Olayın iyi incelenmesi gerekirdi

Öğlen saatlerinde "ihaleye fesat karıştırma" soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve daha sonra isim benzerliği nedeniyle yanlışlıkla gözaltına alındığı belirlenen Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, yaşanan olayları NTV ekranlarında değerlendirdi.

Geçen sezonu şampiyon tamamlayarak Türk futbol tarihinde devrim yapan Bursaspor’un başarılı başkanı İbrahim Yazıcı, 2005- 2007 yılları arasında Uludağ Üniversitesi'ndeki ihalelere fesat karıştırılması iddialarıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Yazıcı'nın ifade vermesinin ardından isim benzerliği yüzünden gözaltına alındığı öğrenildi ve özür dilenerek serbest bırakıldı.

İbrahim yazıcı, bugün başına gelen bu talihsiz olayla ilgili NTV ekranlarında açıklamalarda bulundu.

OLAYIN İYİ İNCELENMESİ GEREKİRDİ

6 saat gözaltında kaldıktan sonra, emniyet tarafından pardon denilerek serbest bırakılan İbrahim Yazıcı, “ O kadar bekledik. Her şey meydana çıkınca ve olayla alakam olmadığı ortaya çıktı. Bütün Bursa beni tanır ve kime sorarsanız bu işe girmeyeceğimi iyi bilir. Böylesi bir olayda ismin geçiyorsa yüzde yüz emin olmadan yapılmamalıydı, incelenmesi gerekirdi” dedi.

KENDİMİ SAVUNMAK ZORUNDA KALDIM

Tutuklanma sebebi olarak kendisine herhangi bir açıklama yapılmadığı belirten Yazıcı, “ Emniyete kadar gitmemizi söylediler bende kendimden emin olarak gittim. Bu işte asıl yanlış olayın basına sızması. Madem böyle bir olay var bunu büyük bir gizlilik içinde yaparsın. Ama bir anda olay basına yansıyınca telefonlarım kilitlendi ve kendimi savunmak zorunda kaldım” diye konuştu.

GURURUM İNCİNDİ

Haber ve televizyon da kendisi hakkında çıkan haberlere üzüldüğünü belirten Yazıcı sözlerine şöyle devam etti: “ Hukukçu arkadaşlarımız bu olayın ardından gerekli çalışmaları yaptı. Beklide yapmasalardı halen içerde olabilirdim. Şunu söyleyebilirim son derece gururumun incindiğini söyleyebilir” dedi.