Bursa'da Gözaltı Skandalı

Bursa'da "Pardon" filmi gibi bir olay Bursaspor Kulubü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın başına geldi

Bursa'da "Pardon" filmi gibi bir olay Bursaspor Kulubü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın başına geldi. Bir ihale soruşturması kapsamında isim benzerliği nedeniyle gözaltına alınan ve 6 saat emniyette tutulan İbrahim Yazıcı, yapılan araştırmanın ardından isim benzerliği tespit edilince salıverildi.
Emniyetten çıkışta üzüntülerini dile getiren Başkan İbrahim Yazıcı, "Pardon filminden de öte bir şey oldu. İnsanları ifadeye çağırırken bile çok iyi inceleme yapılmalı. Hukuki sürece önümüzdeki günlerde karar vereceğiz" dedi.
Organize Suçlar Büro ekipleri, savcılığın başlattığı ihale soruşturmasıyla ilgili sabah saatlerinde operasyonu başlattı. Savcılığın talimatıyla Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı da gözaltına alındı. Avukatı ve yönetim kurulu üyesi arkadaşı Öztürk Yazıcı ile diğer avukatlar dosyayla ilgili bilgilere ulaşmaya çalıştılar. Yapılan araştırmanın ardından aynı isimde başka bir kişinin arandığı belirlendi.
6 saat sonra 15.00 sıralarında serbest bırakılan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, "Açıklamayı benim değil emniyetteki yetkililerin yapması gerekiyor. İsim benzerliğinden olan bir sıkıntıdan dolayı bilgime müracaat ettiler. İfade verdik. Ancak kendileri de çıkarken bir yanlışlık olduğunu, özür dileyerek ifade ettiler" dedi.
Yazıcı, bir basın mensubunun durumun "Pardon" filmine benzediğinin hatırlatması üzerine, "Pardon filminden de ileri. İnsanları böyle bir ifadeye çağırırken bile çok iyi incelenmesi lazım. Gözaltıyla ilgili hukuki süreç başlatıp başlatmamaya ilerleyen günlerde karar vereceğiz" dedi.
Avukat Öztürk Yazıcı da, kendi imkanlarıyla araştırma yaptıklarını kaydederek, "Asıl aranan İbrahim Yazıcı'nın kayıtlarını çıkardık. Emniyetle mutabık kaldık. Herşey ortaya çıktı. Bundan dolayı üzgünüz. Arkadaşlar da tedirginler. Bizi çok iyi karşılayıp iyi muamele ettiler. Böyle şeyler olabiliyor. Pardon filmi gibi bir şey oldu. Saat 15.00'te otobüs teslim töreni vardı. Vali ve Emniyet Müdürü katılacaktı. Hep beraber oraya gidiyoruz" diye konuştu