Demirören'den müthiş teklif

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, 2004'teki seçimlerde rakibi olan Fikret Orman'a 'eşbaşkanlık' önerisi yaptı. Orman bugün karar verecek.

Beşiktaş'ta kongre öncesi Fikret Orman sürprizi yaşanıyor. Murat Aksu dün Hatay, İskenderun, Adana ve Mersin'e dörtlü bir çıkarma yaparken İstanbul'da tarihi bir zirve gerçekleşti. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal belediye sinasında Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile Fikret Orman'ı buluşturdu. Daha önce "Böyle giderse Beşiktaş kayyuma gider" diyen Orman'ın başkan ile görüşmesi bomba etkisi yaptı.

İKİNCİ BAŞKAN OLACAK
Görüşmede Demirören, "Eleştiriyor ve güçlü yönetim istiyorsanız gelin birlikte yapalım. İstediğiniz yöneticileri söyleyin, takviye yapalım. İstemediklerinizi de belirtin çıkaralım" diyerek Orman'a ikinci başkanlık ve İcra Kurulu'nun başına geçerek 'eşbaşkan' olmayı önerdi. Demirören'in yakın çevresine görüşmeyle ilgili, "Her şey istediğimiz gibi gidiyor. Fikret Orman ikinci başkanımız olursa şaşırmayın" dediği öğrenildi.

KURMAYLARI SOĞUK
Daha önce de şu an Demirören'in tek rakibi Aksu'yla görüştüğü bilinen ve Aksu'nun "Çıkarsan bölersin, Yıldırım'ın önünü açarsın" dediği Orman, 17.00'de arkadaşlarını toplayarak durumu değerlendirdi. Kurmaylarının Orman'a, "Aksu beklenen sinerjiyi yaratamadı ancak bunu biz yapabiliriz. Aday olursanız aradan başkan olarak çıkabilirsiniz. Bu kadar eleştirdiğiniz Demirören ile birlikte hareket etmeyelim" dedikleri belirtildi.