Sadri Şener: Beşiktaş Maçı Kırılma Noktası

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, "Kongre de adayım desem sorun, değilim desem sorun bunu mümkün mertebe uzağa çekmeye çalışıyorum" diyerek Beşiktaş müsabakasının kırılma noktalarından bir tanesi olduğunu söyledi

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, "Kongre de adayım desem sorun, değilim desem sorun bunu mümkün mertebe uzağa çekmeye çalışıyorum" diyerek Beşiktaş müsabakasının kırılma noktalarından bir tanesi olduğunu söyledi. Şener, teknik direktör Şenol Güneş ile bir sıkıntılarının bulunmadığını ifade ederek, görevde kalmaları halinde gelecek sezon neler planlanacağı konusunu görüştüklerini belirtti.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener önemli açıklamalarda bulundu. Son iki haftada alınan mağlubiyet ve beraberlik sonrası takımın kongre sürecinden etkilenip-etkilenmediği şeklinde yöneltilen soruya Şener, "Kongre süresi'nde vıcık vıcık ilişkiler olur ise futbolcuların biraz etkileneceğini tecrübelerim bana söylüyor. Ama ispat edebilir misiniz derseniz edemem tabi ki bu psikolojik bir şey. Bizim takım için konuşursam etkileneceğini
pek sanmıyorum. Bizim takımımızın başın da Trabzonlu ve Trabzonspor içinden gelmiş bir hoca. Böyle bir şey olacağını sanmıyorum" dedi.
"DİK DURMAK LAZIM"
"Son iki haftada alınan bir beraberlik ve mağlubiyet hiç hoş değil" diyen Şener sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çok alakasız zamanda, alakasız sonuçlar, benim tek tesellim sezonun başında olması. Telafi imkanımız var. Ama olmasa daha iyi olurdu. Manisaspor maçında öndeyken geriye düştük. Daha önce bu Beşiktaş'a da oldu Fenerbahçe'ye de oldu. Bunda sonra da olabilir her takım bunu yaşayabilir. Üzüntü veriyor ve moral bozuyor. Ama dik durmak lazım. Dik durmaya da çalışıyoruz."
"ŞENOL GÜNEŞ İLE GELECEK SEZONUN PLANLAMASINI YAPIYORUZ"
Teknik Direktör Şenol Güneş ile görevde kalmaları halinde gelecek sezon nasıl bir planlama yapacakları konusunda sohbet ettiklerini belirten Şener, "Bizim Şenol Güneş ile bir sıkıntımız yok. Bizde para sıkıntısı var. Oyuncular paralarını alamadı denemiyor. Bizde o yok. Diğer maddelere geçtiğimizde de seneye sözleşmesi biten oyuncular var. Bu oyuncuların çoğu ile anlaştık. Şimdi diğer oyuncularla anlaşmaya çalışacağız. Onları da zaman içerisinde hallederiz diye düşünüyorum. Tabi bunlara hocanın isteğine
göre bakıyoruz. Onun bileceği konular" dedi.
"BEŞİKTAŞ MAÇI KIRILMA NOKTASI"
Kongre konusunu elinden geldiği kadar uzağa çekmeye çalıştığını ifade eden Şener, şöyle konuştu:
"Şu adaydır bu gitti geldi demek olunca sorun oluşur. Ben mümkün mertebe kongre sürecini uzağa çekmek istiyorum. Adayım desem sorun, demesem sorun olur. Biraz daha vakti var diye düşünüyorum. Beşiktaş maçını kaybetmek bizim için dünyanın sonu değil ama kırılma noktalarından bir tanesi. Son iki haftada alınan iki sonuca bir tane daha kötü sonuç eklerseniz bu pek hoş olmaz. Dünyanın sonu değil. Ama iki kötü sonuç sonrası büyük bir takımı yenersen iş başka tarafa döner daha sempatik olur."
Selçuk İnan'la ilgili olarak, "Yeniden sözleşme imzalamak için kongreyi bekleyeceğiz' sözlerinin hatırlatılmasını üzerine Şener, "Ben niye dedim? Size alıştık rahat paramızı alıyoruz. Ben Manisaspor'da oynarken, yönetim değişikliği oldu 400 Bin TL param kayboldu gitti. Trabzonspor kulübünde hiç öyle bir şey olmadı. 10 sene önce Trabzonspor'da oynayan Lange'nin parasını bile ben bugün ödemeye başladım. Dolasıyla bizim kulüpte öyle bir şeyin olması mümkün değil. Çok problem olacağını sanmıyorum. Çok iyi
bir oyuncu. Benim kişisel görüşüm. Ben kulüp başkanıyken, Fenerbahçe, Galatasaray veya Beşiktaş kulübü futbolcumuzu alacağını tahmin etmiyorum. Yanılabilirim ama tahmin etmiyorum. Selçuk'la daha görüşmedik çünkü Beşiktaş maçını görüşüyoruz. Ceyhun, Egemen ve Yattara da var. Görüşeceğimiz oyuncular arasında" dedi.
"HOCADAN HABERSİZ TRANSFER OLMAZ"
Umut Bulut'un transfer konusuna açıklık getiren Şener, "Umut'un transferinde şöyle bir konu vardı. Biz transferi yenilerken yurt dışına gidersem 3 milyon Euro'nun üzerinde para getirsem yardımcı olur musunuz? dedi. Bizde oluruz dedik. Ama 3 gün kala değil tabi. Üç gün kala gidersen olamayız. Değerini bulduktan sonra satılmayacak oyuncu yok. Ancak transferin bitimine 3 gün kala giden birinin yerine oyuncu almak zor. Onun için öyle bir gelişme oldu. Jaja nın transferi ile kombine bilet satışları patladı.
Hava geldiğinden dolayı oldu. Lehte ve aleyhte düşünceler için çok erken olduğunu düşünüyorum. Teofilo'da olduğu gibi. Hocadan habersiz transfer olmaz. Hoca falancayı satmazsanız iyi olur der. Trabzonspor yayın gelirleri, Ts Clup gelirleri. Kombine gelirleri, İddia gelirle ve Transfer gelirleri var. Finans kuruluşu değiliz. Biz futbol takımıyız. Futbolcu satışımızda olacak. Gelirlere de yazılacak. Aldığının yerine bir şey koyman lazım. Bizim transfer gelirimiz sıfıra yakınlarda. Kiraya verdiğimiz oyuncular
var. Bir takımın başarılı olabilmesi için yedek kulübesinin zengin olması lazım. Türkiye Kupası var bir sürü maçlar var. Yoğun programda alternatifli kadro gerekli. Savunmada sıkıntı var. Giray cezalı, Glowacki sakat. Hoca ya Ceyhun'u oynatacak ya da Mustafa Yumlu'yu oynatacak."dedi
"SAHA SONUÇLARI BENİM ADAY OLUP OLMAYACAĞIMI ETKİLEMEZ"
Şener, "Saha sonuçları benim aday olup olmayacağımı etkilemez. Ben aday olursam tek gelirim düşüncesi bende olmaz. Demokratik bir adamım. Tek aday ben olursam aday olurum. Benim üzerimde herkes birleşsin diye bir şartım olmaz. Bu kulüpte öyle bir şart olmaz" dedi.
"BORCUN KARŞILIĞI VAR"
"Borcun ne olduğu ve ödeme şekli önemli" diyen Şener sözlerini şöyle sürdü:
"Mesela siz 5 Bin lira maaş alıyorsunuz gidiyorsunuz bir bankadan ihtiyaç kredi alıyorsunuz. 5 Bin lira geliriniz varken 100 Bin lira harcarsanız bu borçtur. Benim kulübümün gelir ve gider dengesi bankadan aldıudr bu gitti geldi demek olunca sorunğımız kredileri ödeyecek seviyede. Bir sıkıntı olmaz. Artık günümüzde 7 tane yöneticimiz var hepsi 500 Bin verecek bu da yanlış. Bunu yönetmek demek bu gelirleri bulabilmek demek. Gelirlerimiz çok arttı. TS Clup çok iyi gidiyor" dedi.
Lange davasını Yargıtay seviyesinde yakaladıklarını belirten Şener, "Rakam faiziyle birlikte 4 milyon euroya gelmişti. Uzun uğraşlar sonucu 1 Milyon 700 Bin euroya anlaştık. Taksitlere böldük. Kulüp adına imzaladım ve şahsım adına imzaladım. Bu makamlara oturduğun zaman süreklidir. Senden önce gelen yöneticiler doğru da yapsa, yanlışta yapsa sana kalır. Trabzonspor kulübünün finans kuruluşundan aldığı kredilerin altında şahsi imzalarım da var. Misse Misse denen futbolcuyla ilgili çalışmalarda sürüyor"
dedi.
"ABDULLAH GÜL TRABZONSPOR'U ZİYARET EDECEK"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 4 Ekim Pazartesi günü Trabzonspor'u ziyaret edeceğini belirten Şener, Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Gül ile öğle yemeğinde bir araya geleceklerini söyledi.
(GÖK-ERS-ERS-S)