Beşiktaş finale çıktı

Beşiktaş, iki farklı geriye düştüğü maçta Hollanda ekibi Vitesse'yi penaltılar sonucu mağlup ederek tuttur.com Cup'ta finale kaldı.

Turkcell Süper Lig'e Antalya'da hazırlanan siyah-beyazlı ekip, katıldığı turnuvanın iddalı ekiplerinden Vitesse'yi normal süresi 4-4 biten karşılaşma sonunda penaltı atışlarıyla mağlup etmeyi başardı. Maç sonunda açıklamalarda bulunan futbolcular, iyi bir hazırlık döneminden geçtiklerini söyledi.

NİHAT KAHVECİ: HER ZAMAN BASKI VAR

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Nihat Kahveci, geldiği günden beri iyi niyetli çalıştığını belirterek şunları söyledi: "Yine Nihat'ı konuşuyoruz ama geldiğim günden beri iyi niyetli çalışıyorum. Tabii ki sezon başı, askere gittim, takımdan uzak kaldım, bunların hiçbirini mazeret yapmadım. Bir futbolcu kendini kuvvetli hissettiğinde daha rahat olabiliyor. Sakatlık problemim yok ve çok güzel şekilde çalışıyoruz. Teknik, kondüsyon anlamında çok güzel antrenmanlar yapıyoruz. Bunu bugünkü maçta yansıttığımıza inanıyorum. 4 gol yemek üzücü, 4 gol atmak da sevindirici. Güzel bir sınav oldu diye düşünüyorum. İyi de olsanız kötü de olsanız bizim işimizde baskı her zaman var, çünkü Beşiktaş kulübünde oynuyorum, beklentiler büyük. Baskı herkesin üzerinde var, benim de üzerimde var. Sonuçta herkes iyi niyetli, bu formayı giydiğinde hakkını vermeye çalışıyor, ben de bunlardan biriyim. Bugün golü attıktan sonra daha güvenli oynadım. Ben çalışmaya devam edeceğim. Kötü de oynayacağım iyi de oynayacağım. İyi oynamak için elimden geleni yapacağım"

ÜZÜLMEZ: OLUMSUZ DÜŞÜNCELERİ YIKACAĞIM


Bu karşılaşmanın lig için ölçü olmadığını söyleyen İbrahim Üzülmez ise ağır antrenmanlar yaptıklarını, bu maçlardan ders çıkarıp, ligde hatalar yapmamak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Üzülmez, "Biz iyi bir takımız, lig başladığında göreceksiniz. Bugün Nihat'a baktığında istekli ve agrasefti. Elinden gelenin en iyisini yaptı. Bu oyuncuların da katılımı ile Beşiktaş'ın ikinci yarıda istediği performansı ortaya koyacağını düşünüyorum. Belli bir yaşa geldim, Türkiye'de bu yaşa gelenler için olumsuz bir düşünce vardır. Ben bu olumsuz düşünceleri yıkmaya çalışıyorum, çalışacağım da. Bunu sahada gösterdiğimi düşünüyorum. Bunu artırarak şampiyonluk yolunda Beşiktaş'a katkı sağlamak istiyorum. Görüntü olarak iyi durumdayım" diye konuştu.

RAMAZAN ÖZCAN: ÖN PLANA ÇIKMAK İSTEMİYORUM


Beşiktaşlı bir diğer futbolcu Ramazan Özcan ise, "Ben ön plana çıkmak istemiyorum, önemli olan takımın kazanması tur atlaması. Dilerim cumartesi günü iyi bir maç çıkartır lige iyi bir başlangıç yaparız. Takım bana yabancılık hissettirmiyor, ben de elimden geleni yapıyorum. Beşiktaş'ın kaleci problemi var, ben de buraya 6 aylık kiralık olarak geldim ve sonunda ne olur Allah bilir" açıklamasında bulundu.
Bu arada Vitesse takımının Türk oyuncusu Sinan Kaloğlu ise, 15 gündür oynadıkları ilk maç olduğunu belirterek izleyenlere iyi bir maç izlettirdiklerini ve bol gollü bir maç olduğunu söyledi. Koloğlu, hafta sonu üçüncülük dördüncülük maçı oynayacaklarını belirtti.