Kardemir Karabükspor - Galatasaray Maçından Notlar

Turkcell Süper Lig'in 7. haftasında Kardemir Karabükspor ile Galatasaray, DR. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Önceki gün doğum gününü kutlayan Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Hollanda'dan gelen acı haberle yıkıldı. Babası Herman Rijkaard'ın vefatı Hollandalı çalıştırıcıya büyük üzüntü yaşatırken, Sarı-kırmızılı futbolcular, federasyondan alınan izinle maça siyah bantla çıktı. Herman Rijkaard'ın cenazesinin 8 Ekim Cuma günü Amsterdam'da defnedileceği açıklandı.

GÖKHAN ZAN'DAN SİFTAH
Servet Çetin'i sürpriz bir şekilde kadro dışı bırakan Frank Rijkaard, bu oyuncunun yerine savunmanın göbeğinde Gökhan Zan'a şans verdi. Eskişehirspor maçında 18, Bucaspor'a karşılaşmasında da sadece son 5 dakika görev yapan Gökhan Zan, bu sezon ilk kez ilk 11'de görev almış oldu.

İLK 11'DE 2 GOLCÜ!
Attığı 4 golle Galatasaray'ın en skorer ismi olan Milan Baros'un yokluğunda santrfor mevkiinde Harry Kewell görev yaptı. Karabükspor maçı öncesi ligde 9 golü bulunan Sarı-kırmızılılarda, sahaya çıkan 11 kişilik kadroda gol sevinci yaşayan sadece 2 isim yer aldı. Bu oyuncular Gaziantepspor ağlarını sarsan Kewell ile Bucaspor maçında 3 puanı getiren Ayhan'dı.

PENALTI ÇILDIRTTI
Kardemir Karabükspor'un henüz 40. saniyede kazandığı penaltı Galatasaraylı futbolcuları ve teknik heyeti çıldırttı. Neill'in Emenike'ye ceza sahası içinde yaptığı müdahale sonrası penaltı noktasını gösteren Hakem Aytekin Durmaz'a futbolcular uzun süre itiraz etti. Yedek kulübesinde fırlayan Rijkaard da, dördüncü hakeme itirazlarda bulundu.