CSKA Sofya 0-1 Porto

Beşiktaş'ın grubunda ki bir diğer maç olan CSKA Sofya Porto maçında Portokiz ekibi Porto attığı tek gol ile maçtan 1-0 üstünlükle ayrıldı.

Beşiktaş'ın grubundaki iki ekibin mücadelesinde Portekiz ekibi Porto, Bulgaristan deplasmanında CSKA Sofya'yı Falcao'nun attığı golle 1-0 mağlup etmeyi başardı.,

Avrupa’nın kulüpler bazındaki en önemli ikinci organizasyonu olan Avrupa Ligi’nde temsilcimiz Beşiktaş’ın grubundaki CSKA Sofya ile Porto’nun kapışmasından konuk ekip galibiyetle ayrıldı: 0-1. Ev sahibi Bulgaristan ekibi, grubun favorileri arasında yer alan rakibinin etkili oyuncularına rağmen iyi bir mücadele ortaya koydu ama sahadan yenilgiyle ayrılmaktan kurtulamadı. İlk dakikadan itibaren baskılı bir oyun sergileyen Porto, aradığı golü ise 16. dakikada buldu. Mavi-Beyazlılar’ın tecrübeli golcüsü Falcao, attığı golle takımı Porto’yu 1-0 öne geçirdi.

21 Ekim’de Beşiktaş’ın rakibi
İlk yarı Portekiz temsilcisinin üstünlüğüyle sona erdi. İkinci devrede ise seyircisinin de desteğini arkasına alan CSKA Sofya, yakaladığı fırsatları gole çeviremedi ve Porto da ikinci golü bulamayınca, maç konuk ekibin galibiyetiyle sonuçlandı. Rapid Wien’in ardından CSKA Sofya’yı da deviren Porto, 21 Ekim’de deplasmanda Beşiktaş’la karşılaşacak. CSKA ise Rapid Wien’i ağırlayacak.