Azerbaycan Milli Takımı'nın Basın Toplantısı

Azerbaycan Milli Takımı Teknik Direktörü Berti Vogts, ilk3 maçlarında kaybetmelerine rağmen takımlarında gelişme olduğunu belirterek, Türkiye ile oynayacakları maçta puan mücadelesi vereceklerini söyledi

Azerbaycan Milli Takımı Teknik Direktörü Berti Vogts, ilk3 maçlarında kaybetmelerine rağmen takımlarında gelişme olduğunu belirterek, Türkiye ile oynayacakları maçta puan mücadelesi vereceklerini söyledi.
Berti Vogts, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Türkiye ile sahalarında oynayacakları maç öncesinde kaptan Reşat Sadıkov ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda ilk olarak konuşan takım kaptanı Sadıkov, "Türkiye ile evimizde oynasak da zor bir karşılaşma olacak. Arda Turan'ın maça çıkmasını çok isterdik. O sevdiğimiz futbolculardandır. Ancak onun yokluğunu bizim için üstünlük saymıyorum" dedi.
Türkiye'deki meslektaşı Emre Belözoğlu'dan da övgüyle bahseden Sadıkov, "Rakibimiz Emre, takımının en güçlü oyunculardandır. Emre ve Hamit Altıntop Türkiye Milli Takımı'nın çarpan kalpleridir. Emre, Türk futbolcuları için abi gibi liderdir. Türkiye oyuncularının bize ikinci lig oyuncuları gibi bakması normaldir. Böyle düşünülmesine biz neden olduk. Onların yerinde olsaydık biz de öyle bakardık" ifadelerini kullandı.
"Her çıktığınız maçta bu maçı da kaybedeceğiz diye düşünüyor musunuz" sorusu üzerine ise Sadıkov, "Biz her başladığımız oyuna büyük ümitlerle başlıyoruz. Ama en azından berabere bitmesi için de mücadele ediyoruz" cevabını verdi.
Azerbaycan Teknik Direktörü Berti Vogts ise basın toplantısında yaptığı konuşmada, "İlk 3 karşılaşmada kaybetmemize rağmen takımımızda gelişme var. İlk karşılaşmamızdan sonra ilk defa kendi memleketimizde oynayacağız. Daha önceki karşılaşmalarda taraftarların kendi taraflarını nasıl desteklediklerini gördünüz, yarın Türkiye ile karşılaşmamızda taraftarlarımızın bizi aynı şekilde desteklemesini istiyoruz. Biz, güçlü rakiplere yenildik. Almanya, son dünya şampiyonasının bronz madalya sahibidir. Önceki
maçlarda sakatlarımız vardı bu sorun halen de var" diye konuştu.
(MN-EYB-EYB-S)