Vali Kocatepe, Başarılı Sporcuları Ödüllendirdi

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Dünya Halter Şampiyonasında 3. olan Milli sporcu Erol Bilgin ile Uluslararası Dağ Bisiklet yarışmasında 2. olan Fatih Koçak'ı tebrik ederek altınla ödüllendirdi.

Düzenlenen ödül törenine, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Bilgin'in antrenörü Hilmi Pekünlü ve sporcular katıldı.
Antalya Expo Center'da yapılan Dünya Halter Şampiyonasında koparmadaki ilk hakkında 138 kilo kaldıran, üçüncü denemesinde 143 kiloyla gümüş madalya alan ilimizden yetişen milli sporcu Erol Bilgin, silkmede ise başarılı performansını sürdürerek ilk hakkında 166 kilo, daha sonra da 171 kiloyu kaldırarak toplamda 314 kiloya ulaşarak bronz madalya aldı.
Şampiyonada gümüş ve bronz madalyanın sahibi Erol Bilgin, asıl hedefinin şampiyonluk olduğunu belirtti. Şampiyonaya çok iyi hazırlandığını kaydeden Bilgin, "Şimdiye kadar en yüksek dereceleri yaptım. Birincilik de olabilirdi. Ancak son bir aydır elimden ve bileğimden sıkıntılarım vardı. Üçüncülük de buna rağmen iyidir. Önümüzdeki yarışmalarda daha iyisini yapmaya çalışacağım" dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen de Bilgin'in daha önce gençlerde dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunduğunu anımsatarak, "Şimdi büyüklerde dünya dereceleri oldu. Bu çok önemli, bundan sonraki dünya, Avrupa ve olimpiyat yarışmalarında başarılarının devamını bekliyoruz" diye konuştu.
Antrenör Hilmi Pekünlü, Erol Bilgin'in Milli Takım'daki antrenmanlar sonrası elinden sakatlanmasının Dünya Şampiyonası'na yansıdığına işaret ederek, 2012 Londra Olimpiyatları'nda ondan derece beklediklerini anlattı.
Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun (TBF) faaliyet programında yer alan Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) kategorisinde 5 Ülkenin katılımıyla yapılan Manisa Dağ Bisikleti yarışlarında genç erkeklerde Kütahya Gençlik Spor Kulübü sporcusu Fatih Koçak 2. olarak kente döndü. Koçak aynı zamanda 25-26 Eylül 2010 tarihinde Kocaeli'de yapılan Dağ Bisiklet yarışmasında da 3. oldu.
Her iki sporcuyu da tebrik ederek, başarılarının daim olmasını dileyen Vali Kocatepe, başarılı sporcuların gençlere örnek olmasını istedi.
(EFE-BÇ-BÇ-S)