Akhisar Belediyespor Taraftarlar Derneği Açıldı

Bank Asya 1

Bank Asya 1. Lig'in yeni ekiplerinden Akhisar Belediyespor'un elde ettiği başarının ardından taraftarlar da birlik olarak kurumsallaşma yolunda ilk adımı attılar. Akhisarspor Taraftarlar Derneği'nin açılışı merkez çarşı sebzeciler iş hanında yapıldı.
Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi, Latif Çakmak, Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel, Akhisarspor Taraftarlar Derneği Başkanı Vedat Helvacıoğlu'nun kurdeleyi kesmesi ile dernek hizmet binası açılışı yapıldı.
Taraftarın 12. güç olduğuna vurgu yapan Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel, "Taraftar ve takımın ile yönetimin önceki yıllardan gelen bir başarıdır. Geçen yıl bunu biz bir adım daha ileri götürdük ve bunun sonucunda tarihimizde ilk kez Bank Asya Birinci Ligine çıktık. Geçen yıllarda karşılaşmaların uzatma dakikalarında takımımız gerideyken dahi takımı desteklemeye devam etmesi ile maçlar kazandık ve burada seyircinin 12. güç olduğunu ispat etmiş olduk. Bu yıl artık Bank Asya Birinci liginde
getirdiği başarı grafiğinin yükselmesi sonrası taraftarlımızda da bir kurumsallaşma süreci başlamış oldu. Akhisar Belediyesi de desteklerini hissettirmektedir. Belediyemiz de derneğin binasında yardımcı oldu. Bundan sonra yine aynı süreçte birlik olmaya devam edeceğiz. Seyircilerimizin de içerisinde çatlak sesler ufak da olsa çıkıyor ve bunu yine taraftar derneğimiz bastırdı. İnşallah Orduspor karşılaşması bir başlangıç olacak, biz iyi bir takımız, ne kadar puanımız da düşük olsa iyi bir oyun sergiliyoruz.
Sakatlarımız olabilir fakat kadromuz geniş, inşallah bu hafta bu çıkışı yakalayacağız. Başarıya doğru hep birlikte gideceğiz, bu sadece bizim başarımız olmayacak hepimizin başarısı olacaktır. Akigo diye tabir ettiğimiz taraftarlarımız ile bu ligde kalıcı olacağımıza inanıyorum. Bizim için bu ligde kalıcı olmak büyük başarıdır. Süper Lige çıkmak hayalimiz elbette var ancak bu gelecek yıllarda olacak başarıdır. Bu sene biz kendimizi bir tartalım, inşallah gelecek yıllarda hedeflerimiz daha büyük olacaktır.
Akhisarsporun maçlarını TRT sayesinde tüm dünya izleme imkanı buluyor. Bu şekilde Akhisar ve ürünleri de coğrafi olarak tanıtım ağına girmektedir. Ligde 14. olabilmekte iyidir, önemli olan bu yıl kalıcı olmaktır. Bizim takımımız bu yıl ligde kalacak bir güce sahip olduğuna inanıyorum" dedi.
Akhisarspor Taraftarlar Derneği Başkanı Vedat Helvacıoğlu yaptığı açıklamada "dağılmış olan taraftarlarımızı aynı çatı altında toplamak amacıyla bir kurusallaşma dönemine girdik. Sporun kardeşlik ve dostluk olduğunu göstermek istiyoruz" diye konuştu.