Avrupa'da Kaka çılgınlığı

Real Madrid'den ayrılması gündemde olan Kaka için Avrupa'nın dev kulüpleri şimdiden sıraya girdi.

İspanya La Liga takımlarından Real Madrid'de bekleneni veremeyen Brezilyalı yıldız Kaka, şüphesiz ara transfer döneminin de en fazla aranılan isimlerinden biri olacak.

Jose Mourinho ısrarla Kaka'dan yararlanmak istediğini dile getirse de İspanyol ve İngiliz basını Brezilyalı yıldızın ara transfer döneminde Real Madrid'den ayrılma ihtimalini oldukça yüksek görüyor. AC Milan'ın da peşinde olduğu ve Ronaldinho'nun yerine takıma monte etmek istediği Kaka için Premier League takımlarından Chelsea, Liverpool ve Manchester City de büyük bir mücadele veriyor.

Zlatan Ibrahimovic ve Robinho transferleriyle bir anda gündeme oturan AC Milan, Ronaldinho'yu gözden çıkartmış durumda... Brezilyalı oyuncunun disiplinsiz davranışlarından dolayı prestij kaybetmeye başlayan AC Milan, ara transfer döneminde Ronaldinho'nun takım ile olan ilişkisini keserek eski futbolcusu Kaka'yı kiralık olarak transfer etmek istiyor.

Kaka'nın talipleri arasında 'Çizme'de sadece AC Milan bulunmuyor. AC Milan'ın ezeli rakibi Inter de Kaka için şimdiden çalışmalara başladı. Kaka'nın transferinde Brezilyalı sağ bek Maicon'u kullanmayı düşünen Moratti, böylelikle Jose Mourinho'nun da geri çeviremeyeceği bir teklifle Real Madrid'in kapısını çalmaya hazırlanıyor.

Çizme'de Inter ile AC Milan arasında yaşanan Kaka savaşı, Ada'da da farklı bir boyutta devam ediyor. Chelsea Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'nin ısrarla takımda görmek istediği Kaka için devreye giren Londra temsilcisi, Real Madrid ile görüşmelere başlamaya hazırlanıyor. Kaka için 46 milyon avro'luk bonservis bedelini gözden çıkartan Londra temsilcisi, Real Madrid'in bu teklifi kabul etmemesi durumunda oyuncu takası artı para tercihini de zorlayabileceğinin sinyallerini veriyor.

Chelsea'nin yanı sıra Kaka için Liverpool ve Manchester City'nin nabız yokladığı ve özellikle ara transfer döneminde Ada'da Kaka için büyük bir savaşın yaşanacağı İngiliz basını tarafından son günlerde sıkça işleniyor. Kaka için devrede olan bu dev kulüplerin yanı sıra sürpriz bir açıklama da Brezilya'dan Sao Paulo cephesinden geldi. Sao Paulo Başkanı Carlos Augusto de Barros e Silva, "Kaka'nın Real Madrid ile olan ilişkilerinin zedelendiğini düşünüyorum. Onun Real Madrid ile yaşadığı sorunlar, bizler için iyi bir haber" dedi.