Hıddınk İle Milli Futbolcular Emre, Nihat Ve Selçuk İnan'ın Basın Toplantısı

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda, deplasmanda Azerbaycan ile karşılaşacak A Milli Takım'da, teknik direktör Guus Hiddink, rakipleri önünde 3 puan almayı hedeflediklerini söyledi.

Eleme grubundaki 4. maça hazır olduklarını belirten Hiddink, "Dördüncü maça gelmeden önce Almanya karşısında üç puan kaybettik. Yarın akşam üç puan almayı hedefliyoruz. Hazırlıklarımızı bunun üzerine yaptık. Her şeyin ötesinde performansımızı kendimiz eleştiriyoruz. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Biz kendimizi eleştiriyoruz. Her gün, her maçtan sonra kendi durumumuzu analiz ediyoruz" dedi.
Hiddink, kaybetmeyi sevmediklerini belirterek, "Ancak sevmesek de Almanya maçını kaybettik. Yakın zamana kadar FIFA sıralamasında 28'den, 21'e yükseldik. Sıralamada üçüncü sırada olan Almanya'ya yenildik. Hem teknik heyet, hem oyuncular bu maçı nasıl kaybettiğimizi analiz ediyoruz. Biliyoruz ki, o maçtaki oyunumuz iyi değildi. Onlara çok az direnç gösterebildik. Biz de işte burada kendimizi eleştiriyoruz. Oyuncularımız da biliyor ki, rakibe direnç göstermemek bizim oyun tarzımızda yok" diye konuştu.
Azerbaycan karşısında yarın akşam mücadeleci bir oyun sergileyip 3 puan almak istediklerini kaydeden Hiddink, "Gelişme gösterebilmek için oyuncuların da bunu görmesi gerekir. Bu iyileşmenin ilk adımıdır. Yarın maça kazanmak için çıkacağız ve kazandıktan sonra emin adımlarla devam edeceğiz. Aurelio daha önce sakatlanmıştı. Burada sakatlanan oyuncumuz yok. Tüm oyuncular oynayacak durumda" şeklinde konuştu.
Oyun şablonuna ilişkin bir soru üzerine Hiddink, "Kesinlikle katı bir sistem düşünmüyoruz. Oynamak istediğimiz tarz, bizim tarzımızdır. Zaten tek bir sistemde de oynayamazsınız. 4-4-2 ve 4-3-3 gibi sistem ve taktiklere odaklanmamız lazım. Değişiklikler olacaktır. Değişikliğe bir örnek, forvet olabilir. Topu tutan veya topsuz, hareketli bir forvetle oynayabiliriz" açıklamasında bulundu.
Hollandalı teknik adam, Almanya karşısında alınan 3-0'lık yenilginin, ağır bir mağlubiyet olduğuna katılmadığını ifade ederek, "Biz dünya birincisi gibi konuşmayı seviyoruz. Almanya'ya karşı ağır bir yenilgi ifadesine katılmıyorum. Ağır diyorsanız, 2-0 yenildiğimizde hafif olmuyor da 3-0'mı ağır oluyor. Volkan üçüncü goldeki hatasını kabul etti. Gerçekçi olursak çok şey kazanırız. Artık duygusal ifadeler kullanmak istemiyorum. Oyuncularımın kazanmaya istekli olduklarını söyleyebilirim. Tabii ki Volkan
pişman. Birinci golde kafayı vurdurduğumuz için pişmanız. Mesut'u tutamadığımız için pişmanız ama önemli olan oyunun geneline ilişkin pişmanlıklar duymamamızdır. İlk 11, yedek ve tribündeki tüm oyuncularımın arkasındayım" ifadelerini kullandı.
Azerbaycan'ın dirençli bir takım olduğunu söyleyen Hiddink, sözleşmesi ile ilgili olarak ise "Benim federasyona karşı yükümlülüğüm iki yıllık. Avrupa Şampiyonası sonrasında sözleşmem bitiyor. Taraflar istemezse yollar iki dakikada ayrılabilir" şeklinde konuştu.

MİLLİ FUTBOLCULAR EMRE, NİHAT VE SELÇUK İNAN'IN AÇIKLAMALARI
Milli futbolcu Emre Belözoğlu, Arda Turan'ın hem kendileri hem de Türk futbolu için çok önemli bir oyuncu olduğunu söyledi. Belözoğlu, "Futbol takım halinde düşünülmesi gerekiyor. Almanya maçında takım olarak refleks veremedik. O maçta herkes kendi performansını sergileseydi maçın sonucu böyle olmazdı" dedi.
Azerbaycan maçına hazırlandıklarını ve daha dikkatli olacaklarını belirte Emre, "Böyle durumlarda sahiplenmek çok önemlidir. Biz de takımı sahipleniyoruz. Tecrübeliler olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ben uzun zamandır milli takımda oynuyorum. Biz futbolcular bazı şeyleri abartıyor olabiliriz. Belki geç farkına vardım ama biz de bazen abartıyoruz. Sadece sahada mücadele etmeliyiz. Bunun dışındaki tepkiler doğru değil. Elimizden geldiğince takıma sahip çıkmaya çalışıyoruz. Zaten biz değil, bu
formayı kim giyerse giysin elinden geleni yapar ve sonuna kadar mücadele eder. Azerbaycan maçının öneminin farkındayız. Bu durumu düzeltmek için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum" dedi.
Nihat Kahveci ise "Almanya maçında sahada ya da değil, herkes pay sahibidir. Almanya maçını alsaydık şu an kral gibiydik. Her zaman çok abartıyoruz. Ortayı bulmalıyız. Kazansak da gruptan kesin çıktığımızı söylemezdik. Kaybettik, ancak çıkamadığımızı da kesin olarak söyleyemeyiz" diye konuştu.
Milli futbolcu Selçuk İnan da kötü oynadıklarında dersler çıkardıklarını belirterek, Almanya maçından da ders çıkardık. Azerbaycan maçını kazanmak istiyoruz ama kazanamasak da bu bir facia değil" dedi.