kırıklığı yaşıyorum" dedi.
"Bu puan kayıpları Türkiye'nin gruptan çıkmasını tehlikeye sokar mı?" şeklindeki bir soruya ise Hollandalı teknik adam, "Bugün oynanacak maçlara bağlı. İnisiyatifin bizde olmasını isterdim ama bugünkü gibi sonuçlar aldığınızda sıkıntıya giriyorsunuz" cevabını verdi.
Toplayabildikleri kadar puanlar toplayıp, finallere gitmek istediklerini kaydeden Hiddink, "İkincisi stratejimiz ise milli takıma genç ve yetenekli oyuncular kazandırmak. Oyuncuları sokaktan toplamıyorsunuz. Ümit Milli Takım gibi bir kaynağımız var. Burada 21-23 yaşlarında oyuncular var, ancak kendi takımlarında ilk 11'de oynamıyorlar. Bu da bizim için büyük bir dezavantaj. Diğer ülkelerde, bu yaştaki oyuncular takımlarında görev alıyorlar. Genç oyuncular arasından iyi oyuncu seçmekte zorlanmak isterdim,
ancak dediğim gibi Ümit Milli Takım'dan ancak bir iki futbolcu kendi kulüplerinde ilk 11'de oynuyor" diye konuştu.
Arda Turan'ın yokluğunun, puan kayıplarında etkisinin olup olmadığı yönündeki bir soruya ise Hiddink, "Arda, önemli bir oyuncu. Alternatifinin olmadığını görüyoruz. Kendi takımı için de milli takım için de önemli bir futbolcu. O, burada olmadığı için şikayet etmemek lazım. Bizimle olmadığı için üzgünüm" diye cevap verdi.
Bir gazetecinin, "İstifayı düşünüyor musunuz" sorusuna ise Hiddink, "Her şeyi zamana bırakmak lazım. Önümüzde elemeler için zaman var" cevabını verdi.
Azerbaycan Teknik Direktörü Berti Vogts ise çok güzel bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Güzel bir oyun oynarsak evimizde galip geleceğimizi biliyorduk. Güzel oynadık, güzel bir galibiyet aldık. Maç boyunca bizi destekleyen seyircinin galibiyette payı büyük. Hepsine teşekkür ediyoruz. Böyle oynarsak burada yenemeyeceğimiz takım yok. Türk oyuncuların yeteneklerini ve kalitesini biliyorum. Bu nedenle de bu galibiyetin önemi büyük. Bütün oyuncularımı kutluyorum. Yürekleriyle oynadılar. Maçın sonuna
kadar mücadeleyi bırakmadılar ve başarılı oldular. Türkiye'nin çok yetenekli oyunculara sahip olduğunu biliyorum. Hiddink ile bundan sonraki maçlarda başarılı olacaklarını ve çıkışa geçeceklerini düşünüyorum" dedi.