Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Çaykur Rizespor'u 3-0'la Geçti

Bank Asya 1. Lig'de Çaykur Rizespor'u 3-0'lık net skorla geçerek rakibinin namağlup unvanına son veren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da hedef ilk 6'ya girmek.

Maç sonrası değerlendirmelerde bulunan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, kazanmak için geldikleri Gaziantep deplasmanından mağlup olarak ayrıldıklarını belirterek, "Bütün planlarımız kazanmak üzerindeydi. İlk yarı dengeli bir oyun vardı ancak ikinci yarı yediğimiz goller bizi olumsuz etkiledi. Bugün çok hata yaptık. Gol pozisyonumuz yok denecek kadar az ve mücadele gücümüz düşüktü. Düşündüklerimizi sahaya yansıtamadık. Futbol adına kötü bir oyun ve kötü bir sonuç oldu bizim için. Gaziantep
Büyükşehir Belediyespor iyi oynadı ve haklı bir galibiyet aldı, kendilerini kutluyorum" dedi.
Çaykur Rizesporlu futbolcular Çağrı ve İlyas da, kontrollü başladıkları oyunda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un ilerleyen dakikalarda hakimiyeti eline geçirdiğini kaydederek, "Bizden daha çok istediler ve kazandılar. Önümüzde Giresun maçı var. Namağlup unvanımız gitti ama galibiyet serisine Giresunspor maçı ile yeniden başlamak istiyoruz" diye konuştular.
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Erol Azgın ise, rakibi iyi analiz ettiklerini ve ona göre hazırlandıklarını ifade ederek, "Çaykur Rizespor sezon başında şampiyonluk hedefini açıklamıştı. Bizim takımımız da iyi. Koşan, pas yapan bir takım oluşturmak istiyoruz. Ben geleli bir ay oldu ve futbolcularım söylediklerimi sahaya yansıtmaya çalışıyorlar. İlk 45 dakika bocaladık ama ikinci yarı iyi futbol oynadık ve 3 golle galip geldik. Galip geldiğimiz için mutluyuz" şeklinde konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular Eren ve Ali Sakal ise, iyi mücadele ederek, 3 golle 3 puan aldıklarını dile getirerek, "Çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Takım halinde iyi mücadele ediyoruz. İçeride puan vermeyerek ilk 6'ya girmeyi hedefliyoruz. Rakibimiz karşısında da takım halinde iyi mücadele ettik. Oyunun hakimiyetini aldık, iyi pas yaptık ve goller ardı ardına geldi" ifadelerini kullandılar.
(OÇ-EYB-EYB-S)