Giresunspor Kendi Sahasında Mağlup

Bank Asya 1. Lig'in 7. haftasında Giresunspor, kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği TKİ Tavşanlı Linyitspor'a 46. dakikada Mehmet Akyüz'ün kaydettiği golle 1-0 mağlup oldu.

Giresunspor'un 1-0 mağlup duruma düştüğü bu dakikadan sonra Giresunsporlu taraftarlar Teknik Direktör Hüsnü Özkara aleyhinde "Hüsnü dışarı", "Artık seni istemiyoruz" şeklinde tezahüratlarda bulundu. Giresunsporlu bazı taraftarlar ise karşılaşma sonrasında takımlarını protesto etmek amacıyla TKİ Tavşanlı Linyitsporlu futbolculardan aldıkları formayı giydiler.
Karşılaşma sonrasında Giresunspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara beraberinde bulunan Altan ile basının karşısına geçti. Giresunsporlu taraftarların tepkisine bir anlam veremediğini belirten Özkara "Ben Giresunspor'a geldiğimde büyük coşku ile karşılanmıştım. Seyircinin bana karşı olan ilgisini görünce ben bu seyirci ile çok şeyler yapacağımı düşünmüştüm. Fakat bugünkü yaşanan tepkileri yersiz ve haksız buluyorum. Ben giderim bir başkası gelir fakat bu zihniyet devam ettiği sürece bir yere varılmaz. Bu
tepkiler oyuncuları ve herkesin motivasyonunu olumsuz yönde etkiler. Yazıklar olsun" dedi.
Maçı da değerlendiren Özkara, "Karşılaşmanın başından sonuna kadar aktif futbol oynayan biz olduk. İlk yarının 30 dakikası adeta tek kale oynadık. Bir çok gol pozisyonlarına girdik. Fakat istediğimiz golü bulamadık. İkinci yarının hemen başında ise talihsiz bir gol yedik. Bu golü telafi edebilirdik fakat seyircinin inanılmaz tepkisi futbolcularımızın motivasyonunu bozdu. Ben böyle şey hayatımda görmedim" diye konuştu.
Giresunsporlu futbolcu Altan ise "Karşılaşmaya çok iyi başladık. 20-25 dakika inanılmaz gol pozisyonları bulduk. Fakat gole çeviremedik. Yediğimiz golden sonra gelen tepkiler oyun düzenimizi bozdu" şeklinde konuştu.
TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay ise "Dersimize iyi çalışarak Giresun'a gelmiştik. Rakibin ataklarını önledikten sonra da kontra atağa dönük bir oyun ortaya koyarak rakibin bıraktığı açıkları değerlendirmeye çalıştık. Kaydettiğimiz golden sonra birkaç gol pozisyonu daha bulduk. Fakat değerlendiremedik. Güzel bir sonuç elde ettik. Bu da takımımızın elde ettiği ilk galibiyet oldu. Bu galibiyet serisini Samsunspor karşısında da sürdürmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.