Kewell: Galatasaray'da mutluyum

Galatasaray'ın Avusturyalı yıldız futbolcusu Harry Kewell Galatasaray'da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Devre arası kampı için Antalya'da bulunan Galatasaray'da Harry Kewell Galatasaray Televizyonu'nda yayınlanan AVEA Kamp Günlüğü Programına konuk oldu. Programda takımın ilk yarı performansını ve kamp dönemini değerlendiren Kewell, sezon sonunda takımda kalıp kalmayacağı yönünde açıklamalar yaptı.

Ligin ilk yarısındaki takımın performansını değerlendiren Harry Kewel, "İlk 6 maçı biliyorsunuz. İyi futbolla, iyi performans göstererek kazandık. Herhangi bir mağlubiyet almadık. Ondan sonra bir düşüş dönemine geçtik. Bazı şeyler istediğimiz gibi gitmedi. Ama bu futbolun içinde olabilecek şeyler normal şeyler. Sonra Kasım'ın sonları ve Aralık ayında performansımızın daha iyi olduğunu ve takım olarak daha iyi oynadığımızı düşünüyorum. Ve bu şekilde de devam edeceğini düşünüyorum" dedi.

Düşüşler futbolun içinde olan şeyler olduğunu anlatan Kewell, "Bütün sezon çok iyi gideceksiniz, bütün sezon çok iyi futbol oynayacaksınız diye bir şey yok. Düşüşler yaşanabiliyor, takım olarak kötü oynadığınız zamanlarda olabiliyor. Ama önemli olan kötü oynadığınız zamanlarda takım olarak birbirinize sarılmanız, takım olarak o durumdan çıkabilmeniz. Ve bazı zamanlarda mağlubiyetten ziyade beraberlikler de çok iyi olabiliyor, beraberlik almanız da yeterli olabiliyor. O yüzden futbol dünyasında olabilecek şeyler, bu tip iniş çıkışlar. Ama önemli olan düşüşün yaşandığı zaman takım olarak beraber olup, oradan çıkabilmek" diye konuştu.

"ŞU ANA KADAR GÖSTERDİĞİM PERFORMANSTAN MEMNUNUM"
Şu ana kadar Galatasaray'da gösterdiği performansından memnun olduğunu belirten yıldız oyuncu Harry Kewell, "Birçok maçta oynadım, birçok gol attım. Eğer kendi performansımdan memnun değilim dersem yalan söylemiş olurum. Çünkü takımımıza baktığımız zaman gerçekten mükemmel denilebilecek futbolcular var. Rekabet o şekilde yüksek, o yüzden şu ana kadar göstermiş olduğum performanstan kesinlikle memnunum. Ligin ikinci yarısı daha zor geçecektir. Ona da hazırlıklı olmamız lazım" şeklinde konuştu.

"FRANK RİJKAARD İLE FUTBOL MANTALİTEMİZ UYUŞUYOR, VE O YÜZDEN DE PERFORMANSIM ARTIYOR"
Küçükken futbol oynarken benim idollerimden bir tanesinin Frank Rijkaard Olduğunu ifade eden Kewell şöyle devam etti: "Öncelikle şunu söylemem lazım. Küçükken futbol oynarken benim idollerimden bir tanesi de Frank Rijkaard'dı. Seyrettiğim idollerimden bir tanesiydi. Onun haricinde hocamızın futbola bakış açısı, bize aşılamak istediği mantaliteyle, benim mantalitem birbiriyle uyuşuyor. Benimde futbola bakış açım bu şekilde. Onun oyun tarzıyla kesinlikle uyuştuğumu düşünüyorum. Onun için performansım bu şekilde artıyor. Ama öbür taraftan kesinlikle maç ayırt etme, başka teknik direktör ayırt etme gibi bir lüksünüz yok. Başka bir hoca olsaydı da ben zaten Harry Kewell olarak yüzde yüzümü vereceğimden emindim. Ama Frank Rijkaard ile futbol mantalitemiz uyuşuyor. Ve o yüzden de performansım artıyor. Frank Rijkaard'la çalışmak gerçekten bir ayrıcalık. Tek kelimeyle özetlersek ayrıcalık diyebilirim. Bu sadece benim için değil diğer futbolcular içinde bir ayrıcalık. Aynı zamanda Galatasaray Spor Kulübü için de bir ayrıcalık. Çünkü kendisi sizinde bildiğiniz gibi hem futbolculuk anlamında hem teknik direktörlük anlamında
kendini kanıtlamış bir insan. O yüzden çok büyük bir ayrıcalık. Bana gelince ben her zaman hocamızın bana söylediği, bana verdiği mesajları, benden istediklerini dinleyip ondan her gün bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Ve bunu da otomatikman performansıma yansıtmaya çalışıyorum. Bu hem benim için çok faydalı, hem takımımızda bulunan diğer oyuncular için çok faydalı olduğunu düşünüyorum."

Devre arası kamp dönemin iyi geçirdiklerini dile getiren Kewell, "Sezon başını çok iyi geçirmiştik. Çok iyi bir sezon başı kampı yapmıştık. Ve bu tamamen bizim ilk yarıda gösterdiğimiz performansa otomatikman yansıdı. Şimdi pek fazla aramız olmadı, on günlük bir aramız oldu. O yüzden çok fazla bu performansınızı kaybetmeniz mümkün değil. Sadede şu an yaptığımız antrenmanlar tekrardan o ilk yarıdaki performansı yakalamak için yapılan antrenmanlar. Tabi yavaş yavaş başladık. Ama iyi bir şekilde devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"İLK İMZA ATTIĞIM ZAMANLA BU ZAMAN ARASINDA DÜŞÜNCELERİM ARASINDA TAMAMEN ÇOK FARKLILIK VAR, BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM"
Sezon sonunda takımdan ayrılıp ayrılmayacağı yönündeki sorulara cevap veren Harry Kewell, "Bu tip transfer konularına fazla girmemeye çalışıyorum. Çünkü fazla girerseniz bu sefer sahada gösterdiğiniz performansınızı, futbolunuzu etkileyebilir. 2 senelik kontratım vardı biliyorsunuz. Ve 6 ayı kaldı. Şu anda çok mutluyum. İlk başta imza attığımda bir ülkeden, bir takımdan bu kadar zevk alacağımı tahmin etmiyordum. Şu anda tamamen düşüncelerim otomatik olarak değişmiş durumda. Ama 6 ayımız daha var. Biraz daha bekleyip görmemiz lazım. Yönetimimizle yapacağımız konuşmalar sonunda karar verilebilecek bir şey. Ama şunu söyleyeyim kesinlikle ilk imza attığım zamanla bu zaman arasında düşüncelerim arasında tamamen çok farklılık var. Burada olmaktan çok mutluyum. Ben bu tip olayları dışarıda tutuyorum, futboluma konsantre oluyorum. Çünkü bu tip transfer olaylarına konsantre olursanız futbolunuzu etkileyebilir. Tamamen yönetimle ve menajerlerle konuşulacak bir durum" dedi.